tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3695
EURO
35,0050
ALTIN
2.325,46
BIST
9.127,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Lay’s Yenileyici Tarım Fonu’nden Çiftçilere Finansman Desteği

PepsiCo’nun en sevilen yiyecek markalarından Lay’s, PepsiCo Vakfı desteği ayrıca Anadolu Meraları iş birliğiyle hayata geçirdiği Lay’s Yenileyici …

Lay’s Yenileyici Tarım Fonu’nden Çiftçilere Finansman Desteği
11.08.2022 13:06
0
A+
A-

PepsiCo’nun en sevilen yiyecek markalarından Lay’s, PepsiCo Vakfı desteği ayrıca Anadolu Meraları iş birliğiyle hayata geçirdiği Lay’s Yenileyici Tarım Projesi kapsamında çiftçiler tarafınca gerçekleştirilen yenileyici tarım uygulamalarına 3 milyon TL finansman desteği verecek.

Dünyanın en büyük yiyecek ayrıca içecek şirketlerinden ayrıca aynı zamanda dünyanın en büyük tarım işletmelerinden biri olan PepsiCo, Pozitif Tarım kapsamında Türkiye’de hayata geçirdiği yenileyici tarım uygulamalarını markaları aracılığıyla da yaygınlaştırmaya devam ediyor.

Bu çerçevede geçtiğimiz aylarda PepsiCo’nun en sevilen yiyecek markalarından Lay’s, PepsiCo Vakfı desteği ayrıca Anadolu Meraları iş birliğiyle hayata geçirdiği Lay’s Yenileyici Tarım Projesi ile çiftçileri yenileyici tarım uygulamalarının bir parçası haline getirecek adımları büyütmeyi sürdürüyor.

Başvurular 1 Eylül’e kadar yapılabilir

Proje kapsamında çiftçiler tarafınca gerçekleştirilen yenileyici tarım uygulamalarına 40 bin TL’ye kadar finansman desteği verilecek. Lay’s Yenileyici Tarım Fonu tarafınca verilecek bu finansmana erişim için başvurular, https://www.anadolumera.com/post/lays-yenileyici-tarim-fonu-basvuru-formu adresi üzerinden 1 Eylül 2022 tarihine kadar devam edecek. 75 çiftçinin faydalanacağı bu fon için; “Kadın çiftçi ayrıca kadın çiftçi adayları”, “40 yaş ayrıca altı, genç çiftçi ayrıca çiftçi adayları “ayrıca “Hane olarak toplam arazi varlığı 100 dekardan daha küçük arazi sahibi çiftçiler” öncelikli adaylar olarak değerlendirilecek.

Çiftçilerin bu desteğe başvuru yapabilmesi için Karapınar ayrıca yakın çevre ilçelerde ikamet etmesi ayrıca “İşlemesiz Ekim”, “Doğrudan (Anıza) Ekim”, “Örtü Bitki Uygulaması”,” Yeşil Gübreleme”, “Kompost ayrıca Kompost Özütü Uygulamaları”, “Münavebe (Ekim nöbeti)”, “Entegre Zararlı Yönetimi”, “Hayvan Entegrasyonu (Anız otlatma)”, “Kapalı Sistem Sulama -Damlama ayrıca Yağmurlama”, “Susuz Tarım”, “Rüzgar Perdesi”, “Eğimli Bölgelerde Kontur Sürüm ayrıca Ekim” ayrıca “Çoklu Mahsul Ekimi” gibi yenileyici uygulamalarından en az birini kendi arazilerinde gerçekleştiriyor olması gerekiyor.

Çiftçilere eğitim desteği de verilecek

Yapılan değerlendirme sonucunda fon desteği almaya hak kazanan çiftçilere Lay’s Yenileyici Tarım Projesi kapsamında; “Onarıcı Tarıma Genel Bakış”, “İşlemesiz Ekim”, “Doğrudan (Anıza) Ekim”, “Kompost ayrıca Kompost Özütü Uygulamaları” ayrıca “Münavebe (Ekim Nöbeti)” konularında eğitimler veriliyor.

Konya Karapınar’da Anadolu Meraları liderliğinde bir arazi üzerinde başlatılan Lay’s Yenileyici Tarım projesiyle patates, pancar, ayçiçeği ayrıca mısır gibi ürün grupları, yeşil gübreleme, kompost özütü gibi uygulamalar başta olmak üzere yenileyici tarım uygulamaları kullanılarak yetiştirilecek. Uygulama sahasında 1000 çiftçiye yerinde inceleme ayrıca eğitim olanağı sağlanacak. Çiftçiler hem yapılan uygulamaları gözlemleyecek hem de gerçekleştirilecek eğitimler ile yenileyici tarım tekniklerinin toprağa olan pozitif etkisine dair bilgilendirme birikimini artıracak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu