tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Migren botoksu ile kronik baş ağrılarından kurtulmak mümkün

Kronik baş ağrılarının hastaların yaşam kalitesini bozarak günlük yaşam aktivitelerini etkilediğini ayrıca kişilerin sosyal yaşamdan çekilmelerine neden olduğunu belirten Medical Park Gebze Hastanesi Nöroloji Kliniği’nden Uzm. Dr. Duygu Özer, “Bu durum zamanla psikiyatrik semptomların gelişmesine de neden olur.

Migren botoksu ile kronik baş ağrılarından kurtulmak mümkün
06.02.2023 00:10
0
A+
A-

Kronik baş ağrılarının hastaların yaşam kalitesini bozarak günlük yaşam aktivitelerini etkilediğini ayrıca kişilerin sosyal yaşamdan çekilmelerine neden olduğunu belirten Medical Park Gebze Hastanesi Nöroloji Kliniği’nden Uzm. Dr. Duygu Özer, “Bu durum zamanla psikiyatrik semptomların gelişmesine de neden olur. Migren botoksu ile kişilerin ağrı sıklığı, şiddeti azalmakta ayrıca hastalar daha çok sosyal yaşamda kalabilmektedirler. Bunun yanı sıra, bu tedavi ile baş ağrısı için alınan ağrı kesici tedaviler azalacağı için buna bağlı gelişebilecek sistemik yan etkiler de ortadan kalkacaktır” dedi.

Migren botoksunun ne olduğundan bahseden Medical Park Gebze Hastanesi Nöroloji Kliniği’nden Uzm. Dr. Duygu Özer, “Botoks olarak bilinen botulinum toksin enjeksiyonu, kronik migren baş ağrısı olan kişilerde ağrı iletiminde rol oynayan kimyasalların etkisini engelleyerek santral sinir sisteminin ağrı duyarlılığını azaltan ayrıca buna bağlı olarak baş ağrılarında azalmaya neden olan bir tedavi yöntemidir” diye konuştu.

KRONİK BAŞ AĞRILARINA İYİ GELEBİLİR

Migren botoksunun avantajlarına değinen Uzm. Dr. Özer, “Kronik baş ağrıları hastaların yaşam kalitesini bozarak günlük yaşam aktivitelerini etkilemekte ayrıca kişilerin sosyal yaşamdan çekilmelerine neden olmaktadır. Bu durum zamanla psikiyatrik semptomların gelişmesine de neden olur. Migren botoksu ile kişilerin ağrı sıklığı, şiddeti azalmakta ayrıca hastalar daha çok sosyal yaşamda kalabilmektedirler. Bunun yanı sıra, bu tedavi ile baş ağrısı için alınan ağrı kesici tedaviler azalacağı için buna bağlı gelişebilecek sistemik yan etkiler de ortadan kalkacaktır” şeklinde konuştu.

GEBELER AYRICA EMZİREN ANNELERE UYGULANMAZ

Migren botoksun, kronik baş ağrısı olan baş ağrısı sebebiyle günlük yaşam aktiviteleri bozulan 18 yaş üzeri kişilere uygulanabileceğini dile getiren Uzm. Dr. Özer, “Gebeler, emziren anneler, kas kavşak hastalığı olan kişilere botoks tedavisi yapılmamaktadır” dedi.

İĞNELERLE UYGULANAN BİR TEDAVİ

İşlem hakkında bilgilendirme veren Uzm. Dr. Özer, “Botoks uygulaması baş ağrısına neden olan şakaklar, alın, boyundaki belirli kaslar ayrıca baş arka kısmına küçük iğnelerle uygulanan bir tedavi yöntemidir. Standart tedavide 31 noktaya uygulama yapılır. Yapılacak doz hastanın semptomlarına göre doktor tarafınca belirlenmektedir. İşlem süresi uygulayıcı doktora göre değişmekle birlikte 15-30 dakika arasında sürmektedir” ifadelerini kullandı.

ETKİSİ 10-14 GÜN CİVARINDA BAŞLAR

Botoks etkisinin uygulama sonrası 10-14. günde başlamakta olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Özer, şu bilgileri paylaştı: 

“Baş ağrısı tedavisinde bazı hastalarda etkinlik ilk doz sonrası başlarken bazı hastalarda 12 hafta sonra 2. dozun yapılması devamında etkinliğe karar vermek gerekebilir. Tedaviden fayda gören hastalarda etkin tedavi için ilk yıl 3 veya 4 seans uygulanması önerilir. Sonraki süreçte hastanın ihtiyaçları doğrultusunda 6 ay ya da daha uzun aralıklarla işlem tekrarlanabilir.”

CİDDİ YAN ETKİLERİ YOKTUR

Migren botoksunun ciddi yan etkisi olmadığını ifade eden Uzm. Dr. Özer, “Uygulama sonrası enjeksiyon bölgesinde geçici ağrı kızarıklık, geçici sırt ayrıca baş ağrısı görülebilir. Migren botoksu uygulamasının ciddi yan etkileri bulunmamaktadır. Uygulamanın özelinde uzman ayrıca bu konuda deneyimli doktorlar tarafınca yapılması önemlidir” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex