tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3130
EURO
35,0793
ALTIN
2.309,71
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Mevsim geçişlerinde bağışıklığı güçlendirmenin 6 yolu

Mevsimsel hastalıklardan korunmak için güçlü bir bağışıklık sistemi oldukça önemli. Havaların soğumaya başlamasıyla grip ayrıca bronşit gibi …

Mevsim geçişlerinde bağışıklığı güçlendirmenin 6 yolu
03.11.2022 00:07
0
A+
A-

Mevsimsel hastalıklardan korunmak için güçlü bir bağışıklık sistemi oldukça önemli. Havaların soğumaya başlamasıyla grip ayrıca bronşit gibi solunum yolu hastalıklarında artış görüldüğünü belirten Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi Sağlıklı Yaşam Yöneticisi ayrıca Diyetisyen Sibel Mumcu, “Bu hastalıklara karşı tıbbi tedavi yöntemlerine başvurmadan önce vücudun doğal bağışıklık sistemi korunmalı ayrıca güçlendirilmeli. Yapılan çalışmalar, aynı miktarda mikroorganizma ile karşılaşan iki bireyde bağışıklık sistemi zayıf olanın olmayana göre hastalığa daha kolay yakalandığını ayrıca daha uzun sürede iyileştiğini gösteriyor” açıklamasında bulundu.

Bağışıklık sistemini güçlü kılmak için sağlıklı beslenme, düzenli fiziksel aktivite, yeterli uyku, stresle başa çıkabilmek çok önemli. Ayrıca, sigara ayrıca alkol gibi bağışıklık sistemini zayıflatan unsurlardan da uzak durmak gerekiyor. Günlük hayatın parçası olan bu alanlarda dikkat edilecek her şey ayrıca alınacak önlemlerin bağışıklık sistemini destekleyerek hastalıklara karşı dirençli hale geldiğimizi söyleyen Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi Sağlıklı Yaşam Yöneticisi ayrıca Diyetisyen Sibel Mumcu, bağışıklığı güçlendirmek için 6 öneride bulundu:

  • Sağlıksız beslenme alışkanlıkları, enerji ayrıca proteinden yetersiz besleme vücudun savunma gücünü yavaşlatır. Bu yüzden besin çeşitliliği önemlidir. Tüm besinler farklı özelliklerde ayrıca miktarda değerli bileşikler içerir. Belli besinleri yemek sadece o besinlerin sağladığı faydaları almak, diğerlerinden mahrum kalmak demektir. Yeterli ayrıca dengeli beslenme için biyolojik değeri yüksek et, yumurta, süt ayrıca süt ürünleri, kuru baklagiller gibi protein kaynaklarının, enerji için tam tahıl ürünleri başta olmak üzere diğer tahıl ayrıca kuru baklagillerin, vitamin ayrıca mineraller için sebze ayrıca meyvelerin tüketimine önem vermek önemlidir. Yoğurt, kefir gibi süt ürünleri aynı zamanda probiyotik özellikleri sebebiyle bağırsak sağlığı için de oldukça faydalıdır.
  • Bağışıklık sistemini yeterli, dengeli ayrıca kaliteli bir beslenme güçlendirir; miktarca çok yemenin bu konuda bir etkisi olmaz. Bu nedenle sağlıklı olduğumuz kiloyu korumak için ihtiyacımızdan fazla enerji alımına neden olacak ilaayrıca yağ ayrıca şeker içeren besinlerden uzak durmak, rafine karbonhidratlar yerine tam tahıl içerenlere yönelmek, yüksek lif içeren besinleri tercih etmek doğru seçimlerdir.
  • Savunma hücrelerinin varlığını sürdürebilmesi için B6 vitamini ile folik asit ayrıca çinko gibi minerallere ihtiyacı vardır. Süt, et, karaciğer, bulgur, pirinç, yumurta, baklagiller, koyu yeşil yapraklı sebzelere, beslenme düzeni içinde yeteri kadar yer verilmesi önemlidir
  • Antioksidanlar bağışıklığı güçlendirmek için önemli bileşiklerdir. Bu bileşikler; vücudu zararlı maddelerden korur ayrıca bağışıklık sistemiyle birlikte savaşırlar. Özellikle E, C vitamini ayrıca beta karoten antioksidan vitaminler olarak bilinirler. E vitamini için sıvı yağlar, yağlı tohumlar, tahıl taneleri; C vitamini için koyu yeşil yapraklı sebzeler, turunçgiller, lahana, ıspanak, kuşburnu, taze kırmızı biber; beta karoten için ise turuncu, kırmızı, yeşil sebze ayrıca meyvelerden tüketmek önemlidir. Her gün 2-3 porsiyon meyayrıca ile 2-3 porsiyon sebze tüketmek ayrıca bunları çeşitlendirerek rengarenk seçmek ihtiyacımız olan vitamin, mineral ayrıca antioksidanların yeterli alımını kolaylaştırır.
  • Su, yaşam için elzem öğelerden biridir. Hastalıklardan korunmak ya da mücadele etmek için yeterli ayrıca dengeli beslenme kadar su ayrıca bol sıvı tüketimi de çok önemlidir. Su, oluşan atık maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasında da en etkili araçtır. Özellikle ateş ayrıca ishal varlığında bol su tüketimi çok daha büyük önem taşır. Günde 2-2,5 litre (8-10 bardak) su mutlaka içilmelidir. Sıvı tüketimini artırmak için ise C vitamini yönünden zengin taze sıkılmış meyayrıca ayrıca sebze suları tercih edilebilir.
  • Ayrıca; her gün düzenli egzersiz yapmak, yeterli ayrıca kaliteli uyku uyumak, bağışıklık sistemini zayıflatan sigara ayrıca alkolden uzak durmak ayrıca çok düşük kalorili diyetlerden uzak durmak bağışıklık sitemini güçlü tutmak için çok önemlidir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu