tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5095
EURO
34,5747
ALTIN
2.493,03
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Lüleburgaz’ın deprem raporu!

“130 bina yıkıldı, 40 adet toplanma alanı belirlendi” Lüleburgaz Belediyesi, beklenen büyük Marmara Depremi’ne karşı hazırlıklarını sürdürüyor …

Lüleburgaz’ın deprem raporu!
16.08.2022 10:06
0
A+
A-

“130 bina yıkıldı, 40 adet toplanma alanı belirlendi”

Lüleburgaz Belediyesi, beklenen büyük Marmara Depremi’ne karşı hazırlıklarını sürdürüyor. Kırklareli’nde 40 adet acil toplanma alanıyla en fazla toplanma alanına sahip olan Lüleburgaz Belediyesi, 2015 tarihinden bu yana tespit edilen 137 adet depreme dayanıksız binadan 130’unun yıkımını gerçekleştirdi.

17 Ağustos 1999’da meydana gelen Marmara Depremi’nin ardından 23 yıl geçerken Lüleburgaz Belediyesi benzer acıların yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda deprem toplanma alanlarından yapılan tatbikatlara ayrıca yıkımı gerçekleştirilen binalara kadar çok sayıda alanda çalışmalar sürüyor.

130 binaya yıkım!

Bu doğrultuda 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında depreme dayanıksız olduğu tespit edilen çok sayıda bina kontrollü bir şekilde yıkıldı. Lüleburgaz Belediyesi Ruhsat ayrıca Denetim Müdürlüğü, 2015 tarihinden bu yana depreme dayanıksız olduğu tespit edilen 137 binadan 130’unun yıkımını gerçekleştirdi. Geri kalan 7 bina ise yasal süreçlerin ardından yıkılacak.

Toplanma Alanları bir tık ötede

Bununla birlikte AFAD ile koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdüren Lüleburgaz Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü de kent genelinde 40 adet acil toplanma alanı belirledi. Her mahallede belirlenen acil toplanma alanlarına vatandaşlar luleburgaz.bel.tr internet adresi içinde yer alan “Acil Toplanma Alanı” butonuna tıklayarak ulaşabiliyor. Öte yandan Lüleburgaz, Kırklareli il genelinde en fazla acil toplanma alanına sahip ilçe konumunda bulunuyor.

Tatbikatlarla depreme hazırlık

Tüm bunlarla birlikte 24 saat esasına bağlı olarak çalışan Lüleburgaz İtfaiyesi, AFAD ile iş birliği içerisinde yılbaşından bu yana çeşitli tatbikatlara imza atıyor. Son olarak Lüleburgaz İtfaiyesi, bölgedeki hemen hemen tüm kamu kurumlarının yer aldığı, AFAD tarafınca düzenlenen dev tatbikata paydaş olarak katıldı. Haziran ayında Lüleburgaz’daki binlerce kişinin çalıştığı fabrika bölgelerinde düzenlenen deprem tatbikatları gerçeği aratmadı. Bu çalışmaların yanı sıra Lüleburgaz Belediyesi, İl Afet Risk Azaltma Planı çerçevesinde belirlenen yükümlülüklerini de yerine getirmeye devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet