tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3350
EURO
35,1334
ALTIN
2.306,70
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kültürlerin Başkenti İnegöl

İnegöl Belediyesi’nin düzenlediği 35. Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında devam eden çadır etkinliklerini ziyaret eden Belediye …

Kültürlerin Başkenti İnegöl
28.07.2022 14:21
0
A+
A-

İnegöl Belediyesi’nin düzenlediği 35. Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında devam eden çadır etkinliklerini ziyaret eden Belediye Başkanı Alper Taban, “Burada farklı kültürleri yaşatırken, aynı zamanda hepimizin ortak paydası İnegöl. İnegöl kültürlerin başkenti. Tüm kültürler bu merkezde toplanmış” dedi.

İnegöl Belediyesi tarafınca düzenlenen 35. Uluslararası Kültür Sanat Festivali devam ediyor. 31 Temmuz’da sona erecek festivalde kültür derneklerinin çadır etkinlikleri büyük coşkuya sahne olurken, kültürlerin yaşatıldığı bu alanda Belediye Başkanı Alper Taban da her akşam farklı derneklerin çadırlarına misafir oluyor. Çadır etkinlikleri ziyaretleri kapsamında Çarşamba akşamı beraberindeki heyetle birlikte Başkan Taban sırasıyla; Dağ-Der, Anadolu Kültür Derneği ayrıca İnegöl Çorum Dernekleri Federasyonu (İÇDER) çadırlarını ziyaret etti.

KÜLTÜRLER TANITILIYOR

Ziyaretler sırasında kalabalık vatandaşlara yönelik konuşmalar yağan Başkan Taban, İnegöl’ün kültür zenginliğinden söz etti. Başkan Taban, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi: “Sizler için tertip ettiğimiz kültür sanat festivalimiz bu yıl 2 hafta boyunca burada güzel ayrıca keyifli zaman geçirmeniz için devam ediyor. Çadırlarımızda kültürlerimizi tanıttığımız etkinliklerimiz var, yöresel kıyafetler ayrıca araç gereçler var. Aynı zamanda yöresel lezzetlerimiz burada tanıtılıyor. Tabi her şeyden önce bir ayrıca beraber olabilmek için güzel bir etkinlik oldu. Uluslararası Kültür Sanat Festivalimiz sizlerle birlikte güzel. Bizler bir program yapabiliriz ama içerisinde sizler ayrıca STK’larımız olmadığında bunun bir anlamı yok.”

İNEGÖL BİR KÜLTÜR HARMANI

“Heyetimizle birlikte sizleri ziyaret ederek eğlencenize ortak olmak istedik. Artık festivalimizin son haftasındayız, sona doğru yaklaşıyoruz. İnegöl’ümüz tam bir kültür harmanı. Buradan kendimize dersler ayrıca sonuçlar da çıkarmaya çalışıyoruz aynı zamanda. Bu kültürel zenginlik hayatımızın her alanına yansıyor. İnegöl koca bir şehir olmuş, gelen herkes kendi örf ayrıca adetleriyle, gelenekleriyle gelmiş. Bu kültürlerin birbirleriyle kaynaştırılması ayrıca yaşatılması gibi kendimize görevler üstlendik. Bunları da kültür sanat festivalleriyle en iyi şekilde yaptığımızı düşünüyorum.”

KÜLTÜRLERİN BAŞKENTİ İNEGÖL

“Burada farklı kültürleri yaşatırken, aynı zamanda hepimizin ortak paydası İnegöl. İnegöl kültürlerin başkenti. 81 vilayetin tamamından insanımız yaşıyor burada. Tüm kültürler bu merkezde toplanmış. Yine Kafkas coğrafyasından, Balkan coğrafyasından, Türki cumhuriyetlerinden yaşayan insanlar var İnegöl’de. Herkes kendi kültürünü yaşatmanın gayreti içerisinde. Buna katkı veren derneklerimize teşekkür ediyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu