tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Merkez Park Tüm İnegöl’ün Beğenisini Kazanacak

İnegöl Belediyesi’nin şehrin merkezinde yapımına başladığı Merkez Park Projesi, bugün düzenlenen programda medya mensuplarına tanıtıldı. Belediye Başkanı Alper Taban, “Allah nasip ederse ben tüm İnegöl’ün beğenisini kazanacak bir proje olduğunu düşünüyorum. İnegöl’e kazandırdığımız güzel bir eser olacak” dedi.

Merkez Park Tüm İnegöl’ün Beğenisini Kazanacak
03.01.2023 00:35
0
A+
A-

İnegöl Belediyesi’nin şehrin merkezinde yapımına başladığı Merkez Park Projesi, bugün düzenlenen programda medya mensuplarına tanıtıldı. Belediye Başkanı Alper Taban, “Allah nasip ederse ben tüm İnegöl’ün beğenisini kazanacak bir proje olduğunu düşünüyorum. İnegöl’e kazandırdığımız güzel bir eser olacak” dedi.

İnegöl Belediyesi, şehrin merkezinde prestijli bir meydan kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan Kent Meydanı ayrıca Yaşam Alanı projesi devam ederken, bir yandan da eski hükümet konağı, kaymakamlık lojmanı ayrıca sedir kafenin bulunduğu alanda da meydanı tamamlayacak 11 dönümlü alanda Merkez Park projesi yükseliyor. Çalışmaları kısa bir süre önce başlayan Merkez Park Projesi, bugün düzenlenen programla medya mensuplarına tanıtıldı. Projenin tüm detaylarını paylaşan Belediye Başkanı Alper Taban, tüm İnegöl’ün beğenisini kazanacak bir çalışmanın ortaya çıkacağını ifade etti.

KENT MEYDANI AYRICA YAŞAM ALANI PROJESİ İLE MERKEZ PARK BİRBİRİNİ TAMAMLAYACAK

Medya mensuplarına alanda hazırlanan görseller üzerinden projeyi anlatan Başkan Alper Taban, şöyle konuştu: “Bugün Merkez Park projemiz hakkında kamuoyunu ayrıca medya mensuplarımızı bilgilendirmek istedik. Daha önce burası Hükümet Konağımızın bulunduğu alanda. Hemen karşıda da Kaymakamlık Lojmanı ayrıca Sedir Kafe dediğimiz yapılar vardı. Burada 80’li yıllarda yapılan Hükümet Konağımızla ilgili bir süreç başlatıldı ayrıca bu binanın kaldırılmasını sağladık. Ardından da lojman kaldırıldı ayrıca geçtiğimiz günlerde de Sedir Kafenin kaldırılma işlemi tamamlandı. Bir taraftan da yine Merkez Park Projesini kamuoyuna sunmuş, hazırlıklarımıza başlamıştık. Bu 3 parça alanı topladığımızda 11 dönümlük bir araziye kavuşuyoruz. Tabi aradan Atatürk Bulvarımız işliyor. Fakat biz burayı mimarımızla da çalışırken karşı tarafta da bizim bir Kent Meydanı ayrıca Yaşam Alanı projemiz var, burayı da buna dahil ettiğimizde bu çalışmalar birbirini tamamlayan çalışmalar olsun dedik. Bu alanlarda herhangi bir duvar yükseltisi olmadan vatandaşlarımızın nereden gelirse gelsin girebileceği bir yapı hayata geçiriyoruz. Herkesin her yönden bu meydanlara dahil olabildiği bir alan olacak.”

İNEGÖL 35 DÖNÜMLÜK MEYDANA KAVUŞACAK

“Şehirler için meydanlar, prestijli yapılar kıymetli. Bugün Amerika’da Times Meydanı, Rusya’da Kızıl Meydan veya ülkemizde Taksim Meydanı gibi alanlar gerçekten prestij yönüyle ön plana çıkıyor. Bizim de şehrimizde gerek bu alan gerekse de karşı alan içerisinde yaklaşık 35 dönümlük alanda güzel bir yaşam alanı oluşturmuş olacağız.”

280 AĞAÇLA YEŞİLLENDİRİLECEK

“Biz burada geçmişten gelen bir yapıyı kaldırdık, bu alana bir yeşil alan hüviyeti kazandırdık. Aynı zamanda rekreasyon, meydan gibi atıfta bulunduk bu çalışmalara. Bunun yanı sıra ilaayrıca özellikler de var. Bu alanda şu anda 90 civarında ağaç var. Proje tamamlandığında bu sayı 280’e çıkmış olacak.”

200 ARAÇLIK OTOPARK

“Bu alanda otopark alanları sınırlıydı. Atatürk Bulvarında İnegöl Belediyesi’nden buraya kadar olan mesafede toplam 150 araçlık otopark var. Şu an yapılan projede ise sadece yer altı otoparkı 130 araçlık. Etrafındaki açık otoparkların sayısı ise 70. Toplamda 200 araçlık otopark kazanıyoruz. Tüm caddedeki araçları toplayacak bir otopark kazanıyoruz aslında. Otoparkın da özellikle böyle merkezi bir noktada çok önemli olduğunu düşünüyorum.”

“Bunun yanı sıra bölgedeki ATM’lerin daha düzenli ayrıca toplu bir hale getirildiği bir alan göreceksiniz. Beraberinde bisiklet park alanları göreceğiz. Karşı aksta da Sedir Kafe için kullanılan kapalı alanın olduğu bölgede yine bir kafe hizmeti sunacak kapalı alan olacak. Ancak biraz daha küçük bir yapı ayrıca yeri daha ortada olacak şekilde yer alacak. Dolayısıyla burada oturup çayımızı kahvemizi içebileceğimiz, aracımızı park edebileceğimiz, dinlenebileceğimiz güzel bir meydanı, parkı kazanıyor olacağız.”

7 AYDA TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

“Kazı çalışmaları şu anda başladı. Arkadaşlarımız yaklaşık 6 metre kadar derine inerek önce çıkan suyla ilgili süreci tamamlayacaklar. Ayrıca inşallah yaklaşık 1 ay veya 40 gün içerisinde temeli dökme aşamasına getirmeyi hedefliyoruz. 7 aylık bir proje bu. Ne kadar öne çekebilirsek de o kadar öne çekmeyi arzu ediyoruz. Nihayet itibariyle karşı alan ayrıca bu alanın tamamlanmasıyla beraber şehir merkezinde daha fazlaca yeşil alan göreceğiz. Allah nasip ederse ben tüm İnegöl’ün beğenisini kazanacak bir proje olduğunu düşünüyorum. İnegöl’e kazandırdığımız güzel bir eser olacak. Destek ayrıca katkı veren herkese teşekkür ediyorum.”

Açıklama sonrası Başkan Taban, karşı bölgede devam eden Kent Meydanı ayrıca Yaşam Alanı projesinde de incelemelerde bulundu.

 

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex