tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3296
EURO
35,0509
ALTIN
2.281,73
BIST
8.994,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Krizler Fırsata Çevrilebilir

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesinde görev yapan 17 akademisyenin, örnek bir çalışmaya imza atarak bilgilendirme ayrıca …

Krizler Fırsata Çevrilebilir
01.11.2022 10:41
0
A+
A-

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesinde görev yapan 17 akademisyenin, örnek bir çalışmaya imza atarak bilgilendirme ayrıca tecrübelerini derlediği ‘Zor Dönemlerde Şirket Stratejileri’ kitabı çerçevesinde birikimleri EGİAD üyeleriyle buluştu. Pandeminin de etkisiyle dünya genelinde yaşanan kriz ayrıca sorunlarla başa çıkabilme noktasında şirketlere yönelik önemli tavsiyelerin yer aldığı kitapta yer alan öneriler EGİAD üyelerine aktarıldı. Finansman, markalaşma, inovasyon, tedarik zinciri, teknoloji, perakende, lojistik, pazarlama ayrıca sosyal ağ stratejileri gibi şirketler için kilit noktada olan konulara değinilen toplantıda özellikle pandemi dönemine bağlı olarak meydana gelen değişimlere karşı şirketlerin hangi adımları atması gerektiğine ilişkin detaylar değerlendirildi.

Toplantının açılış konuşmasını ayrıca moderatörlüğünü EGİAD Genel Sekreteri Prof. Dr. Fatih Dalkılıç’ın yaptığı dernek merkezinde gerçekleşen toplantıya İEÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burcu Güneri Çangarlı “Pandemi Sonrası Liderlik ayrıca İnsan Kaynakları Stratejileri”, İşletme Bölümü Öğretim Görevlisi Taylan Özgür Demirkaya “Pandemi Sonrası İnovasyon Stratejileri”, Lojistik Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aysu Göçer, Prof. Dr. Bengü Oflaç “Pandemi Sonrası Lojistik ayrıca Tedarik Zinciri Yönetimi Stratejileri” başlıkları ile ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdiler.

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Fatih Dalkılıç, son yıllarda insanlık adına yaşanan en zor dönem olarak adlandırılan pandemi sürecinin etkilerinin bir nebze azalmış olduğuna dikkat çekerek, “Normal hayatımıza büyük ölçüde döndük ama pandemiyle birlikte ortaya çıkan hammadde, gıda ayrıca tedarik zincirindeki sıkıntıların etkisini hala hissediyoruz. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan IMF raporu bu etkiyi ekonomik anlamda 2023’de daha sert hissedeceğimizi söylüyor. Bizler işletmecilik eğitimi alırken özellikle finans derslerinde krizlerin fırsatlar da barındırdığını öğrendik. İşletmelerin krizleri bir dönüşüm fırsatına çevirerek büyümeye devam ettikleri örnekleri sıkça da duyuyoruz” dedi.

Liderlik ayrıca insan kaynakları yönetimi stratejileri, üretim ayrıca operasyon stratejileri, pazarlama ayrıca marka stratejileri, işletme finansman stratejileri, lojistik ayrıca tedarik zinciri yönetimi stratejileri, perakende yönetimi stratejileri, inovasyon stratejileri, finansal teknoloji stratejileri, iş birliği ayrıca sosyal ağ stratejilerine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı etkinlikte, İEÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burcu Güneri Çangarlı, EGİAD Üyesi şirketlere uygulanabilir ipuçları sundu. İEÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burcu Güneri Çangarlı “Son yıllarda yaşanan en zor dönem olarak adlandırdığımız pandemi süreci etkisini azalttı. Belki normal hayatımıza büyük oranda döndük ama pandemiyle başlayan hammadde, gıda ayrıca tedarik zincirindeki sıkıntıların etkisini hala hissediyoruz. İşletmelerin yaşadığı zor dönemleri atlatmaları için önerilerimiz rehber niteliğinde olacaktır. Sadece Covid-19 pandemisi konusunda değil, önümüzdeki yıllarda oluşabilecek yeni sıkıntılara karşı da yol göstermeye özen gösterdik.” dedi.

İEÜ İşletme Bölümü Öğretim Görevlisi Taylan Özgür Demirkaya ise “Zor dönemlerin ayrıca krizlerin en zarar verici faktörü, belirsizlik olarak karşımıza çıkıyor. Böyle zamanlarda işletmeler, çevreden birçok karışık ayrıca yüklü bilgiye maruz kalabiliyor. Pandemi gibi beklenmeyen krizler, işletmeler için zararlara neden olduğu gibi önemli fırsatları da beraberinde getiriyor. Bugün bildiğimiz ayrıca ömürlerini başarılı bir şekilde devam ettiren çoğu küresel marka; savaş, kıtlık, pandemi ayrıca finansal krizler çerçevesinde hayatına başlamıştı. Birçok işletme, krizleri bir dönüşüm fırsatına çevirerek büyümeye devam etti. Kriz dönemlerinde işletmelerin ilk yaptıkları; maliyet düşürme, işten çıkarma, operasyonları azaltma, inovasyon faaliyetlerini ayrıca AR-GE’yi erteleme oluyor. Bu davranışların olumlu sonuçlar getirdiğini söylememiz zor olabilir. Bu yüzden kriz zamanlarında işletmeye 360 derece bakmak gerekiyor” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu