tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3697
EURO
34,9552
ALTIN
2.325,66
BIST
9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Lena Artık Bak Kadıköy Ekibiyle Arama Çalışmalarına Hazır

Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı – BAK Kadıköy’ün arama kurtarma köpeği Lena AFAD tarafınca düzenlenen ‘Köpekli Arama Timleri …

Lena Artık Bak Kadıköy Ekibiyle Arama Çalışmalarına Hazır
22.10.2022 10:26
0
A+
A-

Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı – BAK Kadıköy’ün arama kurtarma köpeği Lena AFAD tarafınca düzenlenen ‘Köpekli Arama Timleri Eğitim Yeterlilik Sınavı’nı başarıyla geçerek sertifikasını aldı.

BAK Kadıköy, olası afet durumlarında acil müdahale çalışmalarına destek vermesi için henüz 4 aylıkken sokak köpeği ayrıca Labrador kırması olan Lena’yı sahiplenerek kadrosuna katmıştı. Lena, BAK Kadıköy üyesi ayrıca köpek eğitmeni Cenk Tankal tarafınca verilen 2 yıllık eğitimini tamamladıktan sonra AFAD’ın düzenlediği ‘Köpekli Arama Timleri Eğitim Yeterlilik Sınavı’na girdi ayrıca sınavı başarıyla geçerek sertifikasını aldı. Bu sertifikayla Lena artık BAK Kadıköy’ün olası afet durumlarında hızlı organize olup, acil müdahale etme donanımına sahip eğitimli ekibinin arama çalışmalarında görev alacak.

Lena AFAD tarafınca yılda 1 kere yapılan sınava eğitmeni Cenk Tankal’la birlikte girdi. Tankal ayrıca köpeği Lena özel olarak hazırlanan parkurda, komisyon karşısında tüm aşamaları başarıyla tamamlayarak sertifikaya hak kazandılar. Sınav ‘eğitim’ ayrıca ‘görev’ yeterliliklerine göre 2 aşamalı gerçekleşti. Eğitim yeterlilik aşamasında fiziksel yeterlilik, ileri itaat ayrıca arama becerisi; görev yeterlilik aşamasında ise gerçek bir olayda arama becerisi ölçüldü. Konuya ilişkin Cenk Tankal şunları söyledi:

TÜRKİYE’DE SERTİFİKALI 38 KÖPEKTEN BİRİSİ DE LENA

“İzmir depreminin hemen ardından, başkanımız Şerdil Dara Odabaşı’nın öngörüsü ayrıca talimatıyla Köpekli Arama birimimizi hayata geçirdik. Eğitimi en uzun ayrıca zor olan köpekler, enkazda ayrıca doğada arama köpekleridir çünkü ileri itaat vermeniz gerekir ayrıca tasmasız, sahibinden ayrı çalışırlar. Lena çok akıllı bir köpek ayrıca kısa zamanda çok fazla yol katettik onunla. Artık o aldığı bu sertifikayla enkazda ayrıca doğada canlı arama köpeği olarak görev alacak. Şu anda 2 köpeğimiz var: Lena ayrıca Toma. Toma’nın eğitimleri de devam ediyor. Türkiye’de sertifikalı 38 arama kurtarma köpeği var ayrıca bunlardan birisi de Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma ekibi üyelerinden Lena.”

Canlı arama köpekleri, afet ayrıca acil durumlarda enkaz altında kalan kazazedeye en yakın noktadan, en kısa sürede ulaşılmasını sağlıyor. Köpekli arama timlerinin canlı arama çalışmalarına katılabilmesi için mevzuata göre AFAD tarafınca sertifikalandırılması gerekiyor. ‘Köpekli Arama Timi Eğitim ayrıca Görev Yeterlilik Sınavı’nda başarılı olan kamu kurum ayrıca kuruluşlarından, STK’lardan ayrıca ferdi gönüllülerden timlere, iki yıl geçerli sertifika veriliyor.

ORTA SEVİYE ARAMA KURTARMA SERTİFİKASI’NA SAHİP İLK KAMU KURUMU

Kadıköy Belediyesi İklim Değişikliği ayrıca Sıfır Atık Müdürlüğü himayesinde, belediye çalışanlarından ayrıca gönüllülerinden oluşan BAK Kadıköy’ün eğitimli ayrıca uzman ekibi aynı zamanda 26 Mart 2022 yılında AFAD tarafınca gerçekleştirilen ‘Orta Seviye Arama Kurtarma Akreditasyon Sınavı’na girmiş ayrıca sınavı başarıyla geçerek akreditasyon belgesini almıştı. BAK Kadıköy bu belgeyle olabilecek bir afete AFAD ile birlikte müdahale etme yetkisi alan ilk kamu kurumu olmuştur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu