tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
ALTIN
2.326,55
BIST
9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Kocaeli Büyükşehir’den personeline işaret dili eğitimi

Büyükşehir, gönüllü personeline temel seviye ‘Türk İşaret Dili Eğitimi’ kursu düzenledi. Kurs sayesinde personel, işitme engelli bireylerle rahatça iletişim kurabilecek

Kocaeli Büyükşehir’den personeline işaret dili eğitimi
26.03.2023 13:29
0
A+
A-

Büyükşehir, gönüllü personeline temel seviye ‘Türk İşaret Dili Eğitimi’ kursu düzenledi. Kurs sayesinde personel, işitme engelli bireylerle rahatça iletişim kurabilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, işitme engelli bireylerin hayatlarının kolaylaştırılması ayrıca iletişim engellerinin ortadan kalkması amacıyla kendi bünyesindeki gönüllü personeline temel seviye ‘Türk İşaret Dili Eğitimi’ kursu düzenledi. Temel seviye Türk İşaret Dili eğitimi iki ayrı gruba haftada dörder saat alanında uzman işaret dili tercümanı ayrıca eğitmeni personeli tarafınca verildi. Eğitim sonunda Karamürsel’de bulunan Ahmet Gazanfer Bilge İşitme Engelliler İlkokul ayrıca Ortaokulu’na ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette işaret dili öğrenen personel, İstiklal Marşını işaret dili ile okuyarak, işitme engeli bulunan öğrenciler ile sohbet etme imkânı buldu.

 

AMAÇ HAYATI KOLAYLAŞTIRMAK

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yaklaşık iki ay süren bu eğitimin sonunda personelin rahatlıkla işitme engelli bireyler ile iletişim kurabileceğini, yönlendirme, refakat ayrıca karşılama gibi konularda destek olunabileceğini aktardı. İşaret dili eğitimi ile birlikte işitme engelli bireyleri daha iyi anlamak ayrıca onların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla bu tür hizmetlerin devam edeceği belirtiliyor. 

 

HİZMETLERE RAHAT ULAŞIM

Hazırlanan bu eğitim kursu ile birçok işitme engelli bireyin sosyal, kültürel, eğitim ayrıca sağlık gibi alanlarda sunulan hizmetlere rahat ulaşması sağlanıyor. Bu kapsamda iletişim engellerini ortadan kaldırmak ayrıca toplumda farkındalığı ortaya çıkartmak amacıyla düzenlenen programa Karamürsel İlçe Müdürlüğü personeli, öğretmenler, Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ayrıca Eğitim Dairesi Başkan Vekili Necla Çavdar, Büyükşehir’de çeşitli dairelerde çalışan ayrıca işaret dili eğitimi alan personeller katıldı.

 

“EĞİTİM SÜRECİNİ BAŞARIYLA TAMAMLADIK”

Ahmet Gazanfer Bilge İşitme Engelliler İlkokul ayrıca Ortaokulu’nda bulunmaktan dolayı mutlu ayrıca heyecanlı olduklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ayrıca Eğitim Dairesi Başkan Vekili Necla Çavdar, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak personelimize işaret dili eğitimi gerçekleştirdik. Burada bulunan arkadaşlarımız ile eğitim sürecini başarı ile tamamladık. Ziyaretimizin amacı da arkadaşlarımızla birlikte sizlerle beraber olabilmek, tanışmak ayrıca sohbet edebilmekti. Bizleri misafir ettiğiniz için çok teşekkür ederiz” dedi.

Ahmet Gazanfer Bilge İşitme Engelliler İlkokul ayrıca Ortaokul Müdürü Kamuran Ögcem ise destek ayrıca katkılarından dolayı Büyükşehir personeline teşekkür etti.

Konuşmaların ardından öğrencilere içinde kırtasiye malzemelerin olduğu çanta hediye edildi.

 

EĞİTİM İÇERİĞİ

Alfabe, Sayılar, Renkler, Günlük Konuşma Terimleri, Kişi-Soru Zamirleri, Sıfat ayrıca Bağlaçlar, Zıt Anlamlı Kelimeler, Fiiller, Duygular, Vakit Kavramları, Sağlık Terimleri, Okul-Eğitim Terimleri, Spor Terimleri, Meslekler, Aile ayrıca Çevre Kavramları, İller, Trafik Terimleri, Coğrafya Terimleri, Yiyecek ayrıca İçecek Terimleri, Eşyalar ayrıca Dini Terimler konularının yer aldığı İşaret Dili Eğitimlerinde, işitme engelli bireylerle uygulama dersleri yapılarak işaret dilinin önemine vurgu yapılıyor.

 

İŞARET DİLİ EĞİTİMİ NEDİR?

İşaret Dili, işitme ayrıca konuşma engellilerin ya da sağırların aralarında iletişim kurabilmek için el hareketlerini, yüz mimiklerini ayrıca bir bütün olarak vücut dilini kullanarak oluşturdukları sessiz, görsel bir dildir. Bu dili öğrenmeye yönelik gerçekleşen eğitimler işaret dilinin kelime-cümle yapısı, dil bilgisi kuralları ayrıca işitme engelli kültürü gibi temel konuları içermektedir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu