tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4499
EURO
34,8452
ALTIN
2.477,40
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Müsiad Tarım Stratejisi Raporu, Sektörün Geleceğine Yön Verecek

TARIM AYRICA ORMAN BAKANI PROF. DR. VAHİT KİRİŞÇİ MÜSİAD GENEL BAŞKANI MAHMUT ASMALI İLE BİR ARAYA GELDİ Tarım ayrıca Orman Bakanı Prof. Dr …

Müsiad Tarım Stratejisi Raporu, Sektörün Geleceğine Yön Verecek
24.08.2022 16:36
0
A+
A-

TARIM AYRICA ORMAN BAKANI PROF. DR. VAHİT KİRİŞÇİ MÜSİAD GENEL BAŞKANI MAHMUT ASMALI İLE BİR ARAYA GELDİ

Tarım ayrıca Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, MÜSİAD’ı ziyaret ederek, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ayrıca MÜSİAD Gıda, Tarım ayrıca Hayvancılık Sektör Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Görüşmede sektörel sorunlar ayrıca çözüme ilişkin öneriler kapsamlı şekilde ele alındı.

Tarım ayrıca Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Müstakil Sanayici ayrıca İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkezini ziyaret ederek, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ayrıca MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. MÜSİAD Gıda, Tarım ayrıca Hayvancılık Sektör Kurulu üyelerinin de yer aldığı görüşmede, Adana’da düzenlenen MÜSİAD Tarım Zirvesi, sektörel sorunlar ayrıca sorunların çözümüne ilişkin öneriler kapsamlı şekilde ele alındı.

“MÜSİAD’ın tespitleri bizler için kıymet ifade ediyor”

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Tarım ayrıca Orman Bakanı Prof. Dr. Kirişçi, MÜSİAD’ın tespitlerinin kıymet ifade ettiğini belirtti. Bakan Kirişçi değerlendirmesinde şunları söyledi:

“Çok faydalı, karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Bu derneğin tespitleri, bu derneğin bizim sektörümüze ilişkin çözüm önerileri, bizler için kıymet ifade ediyor. Bunların tamamını aldık, dosyalarımızı aldık, notlarımızı aldık. İnşallah bundan sonraki çalışmalarımızda da, buradaki değerlendirmeleri, katkıları dikkate alarak Tarım ayrıca Orman Bakanlığı olarak çalışmalarımızı büyük bir hızla, sürdüreceğiz.”

Bakan Kirişçi’ye MÜSİAD Tarım Stratejisi Raporu sunuldu

Başkan Asmalı ise görüşmeye ilişkin açıklamasında, MÜSİAD Tarım Zirvesi’nde değerlendirilen birçok başlığın ayrıca ortaya konan Tarım Stratejisi’nin, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda sorunların çözümüne odaklandığını ifade etti. Başkan Asmalı, konuya ilişkin hazırlanan MÜSİAD Tarım Stratejisi Raporu’nun Bakan Kirişçi ile paylaşıldığını belirtti.

“Sayın Bakanımızı MÜSİAD’da ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Türkiye bir tarım ülkesi. Ülkemizin dört bir yanında farklı birçok kalemde ürün yetişiyor. Her kilometrekaresinde böylesi bir çeşitliliğe rastlanan başka bir ülke yok. Gerek iklim koşulları gerekse ortaya çıkan küresel etkiler tarım ayrıca gıda alanında yeni sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Sayın Bakanımız, çiftçilerimizin, üreticilerimizin sorunlarına yönelik birçok alanda girişimlerde bulunuyor. Bizler de hazırladığımız raporlar ile ortaya çıkan sorunların ayrıca oluşabilecek yeni risklerin önlenmesi ayrıca çözümüne yönelik adımlar atıyoruz. Görüşmemizde sektördeki sorunları, üretici ayrıca sanayicilerimizin taleplerini kapsamlı bir şekilde istişare ettik. Tarım Stratejimiz bu çerçevede bir yol haritası.”

MÜSİAD’ın önerisi hayata geçirilecek

Ziyarette ayrıca, MÜSİAD raporunda yer alan ayrıca 1 yıl bekleyen alanların vatandaştan kiralanarak tarımsal üretim sahasına dönüştürülmesini öngören önerinin hayata geçirileceği bildirildi. Başkan Asmalı, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Bakanımız, 1 yıl bekleyen alanların vatandaştan kiralanarak tarımsal üretim sahasına dönüştürülmesini öngören önerimizin hayata geçirilmesi için gerekli adımların atıldığını bildirildi. Yani Anadolu’da ekilmedik alan kalmayacak. Bununla birlikte Sayın Bakanımız çiftçilerimiz ayrıca hayvancılıkla uğraşan üreticilerimiz için yem sübvansiyonu getirileceği, Sözleşmeli Tarım Projesi ayrıca Yeminli Tarım Müşavirliği oluşturulmasına ilişkin girişimlerin bulunduğunun da müjdesini verdi. MÜSİAD Gıda, Tarım ayrıca Hayvancılık Sektör Kurulumuz ile Bakanlığımızla tam koordinasyon içerisinde çalışmayı sürdüreceğiz. Sayın Bakanımıza bir kez daha ziyaretleri için teşekkür ediyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet