tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
ALTIN
2.293,10
BIST
9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

MINI’nin İlk Tamamen Elektrikli Crossover Modeli: MINI Concept Aceman

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu MINI, markanın gelecekteki tasarım dilini, sürdürülebilirlik stratejisini ayrıca inovatif …

MINI’nin İlk Tamamen Elektrikli Crossover Modeli: MINI Concept Aceman
29.07.2022 12:36
0
A+
A-

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu MINI, markanın gelecekteki tasarım dilini, sürdürülebilirlik stratejisini ayrıca inovatif teknolojilerini bir arada sunan konsept otomobili Yeni MINI Aceman’ın dünya lansmanını gerçekleştirdi. MINI’nin ilk tamamen elektrikli Crossover modeli olarak tarihe geçen Yeni MINI Concept Aceman, Köln’de düzenlenen Gamescom Teknoloji Fuarı’nda resmi olarak sahne alacak.

60 yıldan daha fazla geçmişe sahip MINI, Yeni Concept Aceman modeliyle dönüşmeye ayrıca modern çağa ayak uydurmaya devam ediyor. Yeni MINI Concept Aceman, çok yönlülüğü ayrıca çekici tasarımıyla markanın tamamen elektrikli geleceğine ışık tutuyor. MINI Cooper ayrıca MINI Countryman modellerinde olduğu gibi Yeni MINI Concept Aceman de markayla özdeşleşen go-kart hissiyle, öncesinde hiç tadılmamış sürükleyici bir dijital deneyime ayrıca çevre dostu olmaya odaklanıyor.

Krom Detaylar ayrıca Deri Kaplamalar Artık Yok

MINI markasının önceki modellerinde bolca kullanılan krom detaylar Yeni MINI Concept Aceman otomobilinde tamamen kaldırılıyor. Markanın sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda direksiyon, koltuk, ön konsol ayrıca benzeri gibi alanlarda bolca kullanılan ayrıca premium ile lüks algısını artıran detay unsurlar da yerini yüksek kalitede geri dönüştürülmüş kumaş malzemelere bırakıyor. Otomobilde yer alan ayrıca çok işleayrıca sahip fonksiyonel düğmeler arkadan aydınlatmalı kumaş yüzeylerin altına entegre edilerek kullanıma sunuluyor.

İkonik MINI Tasarımında Yeni Dönem Başlıyor

Karizmatik Sadelik felsefesinden yola çıkan yeni tasarım dili, MINI markasında ilk defa Yeni MINI Concept Aceman ile ete kemiğe bürünüyor. Premium küçük otomobil segmentinde ezber bozan yeni tasarım dili, markanın köklü geçmişine bağlı kalarak, sürdürülebilir olduğu kadar teknolojik ayrıca tutkulu bir araç karakteri ortaya koyuyor.

Tekrardan yorumlanan gövde ile cam yüzeyler arasındaki geçiş, otomobilin maksimum aerodinamiğine katkı sunuyor. A sütunlarının altında yer alan çapraz biçimli kontur, Klasik Mini’ye atıfta bulunan bir simge olarak dikkat çekiyor.

Otomobilin iki tekerleğinin arasında uçtan uca devam eden konik biçimli kordon çizgisi ile geniş çamurluk ağzı tasarımları Yeni Concept MINI Aceman modelinin güçlü ayrıca kaslı duruşunu destekliyor. Bu tasarım detayı, MINI’de türünün ilk örneği ayırt edici kontür çizgileriyle daha belirgin hale getiriliyor. Alışılmışın dışındaki 20 inç büyüklüğündeki alaşım jantlar ile ön ayrıca arka saçak panelleri, MINI Concept Aceman’in MINI sürüş keyfini Crossover otomobilin çok yönlülüğüyle birleştiriyor.

Konsept modelin arka tasarımında, koyu renkli tavanın bir parçası gibi görünen tavan spoyleri ayrıca arka camın görsel olarak daha da geriye çekilen yüzeyi ile otomobilin duruşunu güçlendiriyor. Dikey konumlandırılan stop lambaları ise açık ayrıca yatay yüzeylerde sahibi olduğu kontrast sayesinde sürüş esasında diğer sürücüleri büyülüyor. Dört kapılı gövdeye sahip Yeni MINI Concept Aceman , 4.05 metre uzunluğa, 1.99 metre genişliğe ayrıca 1.59 metre yüksekliğe sahip.

Tekrardan Tanımlanan MINImalism

Yeni MINI Concept Aceman’in kabini eski modellere nazaran daha net detaylara ayrıca daha rahat bir ortama sahip. OLED teknolojisiyle donatılan ekranın dijital kontrol üniteleriyle kusuruz birleşimi, araç içi bilgilendirme sisteminin kontrolünü kolaylaştırıyor. MINI, Yeni MINI Concept Aceman’in iç mekânında geri dönüştürülmüş materyaller kullanarak markanın sürdürülebilirliğini de artırıyor.

Dijitalleşmeyle birlikte Yeni MINI Concept Aceman, minimalist tarzda ayrıca aynı zamanda maksimum seviyede alışılmış MINI tecrübesini kullanıcısına bir arada sunmayı başarıyor. Böylece otomobilin tüm tasarımı, yolculara iç mekânda bütünsel bir deneyim sağlıyor.

Yeni MINI Concept Aceman’in sürücü ayrıca ön yolcu koltuklarının önündeki konsol boyunca uzanan, ses çubuğu gibi tasarlanmış düz bir tasarım öğesi, araç içini eğlenceli hale getiriyor. Ve park frenini kullanmaya yarayan ayrıca sürüş modlarının seçildiği düğmeler de minimalist tasarım dilinin izlerini taşıyor.

MINI markası, dünyadaki ilk defa döngüsel OLED ekranını kullanan otomobil üreticisi olarak biliniyor. Bu teknolojiye sahip yüksek çözünürlük ekranda kullanılan ara yüz, tamamen yeni bir tasarıma ayrıca grafiklere sahip. Otomobilin kabininin merkezinde yer alan bu ekran, kullanıcısına aracın tüm özelliklerine kolaylıkla ulaşma imkânı ayrıca kapı panellerine kadar uzanan parçalarıyla benzersiz bir dijital deneyim yaşatıyor.

Yenilenen Sürüş Modları ile Daha Fazla Kişiselleştirme

Innovatiayrıca Experience Mode özelliği sayesinde Yeni MINI Concept Aceman otomobili, daha fazla ayrıca önceden denenmemiş kişiselleştirme özelliklerini kullanıcısına sunuyor. Marka, bu modlar sayesinde otomobilin ambiyans aydınlatmasını birbirinden canlı ayrıca samimi renklerle değiştirme, müzik sisteminin ses seviyesini artırma ya da azaltma ayrıca OLED ekranın temasını farklılaştırabilme imkânı sunuyor.

Pop-Up Mode ile yeni MINI Concept Aceman kullanıcısına önceden seçilmiş rotaları sunuyor. Navigasyon sistemi üzerinden alternatif varış rotalarını sürücüye yansıtan sistem örnek olarak Adventure kategorisinde outdoor etkinliklerin gerçekleşeceği lokasyonlar öne çıkarırken, Tasty kategorisinde de popüler restoranları gösteriliyor.

Bir diğer mod olan Vivid Mode ise OLED ekran ayrıca etrafındaki yüzeylerin birbiriyle etkileşimini sağlayan eğlenceli bir iç mekân yaratıyor. Vivid Mode aktifken Aceman yazısının harflerinden OLED ekran üzerinde oluşan balonlar dokunmatik ekrana temas edilerek hareket ettirilebiliyor. Bu esnada araç ile kullanıcı arasındaki etkileşim sürekli değişken ayrıca deneysel seslerle vurgulanıyor. Ve eğlenceli bir sürüş gerçekleştirirken dur kalk trafikte ayrıca kırmızı ışıkta pillerin daha fazla şarj olması sağlıyor.

Personal Mode ise sürücünün isteğine paralel olarak otomobili kişiselleştirdiği mod olarak öne çıkıyor. Bu mod aktifken araç sahibi dilediği görüntü motifini OLED ekranına yansıtabilir, ve seçilen görüntüye uygun bir ses fonu da seçebilir.

Yeni MINI Concept Aceman otomobilinin resmi tanıtımı Köln’de 23-28 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Gamescon Teknoloji ayrıca Oyun Fuarı’nda gerçekleştirilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu