tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3740
EURO
34,9623
ALTIN
2.325,52
BIST
9.065,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Marmara Depremi’nin 23. Yılı “Deprem Sergisi” ile anıldı

Büyükşehir, Marmara Depremi’nin yıldönümü dolayısıyla Fevziye Camii önünde deprem sergisi açtı 17 Ağustos’u unutmadık, unutturmayacağız …

Marmara Depremi’nin 23. Yılı “Deprem Sergisi” ile anıldı
16.08.2022 15:36
0
A+
A-

Büyükşehir, Marmara Depremi’nin yıldönümü dolayısıyla Fevziye Camii önünde deprem sergisi açtı

17 Ağustos’u unutmadık, unutturmayacağız;

Kocaeli’nin deprem gerçeğiyle her an yüz yüze olduğu bilinciyle pek çok çalışma gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıldönümü dolayısıyla Fevziye Camii önünde deprem sergisi açtı. Depremden korunma, depreme dair bilgi ayrıca farkındalık oluşturmak amacıyla açılan deprem sergisine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. İmar ayrıca Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın açtığı sergide depremin etkilediği hayatlar ayrıca yıkılan binaların yer aldığı fotoğraflar sergilendi.

23 YIL ÖNCE BUGÜN

Binlerce binanın yıkıldığı ayrıca bir o kadar da vatandaşın hayatını kaybettiği 17 Ağustos Marmara Depremi’nin üzerinden tam 23 yıl geçti. Bu süreç içerisinde asrın felaketi 17 Ağustos depremini unutturmamak ayrıca vatandaşları deprem özelinde bilgilendirmek için pek çok çalışma gerçekleştiren Büyükşehir, bu yıl da vatandaşı deprem özelinde bilgilendirmek için stant kurdu.

VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLDİ

Zemin Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafınca Fevziye Camii önünde kurulan stantta Büyükşehir, deprem ile ilgili gerçekleştirdiği çalışmaları içeren ‘Deprem Eğitim Kitapçığını’ vatandaşlara, ‘Toprak’la deprem bilinci’ başlıklı bilgi kitapçığını da çocuklara verdi.

DEPREM BİLİNCİ AŞILANIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sismolojik İzleme ayrıca Deprem Eğitim Merkezi, deprem çalıştayı ayrıca diğer faaliyetleri ile deprem gerçeğini canlı tutuyor. Bu bağlamda anlık sarsıntıları izlemek için kentin belli bölgelerine ivme ölçer cihazlar yerleştiren Büyükşehir, Sismolojik İzleme ayrıca Deprem Eğitim Merkezi’nden yılda 11 bin kişinin faydalanmasını sağlıyor. Mevzu Bahis merkezde çocuk, genç ayrıca yetişkin bireylere, teorik ayrıca simülasyon cihazı ile uygulamalı deprem eğitimi veriliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu