tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3451
EURO
35,1132
ALTIN
2.307,40
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Menemen’de Ahilik Haftası Kutlandı

Bu yıl 12-18 Eylül tarihleri arasında 35.’incisi kutlanan Ahilik Haftası dolayısıyla, Menemen Belediyesi ayrıca ilçedeki meslek odaları …

Menemen’de Ahilik Haftası Kutlandı
16.09.2022 13:22
0
A+
A-

Bu yıl 12-18 Eylül tarihleri arasında 35.’incisi kutlanan Ahilik Haftası dolayısıyla, Menemen Belediyesi ayrıca ilçedeki meslek odaları işbirliğinde, Yeni Sanayi Sitesi’nde kahvaltı programı düzenlendi. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltıya Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kaçar, siyasi partilerin başkan ayrıca yöneticileri, kamu kurumları ayrıca sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, esnaf ayrıca sanatkârlar, muhtarlar ayrıca medya mensupları katıldı.

Törende ilk sözü alan Menemen Şoförler Ayrıca Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu, “Ahilik Haftamızda düzenlemiş olduğumuz programımızın oluşmasında emeği geçen başta Kaymakamımız ayrıca Belediye Başkanımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Toplumun yaşatılması gereken değerleri vardır. Ahilik bu değerlerden biridir. Harama bakma, haram yeme, haram içme, doğru, sabırlı, dayanıklı ol, yalan söyleme, büyüklerden önce söze başlama, kimseyi kandırma, kanaatkâr ol, dünya malına tamah etme, yanlış ölçme, eksik tartma, kuvvetli ayrıca üstün durumdayken affetmesini, hiddetli iken yumuşak davranmasını bil ayrıca kendin muhtaç iken bile başkalarına verecek kadar cömert ol. Yüzyıllar için söylenen bu sözler, ne güzel ki bugün için de geçerli. Esnaf ayrıca sanatkârlarımıza bu sözlerin doğrultusunda hayırlı kazançlar diliyorum. Etkinliğimize gelen herkese de teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

PEHLİVAN: ESNAFIMIZ AHİLİK KÜLTÜRÜNÜ EN İYİ ŞEKİLDE YANSITIYOR

Tüm esnaf ayrıca sanatkârların Ahilik Haftası’nı kutlayan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Siz değerli kardeşlerimle, büyüklerimle bugün bu sofrada bulunmaktan onur ayrıca gurur duyuyorum. Hepiniz bu yıl 35’incisi düzenlenen Ahilik Haftası Kahvaltı Programımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz… Ahilik; yiğitlik, doğruluk, cömertlik ayrıca kardeşlik demektir. Kültürümüzü taşıyan kıymetli bir mirastır. Bizim için önemli olan bu mirasa sahip çıkmak, ondan istifade etmek, gereklerini yerine getirmek ayrıca dahası onu gelecek nesillere aktarmaktır.

Ahilik teşkilatındaki en önemli vasıf ise iş ahlakı ayrıca dürüstlüktür. Ne mutludur ki, Menemenimizdeki siz değerli esnaf ayrıca sanatkârlarımız Ahilik duruşunu her vakit gösteriyor, bizleri her vakit onurlandırıyorsunuz. Rabbim hepinizden razı olsun. Sivil toplum örgütlerimizle, esnaf ayrıca sanatkârlarımızla, muhtarlarımızla, geçen yıl olduğu gibi Menemen’in bir birlik, bütünlük içinde olduğunu görüyoruz. Bu yıl 35.’sini kutladığımız Ahilik Haftası’nın, başta esnaf ayrıca sanatkârlarımız olmak üzere Menemenimize hayırlar, bereketler, bol ayrıca helal kazanç getirmesini dilerim. Hepinizi saygı ayrıca sevgiyle selamlıyorum. Allah’a emanet olun” ifadelerini kullandı.

Menemen’deki esnaf ayrıca sanatkârları buluşturan Ahi Sofrası, İlçe Müftüsü Mehmet Seven’in dua okumasıyla sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu