tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3602
EURO
35,0056
ALTIN
2.325,97
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Levent Kulu fotografla ilgili merak edilenleri anlattı

Fulya Soybaş’ın moderatörlüğünde hazırlanan ‘Hürriyet Bizimle’ Youtube programının bu haftaki konuğu Hürriyet Gazetesi Fotoğraf Masası Şefi …

Levent Kulu fotografla ilgili merak edilenleri anlattı
05.08.2022 14:36
0
A+
A-

Fulya Soybaş’ın moderatörlüğünde hazırlanan ‘Hürriyet Bizimle’ Youtube programının bu haftaki konuğu Hürriyet Gazetesi Fotoğraf Masası Şefi ayrıca Foto Muhabiri Levent Kulu oldu.

Her hafta Youtube kanalında yayınlanan ‘Hürriyet Bizimle’ programının bu haftaki konuğu Levent Kulu, fotoğrafçılık ayrıca foto muhabirliğe dair merak edilenleri konuştu. Kulu, dijitalleşmenin konvansiyonel medyaya etkileri nedir, iyi fotoğraf nasıl çekilir, iyi fotoğraf çekmek için pahalı malzemelere gerek var mı gibi sorulara yanıt verdi.

Haber fotoğrafçılığını tarihe tanıklık etmek olarak tanımlayan Levent Kulu, “Foto muhabirlerin amacı, anı belgeleyerek gelecek yeni nesillere tarihi aktarmak ayrıca yaşananlardan ders çıkarılmasını sağlamak olabiliyor. Bazen çok zor şartlar altında çalışabiliyoruz. Görev sırasında elektriksiz, susuz ayrıca gıdasız kalabiliyoruz. Zamanla savaşıyoruz. Ancak tüm bunların sonunda o tarihi ana şahit oluyoruz” dedi. Dijitalleşen dünyayla birlikte sosyal basın ayrıca yurttaş haberciliğinin önem kazandığını belirten başarılı foto muhabir, “Sosyal medyayla birlikte artık her birey bir muhabir haline geldi. Herkes her anı belgeleyebiliyor. Ayrıca bu fotoğraflar akşam haberlerde kullanılabiliyor. Bununda bizim mesleğimize katkısı oluyor ancak foto muhabirliğin profesyonel boyutu nedeniyle konvansiyonel medyanın her vakit değerini koruyacak” diye devam etti.

Fotoğrafçılığa ilgili duyanlar için haber fotoğrafçılığının püf noktalarını paylaşan Levent Kulu, “Bir yerde bomba patladığında herkes kaçarken, gazeteciler olayın merkezine koşarlar. Olayın merkezinde olmak, haberi doğru aktarabilmek için geniş açıyı alabilmek, o doğru anda deklanşöre basabilmek çok önemli” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu