tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3505
EURO
35,1028
ALTIN
2.309,84
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Konservatuvar öğrencisinden yurt dışında önemli başarı

Online yapılan yarışmalarda Güney Kore’de birinci, Finlandiya’da ikinci olan Öykü Elvin Tuna, başarısı ile Türkiye’ye gurur yaşattı

Konservatuvar öğrencisinden yurt dışında önemli başarı
20.01.2023 00:17
0
A+
A-

Online yapılan yarışmalarda Güney Kore’de birinci, Finlandiya’da ikinci olan Öykü Elvin Tuna, başarısı ile Türkiye’ye gurur yaşattı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Piyano Bölümü öğrencisi 11 yaşındaki Öykü Elvin Tuna, Finlandiya ayrıca Güney Kore’de online olarak yapılan yarışmalarda kendi kategorisinde aldığı derecelerle Türkiye’ye gurur yaşattı. Gelecek vadeden genç piyanist, Güney Kore’deki yarışmada birinci; Finlandiya’da yapılan yarışmada ise ikinci oldu. Her iki yarışmaya Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’ndaki eğitmeni Nurcan Maya ile hazırlanan Öykü Elvin, “Yarışmanın sonunda herkes beni tebrik etti, başarımı kutladı. Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’nda aldığım eğitim sayesinde bu dereceleri elde ettim” dedi.

3 YIL ÖNCE KONSERVATUVAR ÖĞRENCİSİ OLDU

Öykü Elvin, üç yıl önce eylül ayında gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Yetenek Sınavlarını geçerek, konservatuvar öğrencisi olmaya hak kazandı. Üç yıl boyunca düzenli olarak derslerine gelen Öykü Elvin, disiplini ile ayrıca müziğe olan sevgisiyle piyano eğitmenlerinin takdirini topladı.

KONSERVATUVAR EĞİTMENİ YÖNLENDİRDİ

Yetenekli öğrenci eğitmenin yönlendirmesiyle uluslararası yarışmalara katılmaya karar verdi ayrıca ilk olarak 2022 yılının kasım ayında Güney Kore’de düzenlenen 5th PCM Online İnternational Piano Competition’a katıldı. Buradaki yarışmada farklı ülkelerden çocuklar yer aldı. Öykü Elvin, mevzu bahis yarışmada 50 kişi arasından birinci olmaya hak kazandı. Aldığı başarının ardından öğretmeni bu defa da öğrencisine Finlandiya’da düzenlenen İnternational Piano Competition’a katılmasını tavsiye etti. Yarışmaya aynı disiplinle hazırlanan Öykü Elvin, yine online olarak yapılan bu yarışmada 45 kişi arasından ikinci oldu. Yarışmalarda ünlü Shark Soup adlı eseri seslendiren konservatuvar öğrencisi, performansı ile jüri üyelerini etkilemeyi başardı.

BAŞARIMIN TEMELİ BÜYÜKŞEHİR KONSERVATUVARI

Genç yetenek, başarısını Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’nda kutladı. Piyano eğitmeni Nurcan Maya ayrıca konservatuvar ailesine teşekkür eden Öykü Elvin, “Bu yarışmalara katılmam için eğitmenim benim yüreklendirdi ayrıca katılmamı sağladı. Yarışma öncesinde beni çalıştırdı. Uluslararası yarışmalarda aldığım derecelerde buradaki eğitimimin büyük rolü var” dedi.

KIZIMIN KONSERVATUVAR ÖĞRENCİSİ OLMASI HAYALİMDİ

Öykü Elvin’in annesi Hülya Tuna ise çocuğunun başarısına çok sevindiklerini kaydetti. “Kızımın, Büyükşehir Belediye Konservatuvarı öğrencisi olması hep hayalimdi” diyen Hülya Hanım, “Konservatuvarda hem iyi bir eğitim alıyor hem de onu destekleyen öğretmenleri var. Büyükşehir Belediyesi’ne bu önemli sanat kuruluşu için teşekkür ederim” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu