tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3391
EURO
35,1103
ALTIN
2.239,11
BIST
8.882,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Medeniyet Değerlerimiz İçin Danıştay Kararını Destekliyoruz

Danıştay 10 Dairesi, İstanbul Sözleşmesi’nin feshine ilişkin 20 Mart 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararının iptali istemini reddetmiştir. Mevzu …

Medeniyet Değerlerimiz İçin Danıştay Kararını Destekliyoruz
26.07.2022 15:06
0
A+
A-

Danıştay 10 Dairesi, İstanbul Sözleşmesi’nin feshine ilişkin 20 Mart 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararının iptali istemini reddetmiştir. Mevzu Bahis kararın, İstanbul Sözleşmesinin feshinin onaylanması açısından tarihi bir anlamı vardır. Bu kararla gerek Türkiye Cumhuriyeti’nin gerekse Türk yargısının bağımsızlığı bir kez daha kanıtlanmıştır. Bu durum, Türk aile yapısı ayrıca kadını ile ilgili sözleşme ayrıca kararlarda Türk milletinin değer, inanç ayrıca gerçekliğinden ilham alındığını bir kez daha göstermiştir.

Son dönemlerde, Batı değerleri ile temelde örtüşmeyen Türk aile yapısı ayrıca buna bağlı yasal düzenlemelerdeki ayrışmalar bariz bir şekilde gözlenmektedir. Bu aziz millet, kendi gerçekliği, kültürü ayrıca inancıyla hareket ederek aile meselelerine çözüm üretebilecek kabiliyete sahiptir.

İstanbul Sözleşmesi’ni destekleyenler, hâlen Batı kültür ayrıca medeniyetini, aile yapımızın temel çıkış noktası olarak gören ayrıca kendi değerlerinden uzaklaşmış bir zihniyetin temsilcileridir. Buna karşın Sayın Cumhurbaşkanımızın tavrı ise, medeniyet ruhumuzdan ilham alarak aile meselemize bakmamız gerektiğini çok güzel ifade etmektedir. Türk Milletinin aile politikası ayrıca kadın ile ilgili meselelerin çözümü de yine Türk toplum gerçekliğinden ayrıca temel değerlerimizden yola çıkılarak aranacaktır.

BATI DEĞERLERİMİZE YÖN VEREMEZ

Danıştay’a “İstanbul Sözleşmesi’nin Feshi Kararının İptal Edilmesi” için başvuruda bulunan çevreler, bu milletin kültür ayrıca siyasi gerçekliğini yok saymaktadır. Batıya imrenerek ayrıca oradan akıl alarak ailemize, mahremiyetimize, değerlerimize yön vermek istemektedirler. Danıştay’ın, İstanbul Sözleşmesi’nin Feshi Kararının İptali istemiyle açılan davaları reddetmesini takdir ediyoruz. Bu kararla, yalnızca hukuki bir tavır ortaya konulmakla kalınmamış; milletimizin değerlerine ayrıca inançlarına saygı gösterildiği de anlaşılmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımıza, aile politikalarımızı kendi medeniyet değerlerimizle çözme özelinde gösterdiği bu irade için müteşekkiriz. Danıştay’ın bu kararını destekliyoruz. Medeniyet, kültür, inanç ayrıca millet bilincimiz açısından önem taşıyan bu kararı doğru buluyoruz. Bu ayrıca benzeri konularda atılan adımları memnuniyetle karşılıyoruz.

İstanbul Aile Vakfı olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk aile yapısı ayrıca kadın meselelerinde kendi değerlerimiz çerçevesinde hareket etmeye devam edeceğiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu