tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3669
EURO
34,9579
ALTIN
2.325,33
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Mavi İklim Elçileri Mersin’de Buluştu

DenizTemiz Derneği/TURMEPA, TÜRKLİM (Türkiye Liman İşletmecileri Derneği) ayrıca WISTA Türkiye’nin (Uluslararası Deniz Ticareti ile İştigal Eden …

Mavi İklim Elçileri Mersin’de Buluştu
27.07.2022 13:06
0
A+
A-

DenizTemiz Derneği/TURMEPA, TÜRKLİM (Türkiye Liman İşletmecileri Derneği) ayrıca WISTA Türkiye’nin (Uluslararası Deniz Ticareti ile İştigal Eden Kadınlar Derneği) dünyada giderek artan iklim değişikliği olaylarına dikkat çekmek ayrıca çevresel sorunlara yönelik sürdürülebilir çözümler geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği Mavi İklim Elçileri Projesi’nin Antalya’dan sonra ikinci durağı Mersin oldu. Projeye, daha sürdürülebilir bir gelecek ayrıca cinsiyet eşitliği için çalışan Mersin Uluslararası Limanı (MIP) destek verdi. Proje, iklim değişikliğinin Türkiye’deki etkilerine dikkat çekmekle beraber kadın denizcileri, çevre sorunlarına sürdürülebilir çözümler geliştirmeleri için öne çıkarıyor.

MIP desteği ile Mersin Limanı’nda gerçekleştirilen proje kapsamında liman çalışanlarına TURMEPA tarafınca Sıfır Atık Mavi eğitimi verildi. Eğitimi alan liman çalışanları Sıfır Atık, Sıfır Atık Mavi, karbon ayak izi, plastik tüketiminin azaltılması, enerji ayrıca su tasarrufu gibi konularda hem limanda hem de bölgede iyileştirici adımlar atılması özelinde bilgilendirme sahibi oldular.

Mavi İklim Elçisi olarak seçilen üç kadın çalışan, 1 yıl içerisinde bulundukları limanın bütün çalışanlarına iklim değişikliği özelinde farkındalık eğitimi verme sorumluluğu alacak, limanda öncü rol üstlenerek farkındalık ayrıca bilinçlendirme çalışmaları yürütüp sıfır atık ayrıca iklim değişikliği ile mücadele konularında kurumsal çözümler geliştirilmesine liderlik edecek.

Projenin bir sonraki adımı ise bölgede sonbahar ayında yapılacak kıyı temizleme etkinliği olacak.

Mavi İklim Elçileri Projesi’nin Mersin durağı için destek veren Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) Genel Müdürü Johan Van Daele şunları söyledi: “İklim değişikliği gibi önemli bir soruna göze çarpan ayrıca denizcilik sektöründeki kadın çalışanları ön plana çıkararak yürütülen bu özel projenin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. MIP olarak, sürdürülebilirlik çatısı altında çevresel ayrıca sosyal pek çok çalışma yürütüyor; içinde yaşadığımız doğaya ayrıca topluma karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeye gayret ediyoruz. TURMEPA’nın TÜRKLİM ayrıca WISTA Türkiye ile başlattığı bu proje ile Mavi İklim Elçisi kadın çalışanların iklim değişikliğiyle mücadeleye öncülük etmesini oldukça kıymetli buluyoruz. Biz de kadınlarımızın iş hayatındaki konumunu önemsiyor, sektördeki çeşitliliğin gücüne inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde de hayata geçireceğimiz çevre, sürdürülebilirlik ayrıca toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı projelerle Mersin’e ayrıca Mersin halkına değer katmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu