tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3484
EURO
35,0098
ALTIN
2.329,81
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Lüleburgaz’ın Futbol Tarihi Sergi Alanı açıldı!

Başkan Gerenli, “Kent Belleği Müzesi için ilk adım” Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nde yapımı tamamlanan Lüleburgaz’ın Futbol Tarihi …

Lüleburgaz’ın Futbol Tarihi Sergi Alanı açıldı!
18.08.2022 12:36
0
A+
A-

Başkan Gerenli, “Kent Belleği Müzesi için ilk adım”

Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nde yapımı tamamlanan Lüleburgaz’ın Futbol Tarihi Sergi Alanı açılışında konuşan Başkan Gerenli, sergi alanının müzecilikle ilgili önemli bir adım olduğunu söyleyerek, “Lüleburgaz’da müzecilikle ilgili ilk adımı atmış oluyoruz” dedi.

Lüleburgaz Belediyesi, araştırmacı tarihçi yazar Ali Arslan’ın katkılarıyla hazırlanan Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nde, Lüleburgaz’ın Futbol Tarihi Sergi Alanı’nın açılışını yaptı. Açılışa Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Ali Arslan, önceki dönem Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, sergi alanındaki envanterleri bağışlayan bağışçılar ayrıca Lüleburgaz’da futbolun yaşayan efsaneleri katıldı. Sergi alanı, açılış konuşmalarının ardından kurdele kesim töreniyle resmen açıldı.

Müzecilikle ilgili ilk adım

Lüleburgaz’ın Futbol Tarihi Sergi Alanı’nın hummalı bir çalışma sonucunda özenle hazırlandığını vurgulayan Başkan Gerenli, alanın kentte müzecilikle ilgili ilk önemli adım olduğunu söyledi. Başkan Gerenli, Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nin sadece futbola değil diğer salon sporlarına da katkı sağlayan önemli bir yer olduğunun altını çizerek, “Ama bir şeyler eksikti. Bugün hayata geçiyor. Lüleburgaz’da müzecilikle ilgili ilk adımı atmış oluyoruz. Lüleburgaz bu konuda mazisi çok güçlü bir kenttir. Bunları belleğimizde mutlaka geleceğe taşımak zorundayız. Çünkü geçmişini bilmeyen geleceğini doğru kurgulayamaz. Eğer bu kentte gerçekten yıldızlar yetişecekse, onlar bizim yıldızlarımız olacaksa geçmişi çok iyi bilmeliler. Kent belleği müzesi için bu ilk adım olsun. Bundan sonraki aşamaları da yapacağız” diye konuştu.

“Bu dönüşümü tarih yazacak”

Lüleburgaz’ın akademileriyle yıldızlaşan bir kent olduğunu söyleyen Başkan Gerenli, bu nedenle Lüleburgaz’daki her yaştan bireyin birer yıldız olduğunu belirtti. Lüleburgaz’da faaliyette olan akademilerin kentteki sosyal ayrıca kültürel dönüşümü sağladığının altını çizen Başkan Gerenli, “Belediye meclis üyesi olduğum dönemden itibaren başlayan bu çalışmalarla bence Lüleburgaz’ın yılında bir dönüm noktası yaşandı. Lüleburgaz’ın akademilerin Lüleburgaz’da yarattığı dönüşümü tarih yazacaktır. Akademilerin neler kattığını yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Umarım ki spor müzesine döndürürüz”

Lüleburgaz’ın Futbol Tarihi Sergi Alanı’nın açılışında katkılarını sunan Ali Arslan da çok mutlu olduğunu ifade ederek, bu alanın müzecilik adımı için çok önemli olduğunu vurguladı. Mevzu Bahis alandaki çalışmaların kentin futboluyla ilgili olduğunu söyleyen Arslan, “Yerimiz de küçük olduğu için benim var olan belgelerin ancak 10’da biri burada bulunuyor. Bunu umuyorum ki spor müzesine döndürürüz. Futbolun haricinde diğer alanlarda da çalışmalarım bulunuyor zaten. Umuyorum bunu spor müzesi haline getiririz” diye konuştu.

Hayran kaldılar

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle Lüleburgaz’ın Futbol Tarihi Sergi Alanı törenle açıldı. Davetliler, duvarları Lüleburgaz’ın futbol tarihiyle süslenmiş bilgilendirmeler içeren yazı ayrıca fotoğrafların yanı sıra, geçmiş dönemlere ait Lüleburgazspor ayrıca milli takım formaları ile kupaları hayranlıkla inceledi. Sergi alanı LYFA’da haftanın 7 günü ziyaretçilere açık olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu