tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3658
EURO
34,9484
ALTIN
2.325,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Kimsenin gücü Türkiye Cumhuriyeti’yle bağımızı koparmaya yetmez

Altınbaş Üniversitesi’nin 2022-2023 Akademik yılının açılışı KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ayrıca Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’in …

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Kimsenin gücü Türkiye Cumhuriyeti’yle bağımızı koparmaya yetmez
25.10.2022 11:41
0
A+
A-

Altınbaş Üniversitesi’nin 2022-2023 Akademik yılının açılışı KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ayrıca Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’in konuk olduğu törenle yapıldı. Açılış dersinden sonra fahri doktora unvanı verilen Tatar “Kimsenin gücü Türkiye Cumhuriyeti’yle bağımızı koparmaya yetmez“ dedi.

Bağcılar Mahmutbey Mahallesi’nden bulunan Altınbaş Üniversitesi’nin 2022-2023 eğitim-öğretim yılı açılış töreni yapıldı. Fatma Altınbaş Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa; KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş, Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan, akademisyenler ayrıca öğrenciler katıldı.

“Kıbrıs Meselesi bir Türklük Davasıdır”

Sezonun açılış dersini yapan Tatar, “Kıbrıs Adası’nın Stratejik Önemi ayrıca Kıbrıs Türkü’nün Mücadelesi” konulu bir konferans verdi. Kıbrıs meselesinin bir Türklük davası olduğunu belirten Tatar, “Kıbrıs’ta iki ayrı halk vardır, Kıbrıs Türk halkı ayrıca Kıbrıs Rum halkı. Kıbrıs Türk halkı, varlığını sürdürebilecekse o adanın şartlarında mutlaka tarihle gelen bağlar, hak ayrıca hukuk bir bütün olarak korunmaktadır. Kıbrıs Türk halkı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin çıkarları ile o bölgedeki hakkımızın korunmasında birlikte hareket etmek zorundayız. Kıbrıs davası müşterek ayrıca milli bir davadır. Varlığımızı sürdürebilmemiz için Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği şarttır. Kıbrıs’ta bir antlaşma olacaksa iki egemen eşit devletin işbirliği ile olacaktır. KKTC bir gerçektir. Artık 60 yıl sonra Kıbrıs Türklerini ortadan kaldıracak bir siyaseti asla kabul etmeyiz. Bizim yolumuz egemenlik yoludur. Kimsenin gücü, Türkiye Cumhuriyeti ile aramızdaki bağları koparmaya yetmez. Ben milli siyaseti temsil ediyorum. Milli siyaset, Kıbrıs Türk halkının özgür, bağımsız, başı dik bir şekilde yaşayabilme mücadelesidir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a her daim Kıbrıs Türkü’nün yanında olduğu için teşekkür ederim” dedi.

“Her vakit ilimin ayrıca bilimin yanında olduk”

Üniversitelerin toplumların gelişimine katmış olduğu değeri çok iyi bildiklerini söyleyen Özdemir ise “Altınbaş Üniversitesi’nin ilçemizde kurulmasından emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Altınbaş Üniversitesi ilçemizin hem bilim hem de kültür ekosistemine önemli hizmetlerde bulunmakta. Bağcılar Belediyesi olarak her vakit ilimin, bilimin yanında olduk. Üniversite öğrencilerimize desteğimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Programın sonunda uluslararası çalışmalarından dolayı Cumhurbaşkanı Tatar’a Fahri Doktora unvanı takdim edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu