tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3656
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,16
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Lider kripto para borsaları neden Busan şehri ile ortaklık kuruyor

İki hafta içinde üç büyük kripto borsası Binance, FTX ayrıca Huobi Güney Kore’nin blok zinciri altyapısının geliştirilmesini sağlamak için Busan …

Lider kripto para borsaları neden Busan şehri ile ortaklık kuruyor
16.09.2022 14:36
0
A+
A-

İki hafta içinde üç büyük kripto borsası Binance, FTX ayrıca Huobi Güney Kore’nin blok zinciri altyapısının geliştirilmesini sağlamak için Busan Şehir Hükümeti ile anlaşma imzaladı.

Güney Kore, ülke sürekli olarak küresel kripto alanının ön saflarında yer alırken, çeşitli ortaklıkların duyuruları da blok zinciri endüstrisinde de bir atılımda olduklarını işaret ediyor. Kripto kışının ortasında gerçekleşen bu olan ortaklıklar, ülkenin blok zinciri altyapısının gelişimine yeni bir ivme katacak ayrıca oyunu tüm endüstri için yukarı taşıyacak.

Huobi’nin başarısının arkasındaki nedenler

2013 tarihinde kurulan Huobi, gerçek anlamda küresel ölçekte faaliyet gösteren ayrıca en yüksek işlem hacmine sahip ilk kripto para borsalarından biridir. Aynı zamanda, faaliyet gösterdiği birçok yerde lisans alarak dünya çapında uyumlu büyümeyi takip ederek globalleşen ilk birkaç dijital borsa arasında yer almaktadır. 2021 Aralık ayında Kore Finansal Hizmetler Komisyonu’ndan (FIU) alınan bir lisansla Güney Kore’de ofis kuran Huobi, piyasadan, tüketicilerden ayrıca düzenleyicilerden geniş bir tanınırlığa sahiptir.

Huobi’nin ilk hamle avantajları

Huobi’nin Güney Kore’deki fiziksel varlığı, Busan ile anlaşma imzalayan diğer iki borsaya kıyasla ona belirgin bir avantaj sağlıyor. Bu, onu Güney Kore’de yerel bir uyumluluk platformuna sahip tek dijital varlık borsası yapıyor.

Halihazırda Güney Kore’de bir ofisi olmasının yanı sıra Huobi, Kore blok zinciri endüstrisi ile yakın bağları olan kendi blok zinciri işinin geliştirilmesinde büyük yerel gruplarla güçlü ilişkiler geliştirmiştir. Yerel kuruluşu Huobi Kore, karşılıklı faydaları vurgulayan bir yaklaşımla Kore’deki diğer şirketlerle yenilikçi iş girişimlerini de araştırdı. Diğer iki borsa ile karşılaştırıldığında, Huobi’nin Kore pazarına yönelik derin bilgilendirme ayrıca anlayışı, Busan’daki blok zinciri işinin gelişimi için yelkenlerine daha fazla rüzgar koyacaktır.

Ek olarak Huobi, Busan Dijital Para Birimi Borsası için Ar-Ge, teknoloji ayrıca finansman sağlayacak ayrıca Busan yerel borsasının teknolojik yenilik çabalarını desteklemek için teknik yetenekler istihdam edecek.

Son beş yılda Busan, kendisini Güney Kore’nin önde gelen blok zinciri merkezi olarak konumlandırmak için çeşitli girişimler ayrıca ortaklıklar kurdu. Ülke, özel cüzdan işlemlerini yasaklayan ayrıca öngörülen miktarı aşan işlemlerin bildirilmesini zorunlu kılan, dünyanın en katı kripto düzenlemelerinden bazılarına sahip ayrıca yerel borsalar sıkı gizlilik yasalarına tabi. Bu önlemlere rağmen, Güney Kore’nin kripto para piyasası 2021 sonunda toplam 15,3 milyon kayıtlı kullanıcıyla 45,9 milyar dolar değerindeydi. Ülke halihazırda tescilli bir blok zinciri tabanlı kimlik sistemi ayrıca blok zincirle çalışan bir ehliyet platformu başlattı.

Coindesk Kore’ye göre, Busan şehrinin dijital varlık borsası kurmak için planları var. Bunlar, menkul kıymet token tabanlı dijital varlık işlemleri için bir ekosistem oluşturmayı ayrıca bölgesel endüstrileri teşvik etmeye odaklanan dijital varlıklar için bir iş modeli getirmeyi içeriyor.

Busan’ın sağlam bir blok zinciri ekosistemi oluşturmasına en iyi kim yardımcı olabilir?

Üç borsa ile imzalanan anlaşmaların gösterdiği gibi Busan’ın blok zinciri altyapısını sürdürecek güçlü rakipler yok. Geniş bir ürün ayrıca teklif portföyüne sahip dünyanın önde gelen blok zinciri ekosistemi olarak Binance, rekabette avantajlı olsa da Huobi, Binance’i birçok açıdan takip eden, blok zinciri uygulamalarında tartışmasız bir öncü ayrıca liderdir. Huobi, kuruluşundan bu yana, dijital çağda endüstrinin gelişimini güçlendirmek amacıyla sağlam blok zinciri altyapısı oluşturmaya kendini tamamen adamıştır. Huobi, OptimismPBC ayrıca zkSync gibi yüksek kaliteli Katman 2 projelerine yatırım yaptı ayrıca acil zorlukların üstesinden gelmek için yüksek potansiyele sahip proje ekipleriyle ortak olmaya hevesli.

Huobi, Asya’da önemli bir kullanıcı tabanına ayrıca yüksek marka bilinirliğine sahiptir ayrıca 2021 ticaret hacmi dünyanın ilk üç borsası arasında yer almaktadır. Busan Dijital Varlık Borsası’nı kurarken, Huobi’nin risk yönetimi, teknolojik ayrıca finansal gücü, onu sadece birkaç borsanın eşleşebileceği güçlü bir konuma yerleştirdi.

Huobi’nin alım-satım platformu ve piyasa krizleriyle kararlı bir şekilde başa çıkma özelinde güçlü bir geçmişe sahip. Birçok büyük platformun bir likidite kriziyle karşı karşıya olduğu veya mevduat ayrıca para çekme işlemlerini askıya aldığı boğa-ayı piyasasındaki oynaklık zamanlarında, Huobi normal şekilde çalışmaya devam etti. Sağlam bir finansal pozisyonu korudu, tüm kullanıcı yükümlülüklerini yerine getirirken kullanıcı haklarını korudu ayrıca varlık güvenliğini karşıladı. Çıkarılması gereken sonuç, Huobi’nin piyasa döngüleri boyunca stres testinden geçmiş, iyi bilenmiş bir kriz yanıt mekanizmasına sahip olduğudur. Bu değerli “savaş” deneyimi, Busan Dijital Varlık Borsası’nın operasyonlarını başlatmak için faydalı olacaktır.

Ayrıca, üç borsa arasında Huobi, Asya pazarlarına ilişkin derin bilgiyi ayrıca oradaki en geniş hizmetleri sunuyor. Bunlar dikkate alındığında, yerel blok zinciri geliştirme ayrıca kullanıcı hizmetlerini teşvik etmek için Busan ile ortaklık yapma özelinde Huobi’ye güçlü bir avantaj sağlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu