tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3640
EURO
35,0101
ALTIN
2.325,51
BIST
9.093,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Küçükçekmece’de 3 Yılda 75 Bin Ton Atık Geri Dönüşüme Kazandırıldı

Yarınlara daha temiz bir dünya bırakmak hedefiyle sıfır atık ayrıca geri dönüşüm faaliyetlerini sürdüren Küçükçekmece Belediyesi, kent genelinde atık yönetimi özelinde farkındalık oluşturacak çalışmalarını sürdürüyor.

Küçükçekmece’de 3 Yılda 75 Bin Ton Atık Geri Dönüşüme Kazandırıldı
26.01.2023 00:31
0
A+
A-

Yarınlara daha temiz bir dünya bırakmak hedefiyle sıfır atık ayrıca geri dönüşüm faaliyetlerini sürdüren Küçükçekmece Belediyesi, kent genelinde atık yönetimi özelinde farkındalık oluşturacak çalışmalarını sürdürüyor. Küçükçekmecelileri dönüştürülebilir atıkları ayrıştırmaya teşvik etmek için geri dönüşüm kumbaralarının sayısını ilçede 1437’ye çıkaran Küçükçekmece Belediyesi, son 3 yılda 75 bin ton atık toplayarak, geri dönüşüme kazandırdı.

Başkan Kemal Çebi: Dünü değiştiremeyiz ama geleceğimiz için “keşke” dememek için var gücümüzle çalışıyoruz. 

Türkiye’de iklim değişikliği ile mücadele, geri dönüşüm ayrıca sıfır atık özelinde belediyelerin kilit aktör haline geldiğini ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi,  “Çocuklarımızın, gençlerimizin hayatlarını kolaylaştıracak ayrıca çok daha temiz, yeşil bir hayat sürecekleri inancıyla  çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bugün; çöp dediğimiz hammaddelerin kent ekonomileri için nasıl bir getirisi olduğunun ayrıca iyi bir geri dönüşüm organizasyonunun kentler için nasıl bir yatırım olacağının daha çok farkındayız. Bunun sürekliliğinin toplumsal bir çabayla mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Artık çöpü yere atmamak veya attığını geri dönüştürmenin yeterli olmadığının farkında olmamız gerekiyor. Büyük bir iklim krizi Dünya’yı tehdit etmeye başlandı ayrıca bu etki artık çok daha görünür hale geldi. Bu doğrultuda İklim Değişikliği ayrıca Sıfır Atık Müdürlüğümüzü kurduk ayrıca çalışmalarımızı aktif bir şekilde sürdürüyoruz. Müdürlüğümüz bünyesinde yapacağımız faaliyetlerle iklim değişikliğiyle daha etkin şekilde mücadele edebilecek, karar alma süreçlerimizi hızlandıracak ayrıca çözüm noktasında adımlarımızı hızlı bir şekilde atabileceğiz” diye konuştu.

Kentteki atık kumbarası sayısı 1437’ye çıkarıldı

Küçükçekmece Belediyesi, ‘Çevre Koruma ayrıca Kontrol Müdürlüğü’ çatısı altında yürüttüğü sıfır atık ayrıca geri dönüşüm faaliyetlerini Haziran 2022’den bu yana “İklim Değişikliği ayrıca Sıfır Atık Müdürlüğü” bünyesinde sürdürüyor. Son 3 yılda ambalaj atığı kumbara sayısını 796’ya çıkartan Küçükçekmece Belediyesi,  260 cam, 366 giysi ayrıca 15 mobil atık getirme merkezi ile atık toplama faaliyetlerine hız verdi. Kentin farklı noktalarındaki kumbaraların sayısı vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda artırılıyor.  Atık toplama altyapısını geliştirmek için 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni de Atakent Mahallesi’nde hayata geçiren Küçükçekmece Belediyesi, Atık Getirme Merkezi’ne, evlerden çıkabilecek organik çöpler harici;ambalaj atıkları (kağıt, plastik, cam, metal), ahşap atıklar, atık lastikler, elektronik atıklar, piller, tekstil atıkları, bitkisel atık yağlar gibi 14 farklı tür atık kabul ediyor.

Geri dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam eden Küçükçekmece Belediyesi son 3 yılda; 71 bin 800 ton kağıt- plastik- metal, 2 bin 326 ton cam, 199 ton bitkisel atık yağ, 17 ton atık elektrikli ayrıca elektronik, 15 ton pil, 2 ton ilaç ayrıca 293 ton tekstil malzemesini toplayarak geri dönüştürdü. 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu