tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5994
EURO
34,8008
ALTIN
2.504,12
BIST
9.483,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Metal Sanayinde Ara Zam Düzenlemesi Gerçekleşti

MESS; Türk Metal, Birleşik Metal-İş ayrıca Özçelik-İş Sendikaları ile Tam Mutabakatla Ara Zam Düzenlemesini İmzaladı

Metal Sanayinde Ara Zam Düzenlemesi Gerçekleşti
26.01.2023 00:10
0
A+
A-

MESS; Türk Metal, Birleşik Metal-İş ayrıca Özçelik-İş Sendikaları ile Tam Mutabakatla Ara Zam Düzenlemesini İmzaladı 

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal, Birleşik Metal-İş ayrıca Özçelik-İş Sendikaları arasında yapıcı yaklaşımla, sahadaki ara dönem beklentiyi karşılayacak şekilde Grup Toplu İş Sözleşmesi için ara düzenleme yapıldı.

MESS, her vakit olduğu gibi, hem işverenine hem de işçisine destek olmak hedefiyle; bünyesindeki işçilerinin refah seviyesini yükseltmek için önemli bir adım attı. 

MESS’in kapsayıcı ayrıca katılımcı yaklaşımına uygun olarak Aralık ayından bu yana, üyelerinin yanı sıra üç işçi sendikası ile de pek çok görüşme yapıldı. Bu görüşmelerde MESS, işçilerinin talep ayrıca beklentilerini öğrenerek, normal şartlarda Mart’ta yapılması gereken ücret artışının öne çekilmesine, üyeleri ile birlikte karar verdi. İlaayrıca olarak, uzun yıllar hizmet vermiş kıdemli işçileri için, kıdem zammı düzenlemesi ile ücretlerin dengeli dağılımını temin etti. 

Ücrette yapılan tüm düzenlemeler neticesinde, MESS işçisinin ortalama ücret seviyesi, asgari ücretin iki katını geçti. 

Refah seviyesini yükseltmek için atılan bu önemli adımın yanı sıra, MESS işçileri için verilen diğer destekler aynı şekilde devam ediyor. Sektörde bir ilk olan Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, işçilerimizin meslek lisesinde öğrenim gören çocukları için Türkiye’nin kendi alanındaki en büyük burs programı olan “MESS Yarınım” burs programı, üye işyerlerindeki çalışma arkadaşlarımızı geleceğe hazırlayan “Yönümüz Yarın” dijital dönüşüm eğitimleri, aile bütçesine doğrudan katkı sağlayan “MESST” avantaj programı gibi birçok imkân ayrıca sosyal haklara sahip MESS işçisi, her vakit ayrıcalıklı olmaya devam edecektir.

 

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet