tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Konak’ta kolonlar mercek altında

Konak Belediyesi’nin ilçedeki binalarda yaptığı kolon kontrolleri sürerken, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konaklı vatandaşlara seslendi. Batur, “Oturduğunuz binanın zeminde kolon kesildiğinden endişe ediyorsanız belediyemize başvurun. Teknik ekiplerimiz kontrolü ücretsiz olarak yapacak” dedi.

Konak’ta kolonlar mercek altında
17.03.2023 12:00
0
A+
A-

Konak Belediyesi’nin ilçedeki binalarda yaptığı kolon kontrolleri sürerken, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konaklı vatandaşlara seslendi. Batur, “Oturduğunuz binanın zeminde kolon kesildiğinden endişe ediyorsanız belediyemize başvurun. Teknik ekiplerimiz kontrolü ücretsiz olarak yapacak” dedi.

Konak Belediyesi tarafınca ilçede rutin olarak yapılan ancak deprem felaketlerinin ardından vatandaşların artan talepleriyle yoğunlaşan ‘kolon kontrol’ denetimleri sürüyor. Konak Belediyesi’ne bir ay içinde 100’ü aşkın başvuru yapılırken, denetimlerde kolonu kesilmiş binaya rastlanmadığı, kontrollerin ilçe genelinde devam ettiği açıklandı.

Konak’ta yaşadıkları binalardaki kolonları kontrol ettirmek isteyen vatandaşların sayısında özellikle 30 Ekim İzmir depreminden sonra belirgin bir artış olduğuna göze çarpan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından bu yoğunluğun daha da arttığını söyledi. Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün vatandaşlardan gelen her talebe karşılık verdiğini vurgulayan Batur, “Depremler hepimizi derinden sarstı, tedirgin etti. Kimse kendini yaşadığı yerlerde güvende hissetmiyor. Konak’ta da vatandaşlarımız yaşadıkları binaların olası bir depreme karşı dayanaklı olup olmadığını, özellikle kolonların durumunu öğrenmek istiyor. Biz depremlerden önce de zaten bu incelemeleri yapıyorduk. Yapı Kontrol Müdürlüğü’müzün asli görevlerinden biri de zaten bu. Son bir ay içinde ise belediyemize yüzü aşkın başvuru talebi geldi. Ekiplerimiz bu binalardaki inceleme çalışmalarını yapıyor. 50’yi aşkın taşınmaz, inşaat mühendisi arkadaşlarımız tarafınca kontrol edildi. Bu denetimlerde kolonları kesilen bir binaya rastlamadık. Ancak yapının taşıyıcı sistem elemanlarında müdahale ayrıca eskimeye dayalı deformasyon gözlenmesi durumunda, can ayrıca mal güvenliği açısından, olası risklere karşı yapının tahliye edilerek kullanılmaması ayrıca kamu güvenliği adına tedbir alınması için ekiplerimiz gereken işlemleri gerçekleştirecektir” dedi.

Vize zorunluluğu geliyor

Konak’ta yeni yapılacak binalara her üç yılda bir vize alma zorunluluğu getireceklerini söyleyen Batur, binanın statik açıdan doğru olup olmadığının, kolonların kesilip kesilmediğinin, taşıyıcı duvarlara zarar verilip verilmediğinin düzenli olarak kontrol edileceğini söyledi. 10 kenti etkileyen depremlerde binaların çoğunun yıkılmasının sebebinin zemin katlarda kolon kesilmesi ayrıca taşıyıcı duvarların kaldırılması olduğunu söyleyen Batur, Konaklılara seslenerek, “Oturduğunuz binanın zeminde kolon kesildiğinden endişe ediyorsanız belediyemize başvurun. Teknik ekiplerimiz kontrolü ücretsiz olarak yapacak” diye konuştu.

Fırınlar da kontrol edilecek

Batur, Fırıncılar Odası’yla birlikte hareket ederek, Konak’ta binaların altlarında yer alan fırınların da denetlendiğini, ocakların kolon yakınlarında olup olmadığına, oluşan sıcaklığın kolona zarar verip vermediğine bakıldığını da sözlerine ekledi.

 

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex