tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Medya ve Kültür ilişkisi uzman iletişimciler tarafından masaya yatırıldı

EÜ İletişim Fakültesi tarafınca düzenlenen “Basın ayrıca Kültür Uluslararası Sempozyumu” başladı

Medya ve Kültür ilişkisi uzman iletişimciler tarafından masaya yatırıldı
06.12.2022 00:34
0
A+
A-

EÜ İletişim Fakültesi tarafınca düzenlenen “Basın ayrıca Kültür Uluslararası Sempozyumu” başladı

Yeni dönemde dijitalleşme alanında ciddi adımlar atan Ege Üniversitesi, bu alana yönelik önemli bir etkinliğe daha imza attı. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafınca düzenlenen “Basın ayrıca Kültür Uluslararası Sempozyumu” çevrimiçi olarak başladı. Sempozyumun açılışına EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektör Yardımcısı ayrıca İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sezai Türk, EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Pelin Dündar, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gökçe Yoğurtçu ile iletişim alanında çalışma yapan akademisyenler ayrıca öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Hepimizin bildiği üzere, çağımızda en büyük değişim, iletişim alanında yaşanmaktadır. Teknoloji alanında meydana gelen gelişmeler her şeyden önce iletişim alanında kendini göstermekte ayrıca toplumda varlığını hissettirmektedir. Çağımızda kuşkusuz ki medya, kültürün ulusal ayrıca uluslararası düzeyde bireylere ulaştırılması noktasında önemli bir göreayrıca sahiptir. Medya, artık, özellikle toplumsal hayatta bireylerin çeşitli sosyal ihtiyaçlarını gidermek için sık sık başvurdukları önemli bir kaynaktır. Bireyler bu kaynağı bilgilendirme edinme, eğlenme, haber alma amacıyla kullanmaktadır. Basın ise topluma ayrıca bireylere karşı sorumluluklarını, doğru ayrıca tarafsız olarak bilgilendirme, eğitim, eğlendirme ayrıca sosyalleştirme gibi fonksiyonları yerine getirerek yapmaktadır. Bu noktadan baktığımızda, hepimizin malumudur ki toplumda en önemli iki kurumdan biri kültür diğeri basın olarak görülmektedir. Bu iki kurumun önemi ayrıca değeri bizleri ayrıca siz değerli akademisyenleri bu mesele üzerine hem düşünmeye hem de çalışmaya sevk etmektedir” dedi.

Prof. Dr. Budak, “İletişim teknolojilerinde yaşanan ilerlemenin bir sonucu olarak, okur-basın arasındaki ayrım ortadan kalkmış, farklı kültürel coğrafyaların birbiri ile iletişimi ayrıca bilgilendirme alıp verme süreci hızlanmıştır. Çağımızın, süreklilik arz edecek olan konularından birini içeren bu sempozyum bu yönüyle değer taşımaktadır. Bu nedenle, bu yıl ilki gerçekleşecek olan böyle değerli bir sempozyuma ev sahipliği yapan İletişim Fakültemizi, katkı sağlayan akademisyenlerimizi ayrıca sempozyumu ilgiyle takip eden değerli katılımcıları kutlarım ayrıca tüm katılımcılar için verimli bir sempozyum olmasını dilerim” diye konuştu.

“Medya, toplumu etkilemenin en iyi yoludur”

Medyanın manipülasyon gücüne değinen Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektör Yardımcısı ayrıca İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sezai Türk, “Medya, bizim yaşam alanımız dışındaki dünyadan bilgilendirme almamızı sağlayan en önemli araçtır. Bizler, dış dünyayı medyanın bizlere verdikleriyle görmekte, tanımakta ayrıca öğrenmekteyiz. Bizlere ulaşan bilginin kaynağı, bizim dışımızdaki dünyayı şekillendiriyor. Dolayısıyla modern zamanın en büyük değişim aracı medyadır. Medyanın manipülasyon gücü ise çokça tartışılan konular arasındadır. Medya, gerçeklik olgusunun en fazla tartışıldığı mecralardan biridir. Basın teknolojilerindeki gelişmeler bir yandan hayatı kolaylaştırırken diğer yandan da gerçek ayrıca yanılsama arasındaki farkın ayrılmasında zorluk yaratmaktadır. Basın iletişimi, planlanmış ayrıca sistematik bir iletişim etkinliğidir. Mesajınızı topluma ulaştırmanın ayrıca toplumu etkilemenin en iyi yoludur. Bu bağlamda bu sempozyumda okunacak bildirilerin alanımıza çok şey katacağını umut ediyor, katılımınız için teşekkür ediyorum” dedi.

“Dijitalleşme, ana hedeflerimizden birisi”

Ege Üniversitesinin dijitalleşme hedefine vurgu yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Üniversitemizin ana hedeflerinden birisi de dijitalleşme. Biz de İletişim Fakültesi olarak dijital basın alanına bu tarz toplumsal ağırlığı olan sempozyumlara devam edeceğiz. Sempozyumumuz, konu içeriği bakımından oldukça zengin. Önümüzdeki yıl bu sempozyumu yüz yüze yapmayı planlıyoruz. İletişim Fakültesi olarak toplumsal duruşumuzu resmeden, topluma katkı sağlayacak, topluma hizmet üretecek bu tür etkinlikleri sürdüreceğiz. Akademiye bu anlamda katkı yapmak istiyoruz. Etkinliğimize destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a, düzenlenmesinde emeği geçen hocalarımıza ayrıca katılımcılara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Basın ayrıca kültür arasındaki bağlantıyı anlatan EÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm başkanı Prof. Dr. Pelin Dündar, “Basın ayrıca kültür deyince aklımıza farklı ulusları birbirine yakınlaştırma sürecinde kültürün başat bir rol oynadığı geliyor. Basın da bu etkinliğin hızını daha artıran bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Bilginin en temel ekonomik girdi haline geldiği günümüzde entelektüel sermayenin, ekonomik girdinin, ağ ekonomisinin, kültürlerarası iletişimin birbiriyle iç içe geçtiğini ayrıca bütünsel gerçeklik sergilediğini görüyoruz. Bu sempozyumda da sanattan modaya, dijitalleşmeden sosyal medyaya kadar pek çok konunun altı çizilecek” dedi.

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gökçe Yoğurtçu ise, “Basın ayrıca kültür ilişkisi, iletişim çalışmaları bağlamında üzerinde en çok tartışılan konulardan birisidir. En çok karşılaştığımız argümanlardan birisi de medyanın geleneksel kültürü bozulmaya uğrattığı yönündedir. Dünyanın ekonomiye ayrıca teknolojiye bağlı olarak küreselleşmesi, bu kaygıyı daha çok artırmıştır. Bu süreçte gözlemlediğimiz, medyanın geleneksel kültürü hammadde olarak kullanması ayrıca onu tekrardan inşa etmesidir. Biz, buna basın kültürü diyoruz. Medyanın gerçekliği tekrardan yapılandırdığını görüyoruz. Medya, endüstriyel sistemin ekonomi alanında yaptığını kültürel alanda yapmaktadır. Özellikle genç kuşak, yeni basın mecralarını gündelik yaşamın her alanında alternatif basın olarak benimsemiş durumdadır. Diğer taraftan sosyal ağlar, yanlış bilgilendirme, ayrımcı ayrıca saldırgan içerikler barındırabilme, mevcut bölünmeleri daha da şiddetlendirme gibi sonuçlar doğurabilmektedir” diye konuştu.

İki gün sürecek sempozyum kapsamında; Dijital Dönüşüm, Yeni Medya, Televizyonculuk, Sosyal Medya, Yapay Zeka, Dijital Oyun Platformları, Kültürlerarası Etkileşim, Gazetecilik, Reklamcılık ayrıca Pazarlama, Fotoğraf, Sinema gibi konularda alanında uzman kişilerce bildirimler sunulacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex