tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3484
EURO
35,0098
ALTIN
2.329,81
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kırmızı Işık’tan Kadınlara Yönelik Eğitim Atağı

Türkiye Vodafone Vakfı, kadınların şiddetten korunması amacıyla 8 yıl önce hayata geçirdiği “Kırmızı Işık” uygulamasını geliştirmeye devam ediyor …

Kırmızı Işık’tan Kadınlara Yönelik Eğitim Atağı
27.07.2022 11:51
0
A+
A-

Türkiye Vodafone Vakfı, kadınların şiddetten korunması amacıyla 8 yıl önce hayata geçirdiği “Kırmızı Işık” uygulamasını geliştirmeye devam ediyor. Uygulamaya son olarak “toplumsal cinsiyet eşitliği” temalı eğitim videoları ayrıca Şiddet Farkındalık Testi eklendi. Yeni eklentilerle, kadınların şiddet türleri hakkında farkındalıklarının artırılması hedefleniyor.

Toplumsal değişim ayrıca gelişimin öncüsü olma hedefiyle faaliyet gösteren Türkiye Vodafone Vakfı, kadınların şiddetten korunması amacıyla 8 yıl önce hayata geçirdiği “Kırmızı Işık” uygulamasını yeni özelliklerle geliştirmeye devam ediyor. Kadınların şiddete maruz kaldığı anlarda kolluk kuvvetleri ya da yakınlarına kolaylıkla haber verebilmesini sağlayan ayrıca bugüne kadar 371 bin kez indirilen uygulamaya, uzman görüşü alınarak hazırlanan “toplumsal cinsiyet eşitliği” temalı eğitim videoları ayrıca Şiddet Farkındalık Testi eklendi. Her biri 1-3 dakika süren eğitim videolarında kadınlara “Neden Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”, “Nedir Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”, “Biyolojik Cinsiyet ayrıca Toplumsal Cinsiyet”, “Basmakalıp Yargılar” ayrıca “Ben Ne Yapabilirim?” gibi konularda bilgilendirme veriliyor. Şiddet Farkındalık Testi kapsamında ise “Psikolojik Şiddet”, “Fiziksel Şiddet”, “Dijital Şiddet”, “Ekonomik Şiddet” ayrıca “Şiddet Algısı” konularında kadınların bilinçlendirilmesi hedefleniyor. “Kırmızı Işık” kullanıcıları, yeni eklenen eğitim videoları ayrıca farkındalık testinden ücretsiz yararlanabiliyor.

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, şunları söyledi:

“Kadına yönelik şiddet tüm dünyada önemli bir sorun. Dünya Bankası, kadına yönelik şiddeti, her 3 kadından birini hayatları boyunca etkileyen küresel bir salgın olarak nitelendiriyor. Ağır bir insan hakkı ihlali ayrıca ciddi bir toplumsal sorun olan kadına yönelik şiddetle teknolojinin gücünü kullanarak daha etkin mücadele edilebileceğine inanıyoruz. Bu inançla geliştirdiğimiz ‘Kırmızı Işık’ uygulamasıyla, kadınların şiddete maruz kaldığı anlarda kolluk kuvvetleri ya da yakınlarına kolaylıkla haber verebilmesini sağlıyoruz. Bugüne kadar 371 bin indirmeye ulaşan uygulamamızın aylık ortalama 1.000 kullanıcısı bulunuyor. ‘Kırmızı Işık’ uygulamamızı kullanıcı görüş ayrıca geribildirimleri doğrultusunda sürekli geliştiriyoruz. Yapılan araştırmalarda, kadınların şiddet türleri hakkında farkındalıklarının düşük olduğunu ayrıca bu yönde bir bilgi ihtiyacı bulunduğunu gördük. Uygulamamıza entegre ettiğimiz eğitim videoları ayrıca Şiddet Farkındalık Testi ile bu ihtiyaca yanıt vermeyi hedefliyoruz. Eğitimleri ayrıca testi tamamlayan kadınlar, fiziksel, psikolojik, ekonomik, dijital şiddet türlerinden hangisine maruz kaldığını görebiliyor ayrıca sonucunda nereye başvurması gerektiğini öğrenip harekete geçebiliyor.”

Acil numaralar tek tuşla aranabiliyor

“Kırmızı Işık” uygulamasıyla mağdura yönelik ilk yardımın daha hızlı ayrıca kolay ulaştırılması, bu sayede önleyici bir etki yaratılması hedefleniyor. Uygulamaya acil durumlarda ulaşılması istenen 3 kişi tek tuşla kaydedilebiliyor. Şiddete maruz kalan kadınlar, tek tuşla yakınlarına telefonla erişebiliyor ayrıca tehlikede bulunduğunu bildiren ayrıca nerede olduğu bilgisini içeren acil SMS gönderebiliyor. Alo 183, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma ayrıca Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı acil numaraları tek tuşla aranabiliyor. En yakın Aile ayrıca Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şiddet Önleme ayrıca İzleme Merkezleri’nin adresleri ayrıca telefonları harita üzerinden bulunabiliyor. Kadınlar, şiddete maruz kalındığında neler yapılabileceği ile ilgili bilgilere de erişebiliyor. Android kullanıcıları acil SMS ayrıca acil arama fonksiyonlarını telefonlarının anasayfalarına pinleyebiliyor. Böylece ihtiyaç duyduklarında tek tuşla bu fonksiyonlara erişebiliyorlar. Uygulamayı görme engelli kadınlar da kullanabiliyor. Kırmızı Işık’ın tüm fonksiyonlarına iOS kullanıcıları için Voice Over, Android kullanıcıları için Talk Back erişilebilirlik seçeneği eklendi. Bu eklenti sayesinde, dokunmayla seçilen öge okunarak sesli geriduyuru sağlanabiliyor. “Kırmızı Işık” uygulaması Apple Store ayrıca Google Play’den ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu