tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5826
EURO
34,7975
ALTIN
2.513,17
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Küresel Ticari Sigorta Fiyatları 2022 Yılının İkinci Çeyreğinde Yüzde 9 Arttı

Müşterilerinin sektörlerine özel riskleri etkili bir şekilde yönetmeleri için yaratıcı çözümler sunan Marsh’ın yayınladığı ‘Küresel Sigorta …

Küresel Ticari Sigorta Fiyatları 2022 Yılının İkinci Çeyreğinde Yüzde 9 Arttı
11.08.2022 13:06
0
A+
A-

Müşterilerinin sektörlerine özel riskleri etkili bir şekilde yönetmeleri için yaratıcı çözümler sunan Marsh’ın yayınladığı ‘Küresel Sigorta Piyasa Endeksi’ne göre küresel ticari sigorta fiyatları, ılımlı artış trendini sürdürerek 2022 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 9 artış gösterdi. Siber sigorta oranlarında ise artış ilk çeyreğe göre daha yavaş olsa da artmaya devam ediyor.

Dünyanın lider sigorta brokeri ayrıca risk danışmanı Marsh’ın açıkladığı Küresel Sigorta Piyasası Endeksi’ne göre, küresel ticari sigorta fiyatları 2021’in ilk çeyreğinden itibaren gösterdiği ılımlı artış trendini sürdürerek 2022’nin ikinci çeyreğinde yüzde 9 arttı (İlk çeyrekte yüzde 11’lik bir artış görülmüştü).

Birçok bölgede fiyat artışları, belirli finansal ayrıca profesyonel sigortalar alanlarındaki artış hızının yavaşlaması ile dengelendi. İngiltere’de görülen yüzde 11’lik artış, (2022’nin ilk çeyreğinde oran yüzde 20 idi), ortalama fiyat artışlarının en gerisinde kalan oran oldu. ABD’de fiyatlar yüzde 10 (yüzde 12’den düşüş), Pasifik’te yüzde 7 (yüzde 10’dan düşüş), Latin Amerika ayrıca Karayipler’de yüzde 5 (yüzde 6’dan düşüş), Asya’da yüzde 3 ayrıca Kıta Avrupası’nda yüzde 6 arttı. (Her ikisi de önceki çeyrekle aynı).

Raporda öne çıkan bazı önemli bulgular şöyle:

  • Küresel sabit kıymet sigortası fiyatları, bir önceki çeyrekteki yüzde 7’lik artıştan 2022’nin ikinci çeyreğinde ortalama yüzde 6’ya geriledi. Sorumluluk sigortaları fiyatları, önceki çeyrekteki yüzde 4’e kıyasla ortalama yüzde 6 arttı.
  • Genel olarak siber kaynaklı finansal ayrıca profesyonel sigortalardaki fiyatlandırma yüzde 16 ile ana sigorta ürün kategorilerinde yine en yüksek artış oranına sahip oldu. Ancak, bir önceki çeyrekte bu oran yüzde 26’idi.
  • ABD, İngiltere ayrıca Pasifik’te yönetici sorumluluk sigortası oranlarında düşüş görüldü.
  • Siber sigorta fiyatlarındaki artış, bu çeyrekte yavaşlamış olsa da ABD’de yüzde 79, İngiltere’de ise yüzde 68’e yükselmeye devam etti, önceki çeyrekte ise sırasıyla yüzde 110 ayrıca yüzde 102’ye yükselmişti.
  • Enflasyon, tedarik zincirleri ayrıca iş gücü kıtlığı ile ilgili endişeler ayrıca ve düzeltilmiş hasar tutarlarının rapor edilen değerleri aştığında ortaya çıkan hasar enflasyonu sebebiyle sigorta bedeli değerleme konusu sigortacılar için bir odak noktası haline geldi.

Rapor hakkında yorum yapan Marsh Türkiye Eş CEO’su Yeşim Aksüt, şunları söyledi: “Ukrayna’da devam eden kriz, tedarik zincirindeki aksamalar ayrıca artan enflasyonun sebep olduğu küresel iş belirsizliği döneminde, ticaret koşulları birçok sektör için zorlu olmaya devam ediyor. Ve dünyada yükselen enflasyonun sigortalı değerler ayrıca risk artışı üzerindeki etkisini görüyoruz, bu da fiyatlandırmayı etkileme potansiyeline sahip. Belirsizliklerin yüksek olduğu ortamda ihtiyaçlarını karşılamak, en rekabetçi fiyatlandırma ayrıca kapsamı bulmak için globalde olduğu gibi Türkiye’de de müşterilerimizle birlikte çalışmaya devam ediyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet