tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5557
EURO
34,8672
ALTIN
2.429,18
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

MARKA 2022, konferans deneyimine boyut atlattı

Tersane İstanbul’da İki bini aşkın iş insanının katılımıyla benzersiz bir konferans deneyimi yaşatan MARKA 2022, 21’inci tarihinde 15’er …

MARKA 2022, konferans deneyimine boyut atlattı
02.10.2022 14:36
0
A+
A-

Tersane İstanbul’da İki bini aşkın iş insanının katılımıyla benzersiz bir konferans deneyimi yaşatan MARKA 2022, 21’inci tarihinde 15’er dakikalık 40 seansta, farklı disiplinlerden 70 konuşmacının yeni dünyaya ilişkin bilgi, ilham ayrıca vizyon kazandıran görüşleriyle Türkiye’nin en güçlü fikir platformu olma özelliğini daha da güçlendirdi.

Tersane İstanbul’da 29-30 Eylül tarihlerinde, iki bini aşkın iş insanının katılımıyla gerçekleşen MARKA 2022, pandemi sonrası dönemde tekrardan tasarlanan iş yapış şekillerine yenilikçi formatı, özgün mekân seçimi, sanat ayrıca teknoloji projelerindeki yaratıcılığıyla örnek bir etkinlik oldu. Bu sene ‘remastered’ temasıyla düzenlenen etkinlikte Türkiye’den ayrıca birçok ülkeden gelen, farklı disiplinlere mensup 70 konuşmacı yeni dünyanın kodlarına ilişkin görüşlerini katılımcılarla paylaştı. Her yıl bir önceki yıla göre çıtayı daha yukarı taşıma özelliğiyle tanınan MARKA Konferansı bu yıl da katılımcılarına daha önce yaşanmamış, benzersiz bir deneyim sundu.

Pandemi sonrası dönemde, iş yapış şekillerinin baştan sorgulanarak tekrardan tasarlanması ihtiyacından yola çıkarak ‘remastered’ temasıyla baştan kurgulanan konferansta, farklı disiplinlerden gelen 70 yerli ayrıca yabancı konuşmacı, yeni dünyanın kodlarını ayrıca bu kodlara göre hayatı kendi bakış açılarıyla nasıl yorumladıklarını katılımcılara özgün ayrıca yenilikçi metotlarla aktardı.

Yeni dönemin ihtiyaçlarına göre şekillenen fikir ayrıca metotların ele alındığı çok sayıda seansın düzenlendiği etkinlik, geleceğin iş konferansı formatının nasıl olması gerektiğine ilişkin öncü bir örnek oluşturdu.

Gerçek ayrıca sanal konferans deneyimi iç içe

İçinde bulunduğu tarihi tersane binasının mimari yapısıyla bütünleşen MARKA 2022 sahnesi katılımcılarına sanal ayrıca gerçek konferans deneyimini birlikte yaşatmasıyla dünyada yaygın bir trend haline gelen ‘genişletilmiş deneyim’ kavramının da örnek bir uygulayıcısı oldu.

Genç aktivistlerinden ‘iklim manfestosu’

MARKA Konferansı’nın açılışında genç iklim aktivistleri Atlas Sarrafoğlu, Seren Anaçoğlu ayrıca Ela Naz Birdal, ‘Yeşil aklama’ yapan markalara karşı hazırladıkları ‘iklim manifestosu’nu açıkladı. Ellerinde çevreci mesajlar taşıyan pankartlarla, Şanışer’in ‘Susamam’ adlı parçası eşliğinde sahneye çıkan aktivistler manifestolarında, dünyanın ekolojik bir krizin başlangıcını yaşadığını, 2030’a kadar karbon salınımının azaltılmaması halinde daha fazla iklim krizi kaynaklı felaketle yüzleşileceğini belirtti. Aktivistler manifestonun sonunda etkinliğe katılan markaları çevre özelinde taahhütlerde bulunmaya davet etti.

‘Karbon ayak izi en düşük etkinlik’

2018 tarihinde ‘Sıfır Atık Konferans Salonu’ uygulamasını başlatarak iş dünyasına bu alanda öncü olan MARKA Platformu, bu yıl sürdürülebilirlik özelinde çıtayı bir üst seviyeye taşıdı. MARKA 2022’nin bu yıl düzenlenen ‘karbon ayak izi en düşük iş etkinliği’ olması hedefiyle yola çıktıklarını kaydeden Yürekli Şengör, “Bu amaçla etkinliğin gerçekleştirildiği Tersane İstanbul’daki salonlarda herhangi bir iklimlendirme cihazı kurulmadı. Katılımcılarımız etkinlik alanına deniz yoluyla taşındı. MARKA 2022 resmi ağırlama partneri Doğuş Yeme-İçme, Turizm ayrıca Perakende Grubu bünyesindeki d.ream şefleri sürdürülebilir mutfak ilkeleri ayrıca yerel ürünlerle hazırladığı lezzetleri MARKA 2022 katılımcılarına sundu. Servis malzemelerinin tamamı geri dönüştürülebilir ürünlerden seçildi. Etkinlik alanı ‘sıfır atık’ uygulamasına uygun şekilde tasarlandı” ifadelerini kullandı.

Halil Altındere’nin NFT’lerinden elde edilen 450 bin TL TEGV’e bağışlandı

MARKA 2022, dünyaca ünlü sanatçı Halil Altındere ile örnek bir kurumsal sosyal sorumluluk projesine imza attı. Çocuklarda çevre ayrıca spor bilincini geliştirmek amacıyla ünlü atlet Ahmet Uysal’ın gerçekleştireceği ‘Dünya Maratonu Meydan Okuması’ koşusundan esinlenerek hazırlanan ayrıca yazar Süreyya Evren tarafınca kaleme alınan ‘Dünya İçin Koşan Adam’ adlı çocuk kitabı, konferans katılımcılarına ücretsiz olarak dağıtıldı.

Kitapta yer alan görseller, artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisi aracılığıyla cep telefonları üzerinden gerçek dünyaya da taşındı. Altındere’nin, kitap için hazırladığı 7 görselden oluşan videonun 5 NFT edisyonu da konferans öncesinde koleksiyonerlere tanıtım dosyasıyla sunuldu.

Yürekli Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör, başta NFT’lerin etkinlikte satılmasını planladıklarını, ancak koleksiyonerlerden gördükleri yoğun ilgi nedeniyle tüm edisyonların konferanstan önce satıldığını söyledi. Yürekli Şengör, satıştan elde edilen 450 bin TL’nin Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na (TEGV) bağışlandığını açıkladı.

MARKAland’e NFT’lerle giriş yapılacak

Önümüzdeki dönemde MARKA Konferanslarını ‘MARKAland’ adını verdikleri Sanal Evren’de düzenlemeyi planlayan MARKA Platformu, MARKA 2022’nin açılışında katılımcılara, MARKAland’e giriş bileti olarak kullanılacak ücretsiz NFT’ler dağıttı. Etkinliğin açılışında her katılımcı için MetaMask uygulaması üzerinden kripto cüzdan oluşturuldu. Ardından ünlü sanatçı Hamza Kırbaş’ın imzasını taşıyan NFT’ler bu kripto cüzdanlara yüklendi. NFT’ler, Türkiye’deki blok zincir ekosisteminde yer alan bireyleri ayrıca projeleri bir araya getiren ayrıca gelişimlerini teşvik eden merkeziyetsiz otonom çatı yapı Layka DAO’nun destekleriyle hazırlandı.

Sanatla ayrıca tasarımla bütünleşen konferans deneyimi

MARKA 2022 her yıl olduğu gibi bu yıl da sanata ayrıcalıklı bir yer verdi. Dünyaca ünlü sanatçı Halil Altındere’nin MARKA 2022 sergisi için özel ürettiği ayrıca ilk kez MARKA Konferansı’nda sergilediği NFT eserleri konferans fuayesinde 6 metre yüksekliğinde dört dev ekranda sergilendi.

Küratörlüğünü In-Between Tasarım Platformu kurucuları Bilgen Coşkun ayrıca Dilek Öztürk’ün, tasarımını ise Mimar ayrıca Tasarımcı Melike Altınışık’ın yaptığı MARKA 2022 Konferansı Yapı Kredi World Deneyim Alanı ‘Gate’, insan ayrıca doğa arasındaki sürekli dönüşüme günümüz teknolojilerini katarak etkileşimli bir deneyim alanı sundu.

Haldun Dormen’e ‘Ustaların ustası’ ödülü

Konferansın 70’inci konuşmacısı olarak sahneye, 70’inci sanat yılını kutlayan Türk Tiyatrosu’nun duayen ismi Haldun Dormen çıktı. Gelini, gazeteci Ayşe Arman’ın moderatörlüğünde sahne alan 94 yaşındaki Dormen, “Gelişime ayak uydurmak için çaba göstermiyorum ama gençlerle çalıştığım için ister istemez oluyor. Herkese tavsiye ediyorum” dedi. Eskiden Frank Sinatra dinlediğini, şimdi ise Ceza da dinlemeye başladığını belirten Dormen, hayatın kendisini sürekli bir yerden bir yere götürdüğünü, ancak her vakit ne istediğini bilerek hareket ettiğinin altını çizdi. Dormen, “Tiyatrocu olarak doğdum, gösteri sanatlarının bir parçası oldum, hayatımı ona göre düzenledim, öyle başladım böyle de gidiyorum” diye konuştu.

Hayallerinin çoğunu gerçekleştirdiğini ayrıca istediği yere geldiğini de kaydeden Dormen, “Yaşlanmaya vaktim yok, tek hayalim insanlara, gençlere yardımcı olmak, ölümsüz birisi olup olmadığımı tarih yazacak” ifadelerini kullandı.

Oturumun sonunda Dormen’e meslek hayatında sergilediği başarılar ayrıca Türk sanatına yaptığı katkılardan ötürü ‘Ustaların Ustası’ ödülü verildi. Ödülü takdim eden Yürekli Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör, “Benim için çok anlamlı bir an, son 21 yıldır düzenlediğimiz MARKA konferanslarının en anlamlı seansı. Remastered konseptli konferansımızın daha anlamlı bir kapanışı olamazdı. MARKA Platformu olarak ödül vermek özelinde çok seçiciyiz, konseptimizle varlığımızla çok iyi bütünleşmiş bir kişi olursa ödül veriyoruz. Bu nedenle Haldun Dormen’e, ‘Master of Remastered’a ‘Ustaların Ustası’ ödülünü veriyoruz” diye konuştu. Yürekli Şengör daha sonra Dormen’e özel tasarım ödülünü takdim etti.

Taner Ceylan’ın ‘remastered’ eserleri Kanlıca’da

Dünyaca ünlü sanatçı Taner Ceylan, gazeteci ayrıca kültür sanat direktörü Aysun Öz’ün moderatörlüğünde katıldığı oturumda, ‘Aheste Çek Kürekleri Mehtab Uyanmasın’ adlı son sergisinin hazırlık sürecini anlattı.

Aysun Öz’ün ünlü Fransız yönetmen Milan Kundera’nın ‘Hepimiz unutmak için hızlanır, hatırlamak için yavaşlarız’ sözünü hatırlatması üzerine Ceylan, Kanlıca’da açtığı son sergisini ziyaret edecek olanları sessizliğe ayrıca suskunluğa davet etti. Ceylan sergide İstanbul’un yeni keşfettiği sakin, suskun, gül bahçeli, dolunaylı halini eserlerine döktüğünü söyledi.

Son 15 yılda İstanbul’da hiç sergi açmadığını, buna karşın dünyanın değişik köşelerinde sergileri olduğunu vurgulayan Ceylan, “Bu sergiyle sanki hiç bu kadar ara vermemişim gibi geri döndüm. Üretimin kalitesi varlığınızı belirleyen bir durum, suskunluk her şeyden çok değerli, her anlamda susmak, panik olmamak, içinizdeki sevgiyi hakikati kaybetmemek çok değerli” diye konuştu.

Ceylan son olarak, konferansın ana teması ‘remastered’a atıfta bulunarak, son sergisindeki resimlerden bazılarının, eski resimlerinden aldığı ilhamla ortaya çıktığını söyledi.

‘Güldür Güldür 10 yaşında’

Etkinliğin sabah bölümünde ‘Güldür Güldür’ programının yıldız isimleri, tiyatro oyuncusu Ali Sunal, oyuncu ayrıca sunucu Doğa Rutkay Kamal, Show TV Genel Yayın Yönetmeni Aynur Demirtaş İşmen ayrıca BKM Yapımcısı Elif Yakarçelik’le birlikte sahne aldılar. Sunal, ‘vatanını, milletini seven, onunla dertlenen bir ekip olarak 10 senedir ayakta olduklarını’ söyledi. Sunal, “Derdimiz yanlış giden şeyler. Olaylara objektif bir şekilde yaklaşıyoruz” diye konuştu. Rutkay Kamal ise markalarının başarısının seyirciler olduğunu belirterek, ‘7’den 77’ye birbirinden farklı görüşlerin 10 yıldır kendilerini takip ettiğini’ söyledi.

Bekir Ağırdır: Kadınlar ayrıca gençlerin ülkeyi dönüştürme gücü var

KONDA Araştırma ayrıca Danışmanlık Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Ağırdır MARKA 2022’de gazeteci Murat Sabuncu’nun moderatörlüğünde katıldığı oturumda, 2023 Türkiyesi’ne ilişkin öngörülerini katılımcılarla paylaştı. Ağırdır, 2023’te toplumsal uzlaşmada mesafe alınacak bir yıl olacağını vurgularken, “Ortak hayatı birlikte inşa etmemiz gerekiyor. Kadınların ayrıca gençlerin bu ülkeyi dönüştürme gücü var. Bu ikisi gerçek sorunlara eğiliyor ayrıca daha pozitif çözümler öneriyorlar” diye konuştu.

KAGİDER’in mücadelesine destek

Etkinlikte gazeteci Elif Ergu Demiral’ın moderatörlüğünde, “Dünyada Kadın Girişimci Yükselişi: Türkiye Bunun Neresinde?” başlıklı oturumda sahne alan Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER) Başkanı Emine Erdem, dernek olarak 20’nci yıldönümlerinde, kadınların ekonomiye katılımı ayrıca girişimciliği için mücadele etmeyi sürdüreceklerini belirtti.

Hala mücadele ettikleri çok şey olduğunu dile getiren Erdem, 20 yıl önce yüzde 4 olan kadın girişimci oranının günümüzde yüzde 14’e yükseldiğini vurguladı. Erdem, ‘KAGİDER’in var oldukça fırsat eşitliği ayrıca toplumsal cinsiyet eşitliği özelinde çalışmalarını ayrıca mücadelesini sürdüreceğini ifade etti.

Kız çocuklarına ücretiz HPV aşısı için sahne aldılar

Gazeteci Ayşe Arman’ın kızı dansçı Alya Dormen, Pi Kadın Kanserleri Derneği ile yürüttüğü ‘Bizlere İyi Gelecek’ adlı ücretsiz HPV aşı kampanyası kapsamında MARKA 2022’de şarkıcı Gökçe ile sahne aldı. Oturumun girişinde kadınları rahim ağzı kanserinden koruyan HPV aşısının önemine değinen Dormen, kampanya kapsamında 1 yıl boyunca çocuklarla dans atölyeleri düzenleyeceğini, bu sürede toplanan bağışlarla 500 aşı bağışı planladıklarını söyledi. Kampanyaya gösterdikleri destek için MARKA Platformu’na ayrıca Ayşegül Yürekli Şengör’e teşekkür eden Alya Dormen, oturumun sonunda Gökçe’nin seslendirdiği ünlü parçası ‘Tuttu Fırlattı’ eşliğinde sahnede freestyle dans etti.

Genç sporcular deneyimlerini paylaştı

MARKA 2022’de sahne alan isimler arasında, uluslararası yarışmalarda çok sayıda altın madalyası bulunan milli yüzücü Merayrıca Tuncel ayrıca Türkiye’nin ilk Formula 2 yarış pilotu Cem Bölükbaşı da yer aldı. Dünya ayrıca Avrupa gençler yüzme şampiyonalarında altın madalya kazanan ayrıca çok sayıda rekoru olan Tuncel, “azim, disiplin, dünya şampiyonluğu” başlıklı oturumda kariyerini ayrıca imza attığı başarıların sırrını katılımcılarla paylaştı. Sunucu ayrıca yazar Ece Vahapoğlu’nun moderatörlüğünde sahne alan 24 yaşındaki milli sporcu Cem Bölükbaşı da küçük yaşta başlayan yarış macerasını anlattı.

Dünyanın yeni dönemdeki ihtiyaçlarını anlattılar

Konferansın öğlen bölümünde sahne alan Kreatif Direktör, Tasarım Danışmanı & Editör Tony Chambers ayrıca Brand New World’ün Marka ayrıca Tasarım Gurusu Jovan Jelovac ‘Tasarımın Liderlerinden Hi-Fi (Yüksek Sadakat) Yorumu’ adlı oturumda, Financial Times gazetesinin Seyahat Editörü Tom Robbins’in ise, gazeteci Çağdaş Ertuna’nun modaretörlüğünde ‘Pandemi Sonrası Seyahat Endüstrisinde Kritik Dönemeç’ başlıklı oturumda katılımcılarla bir araya geldiler.

Kimler sahne aldı?

MARKA 2022’nin ilk gününde EKOS.ai Kurucu ayrıca CEO’su Melis Dural, Deloitte Digital ABD, Metaverse Bölümü Üst Düzey Yöneticisi Eren Aksu, Layka DAO Kurucusu Vidal Arditi, Mint Environment Kurucusu, Psikolog Dr. Tom Cotton, Next Akademi Başkanı Levent Erden, ORLEBAR BROWN Kurucusu ayrıca Kreatif Direktörü Adam Brown, sanatçı Halil Altındere ayrıca yazar Özgür Mumcu, SEPHORA, LVMH CMO’su Ayça Kaya, Yapı Kredi İletişim Müdürü Arda Öztaşkın, MMA Melike Altınışık Architects mimar ayrıca tasarımcısı Melike Altınışık, IN-BETWEEN Tasarım Platformu kurucuları Dilek Öztürk ayrıca Bilgen Coşkun, PRWeek EMEA Genel Yayın Yönetmeni Danny Rogers, Doğuş Hospitality & Retail Pazarlama ayrıca Deneyim Müdürü Pınar Bilgiç Uzun, Argos in Cappadocia Otel Müdürü Deniz Karkın, Nahita Cappadocia Danışman Şefi Ömür Akkor, T.C. Kültür ayrıca Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü ayrıca Türkiye Turizm Tanıtım ayrıca Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Güler, KAGİDER Başkanı Emine Erdem, gazeteci ayrıca yazar Elif Ergu Demiral, Castrol Türkiye, Ukrayna ayrıca Orta Asya Pazarlama Müdürü Nilay Tatlısöz, TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sani Şener, Psikiyatri Profesörü Mehmet Sungur, MUDO CEO’su Ömer Tailoğlu, DM Stil Kurucusu Derin Mermerci, gazeteci Songül Hatısaru, içerik üreticisi Rachel Araz Kirepsi, gazeteci& yazar ayrıca marka stratejisti Seda Domaniç, Moeva kurucu ortakları Burcu Tanman, Yağmur Zırh ayrıca Damla Zırh, gazeteci Songül Hatısaru, oyuncu ayrıca şarkıcı Şevval Sam, oyuncu ayrıca programcı İbrahim Selim ile DJ Serkan Yuluk sahne aldı.

MARKA 2022’nin ikinci ayrıca son gününde ise; dönüşüm koçu Gosia Gorna, MAYA Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Cem Özsüer ayrıca MAYA Vakfı Klinik Direktörü Gizem Konuş, Olimpik Milli Yüzücü Merayrıca Tuncel, gazeteci Elif Ergu Demiral, Kalyon Holding ayrıca İGA Yönetim Kurulu Üyesi & Türkiye Tasarım Vakfı Kurucusu & GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, gazeteci Çağdaş Ertuna, EEA- Energy & Environment Alliance Kurucusu ayrıca Başkanı Ufi İbrahim, tiyatro ayrıca sinema oyuncusu Ali Sunal, oyuncu Doğa Rutkay Kamal, BKM Yapımcısı Elif Yakarçelik, Show TV Genel Yayın Yönetmeni Aynur Demirtaş İsmen, KONDA Araştırma ayrıca Danışmanlık Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Ağırdır, gazeteci Murat Sabuncu, MediaMarktSaturn Perakende Grubu COO’su & MediaMarkt Türkiye CEO’su Yenal Gökyıldırım, Google Türkiye Ülke Direktörü Mehmet Keteoğlu, SERENA UZİYEL Kreatif Direktörü Serena Uziyel, Kreatif Direktör & Tasarım Danışmanı & Editör & TC&Friends Kreatif Ajans Kurucusu Tony Chambers, Brand New World AG Marka ayrıca Tasarım Gurusu & Kurucu Ortağı Jovan Jevolac, Financial Times Seyahat Editörü Tom Robbins, gazeteci Çağdaş Ertuna, Kantar Insights Türkiye Genel Müdürü Hande Beceren, besteci ayrıca müzik yapımcısı Mert Tünay, GOD BLESS THE COW Kurucusu Bennu Gerede, gazeteci Songül Hatısaru, İZ İletişim Ajans Başkanı Nedim Özkan, Show TV Ana Haber Spikeri Pınar Erbaş, İletişim Danışmanı & Fasilitatör & Trend Analisti Ahmet Akın, ADCO Kurucu Ortağı Figen Adıgüzel Mays, müzisyen ayrıca kültürel program yapımcısı Ayhan Sicimoğlu, Formula 2 Pilotu Cem Bölükbaşı, sunucu & yazar – Wellness & Yoga Eğitmeni Ece Vahapoğlu, sanatçı Taner Ceylan, gazeteci & kültür sanat direktörü Aysun Öz, Türk Tiyatrosunun Duayeni Haldun Dormen, gazeteci Ayşe Arman ayrıca DJ Serkan Yuluk sahne aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet dijital pazarlama ajansi dijital pazarlama elektronik sigara grup sex deneme bonusu deneme bonusu veren siteler