tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5993
EURO
34,8293
ALTIN
2.495,94
BIST
9.463,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Lenovo, ThinkPad ürününün 30. yılı şerefine ilk “’Think’/Düşünme Raporu” (Think Report) çalışmasını yayınladı

Teknolojinin öncüsü Lenovo, ABD, İngiltere, Almanya ayrıca Japonya’dan 5.700’ü aşkın kişinin katıldığı bir anket çalışması gerçekleştirerek …

Lenovo, ThinkPad ürününün 30. yılı şerefine ilk “’Think’/Düşünme Raporu” (Think Report) çalışmasını yayınladı
28.10.2022 10:26
0
A+
A-

Teknolojinin öncüsü Lenovo, ABD, İngiltere, Almanya ayrıca Japonya’dan 5.700’ü aşkın kişinin katıldığı bir anket çalışması gerçekleştirerek, ThinkPad 30. yıldönümü şerefine ilk “’Think’ Raporu’ çalışmasının sonuçlarını yayınladı. Lenovo yayınladığı raporla eleştirel düşünmenin önündeki engelleri ayrıca teknolojinin daha iyi bir dünya için ilerlemeye nasıl güç verebileceğini ortaya koyuyor.

Dünyanın ayrıca Türkiye’nin lider teknoloji şirketlerinden Lenovo, ThinkPad ürününün 30. yılı şerefine günümüzün toplumsal sorunlarının dünya genelinde üretkenliği ayrıca tutumları nasıl etkilediğine eleştirel bir bakış ortaya koymak üzere ilk “‘Think’ Raporu (Think Report)” çalışmasını yayınladı. Raporda, günümüz dünyasındaki verimsiz düşünce biçiminin etkileri tespit edilirken, dünya genelinden katılımcılar, geçtiğimiz iki yılda karşı karşıya kaldıkları toplumsal değişimler sebebiyle yaşadıkları tükenmişlik, stres ayrıca zihinsel yorgunluk sonucunda amaca yönelik düşünememelerinin günde iki saatlik üretkenlik kaybına yol açtığını öne sürüyor. Öte yandan Lenovo ise ThinkPad ürünün 30. tarihinde yeni ThinkPad dizüstü bilgisayar portföyü ile yalnızca inovasyon atılımlarıyla değil, geniş kapsamlı müşteri seçenekleri de sunarak teknolojinin, üretkenliğin ayrıca yaratıcılığın sınırlarını zorlamaya devam ediyor. Hibrit çalışmaya güç veren üstün teknoloji yeni ürünler tasarım yoluyla gelişmiş bir güvenlik de sunuyor.

Lenovo Başkan Yardımcısı ayrıca Akıllı Cihazlar Grubu CMO’su Emily Ketchen, konu hakkında şunları söyledi: “Dünya genelinde insanlar- gerçek düşünme eksikliği sebebiyle toplumsal ilerlemenin tehlikede olduğunu düşünüyorlar. . Ankete katılanların 80’i, toplum olarak yeni bir düşünme devrimi yapmamız gerektiğine inanıyor. ThinkPad’in 30. yılını kutladığımız bu günlerde, insan merkezli teknolojinin evde, iş yerinde, okulda ayrıca çok daha fazlasında daha iyi düşünmeye nasıl ön ayak olacağını tekrardan değerlendirmek için oldukça önemli bir zamandayız.”

Lenovo, ThinkPad 30. tarihinde yenilikçi üstün teknoloji portföyünü sunarken, Legion ayrıca IdeaPad Gaming oyun bilgisayarları, Yoga, IdeaPad ayrıca tablet modelleri ile zengin çeşitlilikteki ürünleri sayesinde kullanıcıların yaratıcılık ayrıca üretkenlik sınırlarını en üst düzeye taşıyor.

Düşünme Boşluğu

Ankete katılanların büyük bir bölümü, son birkaç yılda gerçekleşen dış olayların (örn. COVID-19, ekonomik aksaklıklar vb.), dikkat bozukluklarını, çoklu görevlerin sayısında artışı ayrıca yorgunluğu artırıp şiddetlendirerek düşünce kalitelerini daha da bozduğunu düşünüyor.

  • Tüm katılımcıların yalnızca 34’ü düşünme zamanlarının “tümünü” veya “çoğunu” net, derin ayrıca üretken düşünmeyle geçirdiğini söylüyor.
  • Dünya genelindeki BT Karar Vericilerinin 75’i, meslektaşlarının net ayrıca üretken bir düşünme etkinliğinde bulunma özelinde “önemli ölçüde” veya “belirli düzeyde” zorlandığını söylüyor.
  • Ankete katılanların 64’ü, uygulamaya veya “hayatta kalmaya” yönelik düşünmenin yaşamlarında önemli bir yer tuttuğunu, hızlı düşünme ayrıca aynı anda birden fazla iş yapmanın kendileri için “son derece” veya “çok” önemli olduğunu ayrıca bu nedenle, ilerlemeyi etkileyebilecek yenilikçi ayrıca eyleme geçirilebilir bir biçimde düşünemediklerini ifade ediyor.

Buna paralel olarak, yanıt verenlerin çoğu durumun iyiye gitmediğini düşünüyor ayrıca gelecek birkaç yılda yaşamlarının daha kolay veya daha stressiz olmayacağını öngörüyor.

Düşünmenin Gücü

Dünyanın her yerinden geniş katılımcı kitleleri bugün daha iyi düşünmeye ulaşmak için mücadele ettiklerini söylerken, katılımcılar düşünmenin iyileştirilmesine olumlu bakıyor ayrıca daha kaliteli düşünmeyi mümkün kılmanın faydalarını kabul ediyor.

  • Katılımcıların 65’i açık, derin ayrıca üretken düşünmenin daha iyi kararlar almalarına yardımcı olacağını düşünüyor.
  • ABD’de ankete katılanların 79’u, eleştirel düşünmenin “son derece” veya “çok” önemli olduğunu düşünüyor.

Düşünme Alışkanlıkları

İnsanlar düşünme etkinliğini iyileştirmenin gücünün farkında olsalar da, üretken düşünme süreleri bölgelere göre büyük farklılıklar gösteriyor ayrıca geleneksel “sabah 9 – akşam 5” iş günü ile her vakit uyuşmuyor.

  • Ankete katılan Amerikalıların 37’si ayrıca İngiltere’deki katılımcıların 24’ü gecenin geç saatlerini veya sabahın erken saatlerini tercih ediyor.
  • Japon katılımcıların 25’i sabah ile öğle arasında kalan vakit dilimini tercih ediyor. Diğer taraftan, Almanların 35’i akşam saatlerinde daha berrak bir zihinle düşünüyor.

Ankete katılanlar genel olarak, daha iyi düşünmek için 1 numaralı gereksinimin sessiz bir ortam olduğunu düşünüyor ayrıca ABD, İngiltere ayrıca Almanya’daki katılımcılar, daha derin düşünmek için gürültü önleyici teknolojilere büyük önem atfediyor.

Teknolojinin Yardımıyla Daha İyi Düşünme

Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre, iletişim ayrıca işbirliği teknolojilerindeki gelişmeler, daha iyi düşünmeyi teşvik etmede en yararlı özellikler olarak değerlendiriliyor. Bunun yanında, bazı sınırlar koymak, dikkat dağıtıcıları sınırlamak ayrıca bilgilendirme dağınıklığını azaltmak gibi önlemlerle teknolojiyi daha amaca yönelik kullanmayı öğrenmek, daha iyi düşünme alışkanlıkları geliştirmemize yardımcı olabiliyor.

  • Ankete katılan İşletme Son Kullanıcılarının 66’sı, teknolojinin net, derin ayrıca üretken düşünmeye nasıl yardımcı olabileceği özelinde bilgilendirme edinmek istiyor. Bunun yanında, genel popülasyona kıyasla, teknolojiyle ilişkilerini tekrardan değerlendirmeye daha istekliler. Örneğin birçok kişi, görevlerin basitleştirilmesinin bireylere daha iyi düşünme özelinde yardımcı olabileceğini söylüyor.
  • Almanya’daki katılımcıların 40’ı, teknolojiyi amaçları doğrultusunda nasıl daha verimli kullanacaklarını öğrenmek istediğini ifade ediyor.
  • ABD’deki katılımcıların 39’u, enstrüman çalma veya spor gibi etkinliklere vakit ayırarak teknoloji kullanımlarını sınırlamak istiyor.

Ankete katılan BT Karar Vericilerinin büyük çoğunluğu, iş arkadaşlarının erişebildiği teknolojiler ayrıca bu teknolojilerin çalışanlar ayrıca kuruluşlar için net düşünmeyi teşvik etmesi özelinde iyimser. Ankete katılanların 60’ından fazlası, ister işleri son tarihlerine yetiştirmek için sıkı çalışma zamanı, ister iş dünyasının beyinlerinin bir araya gelme ihtiyacı, ister yaratıcı olma fırsatı için olsun, teknolojinin bireylerin kritik, derin, işbirliğini, büyümeyi/keşfetmeyi ve/veya yeni düşünme türlerini teşvik edici niteliğinin olduğunu düşünüyor.

İnsanlık İçin Düşünmek

Genel olarak, ankete katılan kişiler daha iyi düşünmenin uzun süreli etki yaratabileceğini düşünüyor. Ankete katılanların çoğunluğu, daha iyi düşünmenin insani yönümüzü toplu olarak geliştireceği ayrıca bizi, gelecek nesiller için insanlığın ayrıca toplumun karşı karşıya olduğu sorunları çözmeye daha fazla yaklaştıracağı özelinde hemfikir.

  • ABD’deki katılımcıların 62’si, İngiltere’deki katılımcıların 54’ü ayrıca Almanya’daki katılımcıların 52’si, daha net, derin ayrıca üretken bir biçimde düşünmemiz durumunda toplumumuzun daha nazik olacağını ifade ediyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet