tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3610
EURO
34,9649
ALTIN
2.325,21
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Kripto varlıklarınız neden her zamankinden daha fazla risk altında? Kendinizi nasıl koruyabilirsiniz?

Çoğu kripto para yatırımcısının bildiği gibi, dijital varlıklara sahip olmak, sermayenizi kaybetmek veya hırsızlık, hack veya dolandırıcılık gibi …

Kripto varlıklarınız neden her zamankinden daha fazla risk altında? Kendinizi nasıl koruyabilirsiniz?
22.08.2022 14:51
0
A+
A-

Çoğu kripto para yatırımcısının bildiği gibi, dijital varlıklara sahip olmak, sermayenizi kaybetmek veya hırsızlık, hack veya dolandırıcılık gibi kötü niyetli saldırılar yoluyla varlıklarınızı kaybetmek gibi riskleri de beraberinde getirir. Huobi Global kripto piyasasındaki güvenlik açıklarını ayrıca bunlardan korunmak için yapılması gerekenleri derledi.

Chainalysis’in 2022’nin ilk yedi ayında 1,9 milyar dolarlık kripto para çalındığını bildirmesiyle, kripto risk ortamı son aylarda yükseldi. Bu, geçen bu yılın aynı dönemine göre yüzde 60 arttı. Başlıca güvenlik olayları arasında Mart ayında Axie Infinity’nin Ronin ağının 625 milyon dolarlık hack’i ayrıca daha yakın zamanda 190 milyon dolarlık kripto köprüsü Nomad hack’i yer alıyor.

Kullanıcıların endişelenmesi gereken yalnızca hacker saldırıları değil: artık varlıklarının likidite sorunları veya iflasla karşı karşıya kalan kripto platformlarından veya TerraUSD ayrıca HUSD gibi tokenleri içeren krizlerden silindiğini görme riskiyle karşı karşıyalar.

Bu belirsiz ayrıca değişken pazarda kripto kullanıcıları varlıklarını nasıl daha iyi koruyabilirler?

İlk olarak, siber suçlular dijital varlıkları çalma özelinde oyunu sürekli bir adım ileriye taşırken, özünde güvenlik olan bir borsa bulmak önemlidir. Tek bir güvenlik olayı, yıllar içinde ayrıca zor kazanılan güveni tehlikeye atabileceğinden, Huobi Global’in değerleri, uzun vadede kullanıcıların güvenini kazanma hedefiyle güçlü bir şekilde uyumludur.

Kullanıcıların varlıklarını saldırılardan korumak

Huobi Global, profesyonel bilgisayar korsanlarına karşı kendini savunmak için blok zinciri güvenliği, cüzdan yönetimi, kullanıcı varlık koruması ayrıca uygulama güvenliği ile kapsamlı bir güvenlik sistemi uyguladı.

DDOS karşıtı sistemler ayrıca profesyonel bir dağıtılmış mimari kurmanın yanı sıra borsa, dijital varlıklarının 98’ini daha az sıklıkla işlem gören varlıklar için bir kasa işlevi gören çok imzalı soğuk cüzdanlarda tutar. Geleneksel kripto cüzdanlarından farklı olarak, çok imzalı soğuk cüzdanlar, bir işlemi yetkilendirmek için birden fazla özel anahtar gerektirir. Birden fazla anahtar sahibinin birbirine karşı sorumlu olması gerektiğinden, bu tür cüzdanlar ekstra bir güvenlik katmanı ekler.

Huobi Global’in şu anda toplam 15 özel anahtar denetleyicisi var, bu da platform fonlarının güvence altına alınmasını ayrıca tek bir tarafın eylemleri sebebiyle tehlikeye atılmamasını sağlıyor. Huobi Global’de özel anahtarların kullanılabilirliğini sağlamak için çoklu güvenlik süreçleri mevcuttur. Ayrıca, tescilli güvenlik donanımı, merkezi santralde depolamanın sağlamlığını sağlar.

Huobi Global ve blok zinciri ayrıca cüzdan güvenliği özelinde kapsamlı deneyime sahip bağımsız ayrıca profesyonel bir güvenlik ekibine sahiptir. Borsa sistemlerine yönelik saldırıları azaltmak için bir dizi tespit aracı ayrıca önlem aldılar. Huobi Global’deki her bir operasyonel sürecin güvenliği, çoğu yalnızca birden fazla tarafın yetkisiyle gerçekleştirilebilen katı süreçlerle sağlanır.

Tüm bu önlemler, Huobi Global’in 2013’teki başlangıcından bu yana sektörde benzeri olmayan mükemmel bir geçmiş performansıyla kullanıcı varlıklarının kaybıyla sonuçlanan tek bir büyük güvenlik olayı kaydetmemesini sağladı.

Kullanıcılarını token krizinden korumak

TerraUSD ayrıca HUSD gibi popüler token dağıtımcıları likidite sorunlarıyla karşı karşıya kaldıklarında, kullanıcılar giderek daha farklı bir riskle karşı karşıya kalıyor ayrıca bu da değerlerinin düşmesine neden oluyor. Bu gibi durumlarda, Huobi Global’in stratejisi, her vakit durumu zamanında ayrıca uygun bir şekilde, kullanıcının çıkarlarını esas alarak değerlendirmek, kullanıcıları riskler hakkında derhal bilgilendirmek ayrıca platformunu kullanıcı merkezli bir temelde işletmek olmuştur.

HUSD’nin yakın zamanda dengesini kaybetmesi sırasında, Huobi Global ilk olarak kullanıcıları resmi Twitter hesabında HUSD’nin likidite sorunları özelinde uyarırken, ekibi istikrarını tekrardan sağlamak için HUSD’nin dağıtımcılarıyla birlikte çalıştı. Bu arada borsa, kullanıcıların HUSD’yi USDT veya USDC gibi diğer sabit paralara serbestçe dönüştürmelerine izin verdi. HUSD’nin fiyatı, krizin başlamasından yaklaşık 12 saat sonra, aynı gün akşam saat 10 civarında toparlanmaya başladığından, likidite sorunlarının kısa ömürlü olduğu kanıtlandı.

HUSD’nin dolar sabitinin kaybı, TerraUSD’nin üç ay önceki çöküşü ile karşılaştırıldığında, HUSD’nin hızlı toparlanması, Huobi Global’in kesin ayrıca zamanında eylemlerinin daha büyük bir krizin önlenmesine yardımcı olduğunu gösteriyor.

Huobi Global’in kullanıcı güvenliğine olan bağlılığı

Huobi Global, gelişen güvenlik ortamına ayak uydurmak için sistematik korumasını sürekli olarak birden çok düzeyde artırıyor. Huobi’nin Kurucu Ortağı Du Jun, borsa güvenliğinin önemini vurgulayarak şunları söylüyor: “Kullanıcılar, varlık kaybı olasılığını azaltmak için her vakit sektör lideri güvenlik standartlarıyla çalışan bir borsa seçmelidir.”

Ne vakit bir pazar krizi yaşansa, Huobi Global, kullanıcıların çıkarlarını korumak için bir endüstri lideri olarak sorumluluğunu yerine getirmeye inanır. Bu, zamanında güncellemeler sağlamayı ayrıca kullanıcıların riskleri anlamalarına yardımcı olmayı içerir.

Du ekliyor: “Ayrıca, piyasa koşullarından bağımsız olarak para yatırma ayrıca çekme işlemlerini askıya almayarak piyasa istikrarını korumaya çalışıyoruz ayrıca bu, kullanıcıların yanında olduğumuzun bir garantisidir. Ayı piyasasındaki yatırımcıların, popüler token dağıtımcılarının sorun yaşaması veya başarısız olması gibi risklerden kaçınması zor olsa da, yüksek kaliteli projeler ayrıca platformlar seçmek en azından gereksiz kayıpları sınırlamaya yardımcı olabilir.

“Huobi, kullanıcı varlık güvenliğini en yüksek önceliğimiz haline getirme konusundaki uzun süredir devam eden taahhüdümüzün bir parçası olarak, gelecekteki piyasa krizleriyle zamanında ayrıca kararlı bir şekilde ilgilenmeye devam edecek.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu