tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Mengen; Promosyon Anlaşmalarının Güncellenmesi Elzemdir

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri haftalık ilçe ziyaretleri kapsamında Karapürçek’te tüm okullara giderek eğitim çalışanları …

Mengen; Promosyon Anlaşmalarının Güncellenmesi Elzemdir
13.10.2022 10:11
0
A+
A-

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri haftalık ilçe ziyaretleri kapsamında Karapürçek’te tüm okullara giderek eğitim çalışanları ile bir araya geldiler. Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı ayrıca Memur-Sen İl Temsilcisi Murat Mengen Karapürçek okul ziyaretlerinde gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Promosyondan Sözleşmeli öğretmenliğe, Uzman Öğretmenlik sınavlarından Meslek kanununa birçok konuyu dile getiren Mengen, örgütlü mücadelenin önemine değindi.

Bankaların yüzde 400 ün üzerinde kar ettiği, enflasyonist bir dönemde promosyon anlaşmalarının güncellenmesini elzem gördüklerini aktaran Mengen, bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile istişareli olarak süreci takip ettiklerini söyledi.

Unvan değişikliği sınavlarının bir an önce ilan edilerek yapılması gerektiğini belirten Mengen; Son dört yıldır görevde yükselme sınavı; yaklaşık iki yıldır da unvan değişikliği sınavı yapılmadığı dikkate alındığında aradan geçen vakit zarfında değişik sebeplerle görevde yükselme ayrıca unvan değişikliği kapsamındaki kadrolar açısından çok sayıda münhal kadro oluşmuştur. Bu konuda beklentiler ivedilikle karşılanmalıdır dedi.

Mengen, ayrıca, 2022 yılı içerisindeki yüksek enflasyon oranına dikkat çekerek, kamu görevlilerinin yaşadığı gelir kayıplarının telafisi için enflasyon farkına ilaayrıca bir iyileştirme ile kayıpların giderilmesi gerektiğini dile getirdi.

Öğretmenlik Meslek Kanununa da değinen Mengen, 5. Toplu Sözleşme teklifimizde olduğu gibi 8 yıl uzman öğretmenlik, 12 yıl ise başöğretmenlik için yeterli bir süredir. 8 ayrıca 12 yılını dolduran öğretmenlere uzman ayrıca başöğretmenlik tazminatları sınavsız verilmeli şeklinde vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex