tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3638
EURO
35,0383
ALTIN
2.324,23
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Koruma Kalkanımız: Prebiyotikler Vücudunuzdan ve Sofranızdan Prebiyotikleri Eksik Etmeyin

Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, bağırsaklarımızdaki yararlı bakterileri ayrıca mikroorganizmaları seçici olarak …

Koruma Kalkanımız: Prebiyotikler Vücudunuzdan ve Sofranızdan Prebiyotikleri Eksik Etmeyin
28.07.2022 11:51
0
A+
A-

Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, bağırsaklarımızdaki yararlı bakterileri ayrıca mikroorganizmaları seçici olarak besleyen, çoğaltan ayrıca bu yolla bizi hastalıklara karşı koruyan prebiyotiklerin, hem bağırsak florasını hem de bağışıklık sistemini koruduğu, güçlendirdiği için vücut sağlığı üzerinde son derece etkili olduklarını söyledi.

Prebiyotikler, bağırsak florasında bulunan yararlı ya da dost bakterileri besleyen, çoğaltan ayrıca böylece bağırsak florasını destekleyen, bireyin iyi olma hali ile sağlığı üzerinde olumlu etkileri olan, sindirilemeyen besin bileşikleridir. Vücudumuzun hastalıklara karşı doğal korumalarından biri olan prebiyotiklerin en önemli görevi sindirim sistemini düzenlemesidir. Prebiyotikler sayesinde hem bağırsak florası hem de bağışıklık sistemi korunur, güçlenir. Bağırsakların düzenli çalışması, vücut sağlığı ayrıca mental sağlık üzerinde son derece etkilidir.

Prebiyotikler Vücudun Bağışıklık Sistemini Destekler

Prebiyotiklerin doğal olarak sebzeler, meyveler, tam tahıllar, kuru baklagiller ayrıca anne sütünde bulunan besin bileşenleri olduğunu ifade eden Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, yetişkinler için günlük önerilen ya da tüketilmesi gereken prebiyotik miktarının 2-20 gram olduğunu belirtti. Prof. Garipağaoğlu, “Vücudun yararlı mikroorganizmaları tarafınca seçici olarak kullanılan prebiyotiklerin sağlığı olumlu yönde etkiledikleri örneğin; kalsiyum emilimini artırarak kemik sağlığını korudukları, dışkı ağırlığını artırarak kabızlığı önledikleri, kan lipid düzeylerini düşürerek, kalp-damar hastalıklarını kontrol ettikleri, yeme isteğini, enerji dengesini ayrıca glikoz metabolizmasını düzenleyerek, insülin direncini normalleştirerek obezite ayrıca Tip 2 diyabet riskini düşürdükleri, bilişsel bozuklukları önledikleri, bağışıklık sistemini destekledikleri ayrıca bu yolla atopik dermatit ayrıca egzama gelişimini, besin alerjilerini ayrıca birçok enfeksiyonu önledikleri ya da ciddiyetini azalttıkları, karaciğer yağlanması ayrıca iltihaplanmayı azalttıkları tespit edilmiştir” dedi.

Sofranıza Doğan Sağlık Güneşi: Muratbey Plus Kaymaklı

D vitamini ile zenginleştirilmiş, prebiyotik ayrıca whey (serum) protein içeren ilk sürülebilir peynir Muratbey Plus Kaymaklı günlük D vitamini ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olur. Plus Kaymaklı, prebiyotik içeriğiyle bağışıklık ayrıca sindirim sistemlerinin destekleyicisidir. Doğrudan peynir ayrıca sütten elde edilmek suretiyle hazırlanarak kullanılan, yüksek besin değerine sahip olan whey proteinler, kas geliştirme amaçlı yoğun bileşene sahip önemli bir yapıdır. Yüksek whey (serum) protein içeriği ile başta sporcular olmak üzere sağlıklı beslemek isteyen herkes için vazgeçilmez bir lezzettir. İçerdiği D vitamini ile bağışıklığı destekleyerek Covid-19’a karşı bir savunma kalkanı oluşmasına yardımcıdır. Muratbey Plus Kaymaklı; benzersiz, hafif, kaymaksı lezzeti ayrıca yumuşacık kıvamı ile yemesi çok keyifli bir peynirdir. Plus Kaymaklı ile hem kaymaksı lezzetin tadını çıkarın hem de D vitamini eksikliği riskini uzak tutun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu