tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3698
EURO
35,0047
ALTIN
2.326,10
BIST
9.092,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Muammer Aksoy’un Adı Karşıyaka’da Ölümsüzleşti

Karşıyaka Belediyesi; Atatürkçü Düşünce Derneği Kurucu Genel Başkanı, hukukçu, yazar ayrıca siyaset adamı Prof. Dr. Muammer Aksoy’un adını kendi …

Muammer Aksoy’un Adı Karşıyaka’da Ölümsüzleşti
10.09.2022 10:36
0
A+
A-

Karşıyaka Belediyesi; Atatürkçü Düşünce Derneği Kurucu Genel Başkanı, hukukçu, yazar ayrıca siyaset adamı Prof. Dr. Muammer Aksoy’un adını kendi ismini taşıyan parkta açtığı büst ile ölümsüzleştirdi.

“Devlet hukukla yaşar” diyen, yaşamı boyunca laiklik ilkesini savunan; özgürlük, eşitlik, kardeşlik ilkelerini kendine bayrak yaparak insanlık yılında yepyeni bir çağın açılmasına öncülük eden hukukçu, siyaset adamı ayrıca yazar Prof. Dr. Muammer Aksoy’un heykeltraş Ahmet Uzun tarafınca yapılan büstü törenle açıldı.

Alaybey Muhtarı Servin Akkuş, törende yaptığı konuşmada Muammer Aksoy’un Atatürk sevgisine ayrıca hukuk alanındaki katkılarına dikkat çekerek büstün açılışında emeği geçenlere teşekkür etti.

Muammer Aksoy’un örnek bir kişilik olduğunu vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi geçmiş dönem Milletvekili Onur Öymen ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Sayın Muammer Aksoy bizim hocamızdı. Kendisi olağanüstü bir insandı, çok çalışkandı. Kendi alanı haricinde da etkili çalışmalar yürütmüştü. Onun vefatı ülkemiz adına büyük bir kayıptı, örnek bir hukuk insanıydı; önemli bir Atatürkçü’ydü, onun devrimlerine yürekten bağlıydı. Kendisini bir kez daha saygıyla anıyor, Karşıyaka Belediyesi’ne ayrıca Belediye Başkanı Cemil Tugay’a teşekkür ediyorum.”

“ANIT BİR İNSANDI”

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Dr. Hüsnü Bozkurt, Muammer Aksoy’un emanet ettiği görevi yapmaktan gurur ayrıca onur duyduğunu belirterek şöyle konuştu: “O anıt bir insandı, kendisini saygıyla anıyorum. O, diğer aydınlarımız, derneğimize emek veren üyelerimiz, başkanlarımız bedel ödemeye hazırlardı. Biz de bu yolda yürüyenler olarak bedel ödemeye hazırız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum; kurucu genel başkanımın huzurunda saygıyla eğiliyorum. Bu dünyadan iyi ki bir Muammer Aksoy geçmiş.”

“YORULMAYACAĞIZ”

Laik, uygar ayrıca çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak için bıkmadan, yorulmadan mücadele edeceğini vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Ülkemizin anayasa, hukuk, insan hakları ayrıca demokrasi mücadelesinin simge isimlerinden Prof. Dr. Muammer Aksoy, Atatürkçü olmanın ya da Atatürk’ü sevmenin yalnızca sözde kalamayacağını Atatürkçü Düşünce Derneğinin kuruluşunda yer alarak gösteren büyük bir aydındı. Uygarlaşma, çağdaşlaşma, hak, hukuk, adalet, insan hakları, laiklik ayrıca özgürlük mücadelemiz, Aksoy gibi yiğit ayrıca öncü insanlarımız sayesinde bugünlere ulaşmıştır. Şimdi bizlere düşen yalnızca üzülmek değil, emanet ettikleri mirası yani Türkiye Cumhuriyeti’ni yere düşürmemektir. Bu uğurda yorulmak, bıkmak ayrıca teslim olmak, bizim sözlüğümüzde yoktur ayrıca olmayacaktır. Büyük anısı ayrıca mücadelesi önünde saygıyla eğiliyor, bir kez daha başın sağ olsun Türkiye Cumhuriyeti diyorum” şeklinde konuştu.

Büstün açılış törenine meclis üyeleri, muhtarlar, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ayrıca vatandaşlar katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu