tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3205
EURO
35,0717
ALTIN
2.280,74
BIST
9.029,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Manavgat Sırtköy’de 50 yıllık hat yenileniyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi yıllardır susuzluk çeken ilçeleri suyla buluşturmaya devam ederken, kesintisiz ayrıca sağlıklı içme suyu için de …

Manavgat Sırtköy’de 50 yıllık hat yenileniyor
03.10.2022 20:36
0
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi yıllardır susuzluk çeken ilçeleri suyla buluşturmaya devam ederken, kesintisiz ayrıca sağlıklı içme suyu için de eskiyen hatları yeniliyor. 50 yıldır içme suyu isale hattı yenilenmeyen ayrıca sürekli su kesintisi yaşanan Manavgat’ın Sırtköy Mahallesi’nde başlatılan çalışma mutluluk yarattı. Çalışmaya en çok sevinenler ise bidonlarla taşıdıkları sularla iş yapmaya çalışan mahalleli kadınlar oldu.

Manavgat ilçesinde çıkan büyük yangında zarar gören, sık sık patlayan, ekonomik ömrünü dolduran hatlar Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafınca yenilenirken, içme suyu hattı bulunmayan bölgelerde de imalat çalışması gerçekleştiriyor. Bu kapsamda coğrafi olarak zor bir bölgede olan Manavgat ilçesi Sırtköy Mahallesi’nde içme suyu hattı olmayan mevkilere içme suyu boruları döşeniyor. ASAT ekipleri, Sırtköy sakinlerini suya kavuşturmak için engebeli ayrıca taşlık alanda zor şartlar altında çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ekipler en kısa sürede imalat çalışmalarını bitirip vatandaşları kesintisiz ayrıca sağlıklı içme suyuna kavuşturmayı hedefliyor.

ARTIK SU TAŞIMAYACAĞIZ

“Musluklarımızdan su aksın istiyoruz” diyerek suya olan özlemlerini dile getiren mahalle sakini Nadire Bozkurt, “Rüyalarımda bile görür oldum; musluklarımızdan su akacak, artık su taşımayacağız. Bu umutla bu heyecanla bekliyoruz. Yeterli suyumuz hiç olmadı. Toroslarımızda su var ama buraya gelmesi lazım. Susuzluğumuzu giderecek olan Muhittin Başkanıma canı gönülden teşekkür ederim. Biz gerçekten çok sabrettik, sabırla bekledik. İnşallah yakın zamanda musluklarımızdan sular akar. Bu çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Muhittin Başkanım bizi yolda koymaz” dedi.

YILLARDIR SUYUN DERDİNİ ÇEKİYORUZ

Mahallenin yaşlılarından Mahmut Alp de, “Bizlere hizmet edene bizim boynumuz kıldan ince. Her vakit saygımız hürmetimiz sonsuz. Yıllardır su derdini çekiyoruz. Bir tarafını yaparsın öbür taraftan patlar. Öbür tarafı yaparsın başka yer patlar. Bu çalışmayı başlatan Muhittin Başkanımıza köyüm halkı adına sonsuz teşekkür ederim” diye konuştu.

50 SENELİK HAT

Sırtköy Mahalle Muhtarı Mehmet Çil ise mahalleye isale hattı döşeneli 50 seneye yakın olduğunu ifade etti. Çil, şunları söyledi: “50 yıllık hat artık yetersiz geliyor, sürekli patlıyordu. Arazi şartları zor olduğu için patlak bulunamıyordu. Sürekli susuzluk çekiyorduk. Mahallede 257 hanemiz var çalışma tamamlanınca bu susuz mahallemize su vereceğiz.”

BAŞKAN BÖCEK’E ŞİİRLİ TEŞEKKÜR

Muhtar Çil, mahalle halkı adına teşekkürlerini ise,

“Hizmet gördüm gözlerinde

Sitem yok bu sözlerimde

Bunca yıllık özlemimle

Seviyoruz Muhittin Başkan seni” dizeleriyle dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu