tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3295
EURO
35,0781
ALTIN
2.306,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli Yargı Dağıttı

TOKİ için satılmak istenen o lojmanları adres gösterdi Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Toplu Konut İdaresi tarafınca yapılmak …

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli Yargı Dağıttı
13.10.2022 11:11
0
A+
A-

TOKİ için satılmak istenen o lojmanları adres gösterdi

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Toplu Konut İdaresi tarafınca yapılmak istenen sosyal konutlar için Lüleburgaz’da en uygun yerin HEAŞ Lojmanları olduğunu söyleyerek, “Lüleburgaz’ın içerisinde HEAŞ Lojmanlarının orası uygundur. Amaç satmak değil de sosyal devleti yaşatmaksa en uygun yer orasıdır” dedi.

TOKİ’nin sosyal konut projesine dahil edilmeyen, tepkilerin ardından AK Parti İlçe Başkanı tarafınca “Belediye TOKİ’ye cevap vermedi” denilen ayrıca Lüleburgaz Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Fikri Şentürk tarafınca çürütülen iddialarla ilgili son noktayı Başkan Gerenli koydu. Başkan Gerenli, geçtiğimiz gün Lüleburgaz Emek ayrıca Demokrasi Platformu’yla gerçekleştirdiği toplantıda TOKİ’nin yapacağı sosyal konutlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Parsel parsel satıyorlar”

Lüleburgaz’da ayrıca Türkiye’nin birçok yerinde para edecek yerlerin parsel parsel satıldığını söyleyen Başkan Gerenli, TOKİ’nin Lüleburgaz’da sosyal konut yapmak için belediyenin 10 bin metrekare üzerinde yeri olup olmadığını sorduğunu belirtti. Başkan Gerenli, “Biz de dedik ki 10 bin metrekare üzerinde yerimiz yok. Gerçekten yok. 20 bin metrekare yerimiz belediyemizin imar planlarında olmayan, Dora Kışlası’nın arka tarafında olan yerlerdir. Ama amacınız sosyal bir konut yapmaksa ayrıca ihtiyaç sahiplerinin konut sahibi olmasını sağlamaksa Lüleburgaz’da imar planları içerisinde yer alan Hazine arazilerinden, yakın çevresinde okulu, karşısında hastanesi, ibadethanesi, altyapıyla ilgili bütün eksikleri tamamlanmış ayrıca otoparkıyla her şeyi olan bir alan HEAŞ Lojmanlarının olduğu yer” diye konuştu.

Tartışmalara noktayı koydu

Başkan Gerenli yapılmak istenenin yerlerin satılarak paraya çevrilmek olduğunu belirtti. Gerenli, “Bizlere deniyor ki Kepirtepe’nin arkasındaki bir alanda, üniversite alanında Hazine arazisi gösterilsin, TOKİ’ye bir daha sunulsun. Hayır. Lüleburgaz’ın içerisinde HEAŞ Lojmanlarının orası uygundur. Amaç satmak değil de sosyal devleti yaşatmaksa en uygun yer orasıdır” diye tartışmalara son noktayı koydu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu