tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3606
EURO
34,9791
ALTIN
2.321,68
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Midilli’nin Plomari Limanı dostluk rüzgârıyla açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Genel Müdürlüğü’nün Midilli’nin Plomari kasabasına başlattığı gemi seferleri Ege’nin iki yakası arasındaki …

Midilli’nin Plomari Limanı dostluk rüzgârıyla açıldı
30.07.2022 12:36
0
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Genel Müdürlüğü’nün Midilli’nin Plomari kasabasına başlattığı gemi seferleri Ege’nin iki yakası arasındaki dostluğu pekiştirdi. Sıcaklaşan ilişkiler Plomari’nin yeni limanının açılışına da yansıdı. Tören İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu başkanlığındaki İzmir heyetinin de katılımıyla yapıldı.

İzmir ayrıca Yunanistan arasında, pandeminin de etkisiyle yıllardır ara verilen gemi seferleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Genel Müdürlüğü’nce tekrardan başlatılmıştı. İhsan Alyanak yolcu gemisi, 17 Haziran’dan bu yana her cuma sabahı Alsancak Limanı’ndan kalkış yapıyor ayrıca yolcularını Midilli’nin Plomari Limanı’na götürüyor. Gemi, pazar akşamları da dönüşe geçiyor.

Ege’nin iki yakası arasında sıcaklaşan ilişkiler, Plomari’nin yeni limanının açılış törenine de yansıdı. Yunanistan Parlamentosu 2. Başkanı ayrıca Midilli Milletvekili Haralambos Athanasiou’nun yanı sıra Yunan Denizcilik ayrıca Sivil Savunma bakan vekilleri ile milletvekillerinin de hazır bulunduğu törene, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu başkanlığındaki İzmir heyeti de davetli olarak katıldı.

Törende bir konuşma yapan Özuslu, deniz seferlerinin, Türk ayrıca Yunan halklarının dostluk bağlarını güçlendirdiğini, iki yaka arasındaki kültürel, sosyal ayrıca ekonomik ilişkileri artırdığını vurguladı. Bu anlamda Plomari Limanı’nın da çok önemli olduğunu belirten Özuslu, Midilli’den de İzmir’e gemi turları yapılmasının önemine değindi, şöyle konuştu:

Midilli-İzmir ortak destinasyonu
“Midilli’ye, Avrupa’nın diğer kentlerinden de turistler geliyor. Hem Midilli sakinleri hem de turistler için Midilli’den İzmir’e turların yapılması, iki yakanın ortak turizm destinasyonuna dönüşmesi hepimizin yararına olacaktır. Yunan misafirperverliği sayesinde burada kendimizi evimizde gibi hissettik. Aynı hisleri Yunanlı dostlarımızın da İzmir’de yaşayacağından kimsenin şüphesi olmasın. Dostluğu, iyi komşuluğu, barışı, huzuru ayrıca ticareti güçlendirelim ki Ege’de çok daha müreffeh bir yaşamı birlikte kuralım.”

Yunanistan Parlamentosu 2. Başkanı ayrıca Midilli Milletvekili Haralambos Athanasiou da Özuslu’nun temennilerine katıldığını belirtti ayrıca Türk heyetine katılımları için teşekkür etti. Özuslu ayrıca Athanasiou’nun, birbirlerine hediyeler sunmasının ardından yeni Plomari Limanı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Tarife ücretleri
İzmir – Plomari gidiş-dönüş bilet ücreti 50 Euro… 7-12 yaş grubu yolcular yüzde 50 indirimli seyahat ediyor. 0-7 yaş grubundan ücret alınmıyor. Plomari ile Midilli merkezi arasında ücretsiz servis hizmeti sağlanıyor. Biletler, bilet.izdeniz.com.tr adresinden online olarak ya da Alsancak Limanı’ndaki İZDENİZ satış ofisinden alınabilir. Midilli turlarına, yeşil pasaportu ya da Schengen vizesi olan yurttaşlar katılabiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu