tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3190
EURO
35,0421
ALTIN
2.282,74
BIST
8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Muharrem ince: Türkiye derin bir yoksulluk yaşıyor

4 Eylül’de Sivas’ta başlattığı “Bin Günde Memleket Hareketi” programı kapsamında Yozgat’a gelen Eski CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Lise Caddesi’ndeki esnafı ziyaret etti. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden İnce, kendisiyle fotoğraf çekinmek isteyenleri kırmadı. Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan İnce, Memleket Hareketi olarak Türkiye’yi karış karış gezdiklerini söyledi.

Muharrem ince: Türkiye derin bir yoksulluk yaşıyor
17.10.2020 22:04
0
A+
A-

4 Eylül’de Sivas’ta başlattığı “Bin Günde Memleket Hareketi” programı kapsamında Yozgat’a gelen Eski CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Lise Caddesi’ndeki esnafı ziyaret etti.

Vatandaşlarla bir süre sohbet eden İnce, kendisiyle fotoğraf çekinmek isteyenleri kırmadı.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan İnce, Memleket Hareketi olarak Türkiye’yi karış karış gezdiklerini söyledi.

‘TÜRKİYE DERİN BİR YOKSULLUK YAŞIYOR’

Türkiye’nin ciddi ekonomik problemlerinin olduğunu belirten İnce, “Karış karış ülkeyi dolaşıyoruz. Bu hafta Ağrı’dan yola çıktık Iğdır, Ardahan, Kars, oradan davam ettik, buraya kadar geliyoruz. Yozgat’tan Kırıkkale’ye geçip Ankara’da birkaç gün dinleneceğiz. Gördüğümüz şey, Türkiye derin bir yoksulluk yaşıyor, fukaralık yaşıyor” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye’nin ciddi ekonomik problemleri var. Bu ekonominin bu kadar kötü olması, işsizliğin bu kadar yüksek olmasının iki gerekçesi var. Türkiye’nin yargısı bağımsız değil. Türkiye’de basın tarafsız değil. Yargıyı düzeltsek emin olun ki ekonomimiz düzelir. Basını düzeltsek emin olun ki Türkiye düzelir. Türkiye’de en kötü olan iki kurum var biri yargı, biri basındır. Basının yüzde 90’ı iktidarın tekelinde, onu eleştiremiyor. Yüzde 10’u da muhalefetin tekelinde onlarda genel merkezden para alamayız diye korkuyor. Yani bu iktidarla bu muhalefetin birbirinden hiçbir farkı yok. Hepsi aynı. Yani muhalefetin desteklediği kanal da bizi veremez, vermiyor. Korkuyor, genel merkezden parasını kesiyorlar. İktidarın desteklediği kanal da vermiyor. Bu iktidar bu muhalefetten, bu muhalefet te iktidardan memnun. Biz hiçbirinden memnun değiliz. Biz bu ülkeye bir üçüncü seçenek, yol öneriyoruz. Basına şunu söyleyeyim. Söylediğimiz sözü öyle bir çarpıtıyor ya da hiç vermiyor görmezlikten geliyor. Umurumuzda değil bizi ister görsünler ister görmesinler.”

‘MİLYONLARCA İNSANLA GÖZ TEMASI KURACAĞIZ’

Karış karış Türkiye’yi dolaşarak vatandaşların dertlerini dinleyeceklerini dile getiren İnce, şu sözleri kaydetti:

“Milyonlarca insanla göz teması kuracağız, selamlaşacağız, dertlerini dinleyeceğiz hiç üşenmeden. Burası AK Parti’nin kalesiymiş, burası bilmem başka bir partinin kalesiymiş hiç önemi yok. Bizim felsefemizde açılamayacak kapı yoktur, kapalı kapı yoktur, yanlış anahtar vardır. Doğur anahtar bulunursa her kapı açılır. Onun için memleketin her bir köşesi bizim, karış karış memleketi dolaşacağız. Tirajları da onların olsun, zaten insanlar televizyonları seyretmiyor. Yalanlara inanmıyorlar artık. Biz karış karış gezerek milyonlarca insana derdimizi anlatarak, onların dertlerini dinleyerek Türkiye’yi gezmeye devam ediyoruz. 81 vilayet bittikten sonra büyük ilçeleri gezeceğiz. Ondan sonra büyük köylere gideceğiz. 83 milyon ile kucaklaşacağız. Biz Memleket Hareketi Türkiye’nin bereketi diyoruz.”

İnce basın açıklamasının ardından seçim otobüsüne binerek Kırıkkale’ye hareket etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu