tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Kötü Niyetli Bot Saldırıları Turizmi Baltalıyor

BAZI SEKTÖRLER KÖTÜ NİYETLİ BOT SALDIRILARININ ABLUKASINDA Türkiye ekonomisinin de önemli bir unsuru olan turizm sektörü, ulaşım ayrıca …

Kötü Niyetli Bot Saldırıları Turizmi Baltalıyor
26.07.2022 13:00
0
A+
A-

BAZI SEKTÖRLER KÖTÜ NİYETLİ BOT SALDIRILARININ ABLUKASINDA

Türkiye ekonomisinin de önemli bir unsuru olan turizm sektörü, ulaşım ayrıca konaklama gibi hizmet alanlarında kötü niyetli bot saldırılarının önüne geçilemiyor. Statica’nın geçen yılı tarayarak paylaştığı güncel verilere göze çarpan Komtera Teknoloji Satış Direktörü Gürsel Tursun, gelişmiş düzeyde bot saldırılarının yaşandığı sektörler arasında ilk 3’te 70 ile turizm, 31 ile ticaret ayrıca 24 ile otomotiv sektörlerinin yer aldığını bildiriyor.

Bir formata bağlı kalmayan ayrıca eş zamanlı olarak birden fazla fonksiyonu gerçekleştiren kötü niyetli botlar internet trafiğindeki varlığını şiddetli sürdürüyor. Öyle ki kötü niyetli botların günlük hayat pratiklerinin teknolojik dönüşümü sebebiyle tehdit ettiği kitleyi de genişlettiği görülüyor. Ulaşım için bilet satın almaktan online alışveriş alışkanlıklarına ayrıca basın tüketimine kadar uzanan kötü niyetli bot saldırılarına göze çarpan Komtera Teknoloji Satış Direktörü Gürsel Tursun, saldırıların sıklıkla gerçekleştiği 3 sektör olduğunu vurguluyor. Seyahat ayrıca ticaret sektörlerinin yanı sıra medyadaki kötü niyetli bot varlığının da önemine göze çarpan Tursun, bu botların saldırılar sonucu kazandığı fayda haricinde veri toplayarak da siber güvenlik tehdidi oluşturduğunu belirtiyor.

A Noktasından B Noktasına Giderken Bot Saldırısına Uğramak Mümkün

Seyahat ayrıca konaklama rezervasyonlarında gerçekleşen gelişmiş bot saldırısı oranı Statica’nın paylaştığı verilere göre global düzeyde 70’le ilk sıraya yerleşiyor. Turizm sektörünün can damarlarından sayılan otellerin ayrıca ulaşımın tehdit altında olduğuna göze çarpan Gürsel Tursun, online satış kotasında bir türlü rezerayrıca edilmeyen boş otel odalarının ya da satışı gerçekleşmeyen boş uçak ayrıca otobüs koltuklarının arka planında döngü halinde çalışan ayrıca vakit aşımları oluşturan kötü niyetli bot saldırısı olabileceğini belirtiyor. İşletmelere büyük kayıplar yaşatan bot saldırılarından korunmak için siber güvenlik çözümlerinin önemini hatırlatan Tursun, dolaylı olarak turizm sektörünü de etkileyen bu sorunun göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguluyor.

E-Ticaret Kötü Niyetli Botların Gözdesi Olmaya Devam Ediyor

Günlük yaşam pratiklerinin teknolojiye entegrasyonu sonrası Türkiye geneli işlem hacminde 69 oranında artış yakalayan e-ticaret kötü niyetli botların saldırısı altında olmaya devam ediyor. Web sitelerinde ayrıca aplikasyonlarda API’leri hedef alan siber saldırılardaki artışa göze çarpan Komtera Teknoloji Satış Direktörü Gürsel Tursun, yükselen bir trend yakalayan e-ticaret sektöründe kötü niyetli botların faaliyetlerini hatırlatıyor. Ödeme süreçlerindeki dolandırıcılıklardan, ürünlerin bulunduğu sayfalardaki verileri elde etmeye ayrıca ana sayfaları hedef alan kaba kuvvet saldırısına (Brute Force) kadar geniş bir etki alanından söz eden Tursun, kimi vakit kimlik bilgilerinin doldurulma alanlarında otomatik saldırıların da gerçekleştiğini ekliyor. Bu saldırılardan e-ticaret şirketlerinin gelirlerinin büyük oranda etkilendiğini vurgulayan Tursun, siber güvenlik önlemlerinin ihmal edilmemesini öneriyor.

Basın Yayıncılarının Yanlış Karar Almalarına Neden Oluyorlar

Basın sektörünün reklam ayrıca satış ortaklıkları için iyi niyetli botlardan faydalandığı biliniyor. Süreci yönetirken kirli bot trafiğini filtreleme işlemi ayrıca pazarlama amacıyla kullanılan analitik araçlarının düzenlenmesi, karşılaşılan ana zorluk olarak görülüyor. Kötü niyetli bot aktivitelerine, kampanya analizlerini çarpıtmak, rakiplerin ayrıca reklam platformlarının veri ayrıca içerik kazıma (content scraping) yöntemine başvurması gibi süreçlerde rastlandığını belirten Gürsel Tursun, bot saldırılarının basın yayıncılarını yanlış veriler ışığında karar vermeye yönlendirdiğini ekliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex