tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5103
EURO
34,7183
ALTIN
2.494,01
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Kimpur’dan kimya sanayinin dijital dönüşümüne öncü adımlar

Kimpur, üretimden lojistiğe, ihracattan finansa uçtan uca dijitalleşme yatırımlarını tamamladı 39 yıllık deneyime sahip Kimpur, kimya …

Kimpur’dan kimya sanayinin dijital dönüşümüne öncü adımlar
17.08.2022 10:21
0
A+
A-

Kimpur, üretimden lojistiğe, ihracattan finansa uçtan uca dijitalleşme yatırımlarını tamamladı

39 yıllık deneyime sahip Kimpur, kimya sanayicisi olarak üretim teknolojilerinde inovatif yaklaşımını sürdürürken, yaptığı bilişim teknolojileri yatırımlarıyla da dijital dönüşümde adından söz ettirmeye devam ediyor. Invoice Process Manager (IPM) ayrıca İnteraktif e-Arşiv Robotu ürünlerini canlı kullanıma alan Kimpur, bu projeyle muhasebe süreçlerini hızlandırırken sıfır hata oranı ile kaydedebiliyor. Sistemin tamamen elektronik ortamda olması kâğıt kullanımını ortadan kaldırarakçevreye katkı sağlıyor.

Kurulduğu günden bu yana tüm operasyonları için son teknolojilerle uluslararası rekabetteki güçlü konumunu sürdürme hedefiyle yatırımlarına devam eden, Türkiye’nin yüzde yüz yerli sermayeli poliüretan üreticisi Kimpur, bilgilendirme teknolojileri yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Çözümevi Yönetim Danışmanlığı ayrıca Bilgisayar Yazılım Ticaret A.Ş ile geliştirilenInvoice Process Manager (IPM)’ ayrıca İnteraktif e-Arşiv Robotu ürünlerini canlı kullanıma alan kimya sanayi şirketi, proje kapsamında; gelen fatura süreçlerini SAP’de tek bir çatı altında toplayabiliyor, mobil cihazlar üzerinden hızlıca onaylayabiliyor ayrıca otomatik muhasebe kaydı sayesinde faturalarını sıfır hata oranı ile kaydedebiliyor. Aynı zamanda sistemin tamamen elektronik işlemesiyle de kâğıt kullanımı ortadan kaldırarak çevreye katkı sağlanıyor.

Güçlü dijital altyapı

ISO 27001 Bilgilendirme Güvenliği Yönetim Sistemi belgesine sahip olan Kimpur, Bilgilendirme Güvenliği Yönetim Sistemi’ni şirketin tüm birimlerinde uyguluyor ayrıca bilgilendirme sistemleri için en güncel teknolojileri ayrıca uygulamaları bünyesinde bulundurmaya özen gösteriyor. 2018 tarihinde alt yapıda kullanılmakta olan tüm sunucu ayrıca aktif cihazları yenileyerek sistem odalarını standartların üzerine taşıyan Kimpur, 2019 tarihinde SAP S/4 Hana projesini devreye alarak şirketin tüm iş süreçleri tekrardan organize etti. Bu proje sayesinde üretimde el terminalleri ile anlık veri akışları sağlanarak üretimin hatasız olması için yeni uygulamalar geliştirilmesinin yanı sıra Ar-Ge projelerinin tamamı SAP içerisinde takip edilerek pazar ayrıca müşteri beklentileri doğrultusunda en uygun ürün tasarımlarının elde edilmesine olanak sağlandı.

Bakım onarım faaliyetlerini aylık ayrıca yıllık planlı bakım başlığında SAP PM modülü üzerinden takip eden Kimpur, günlük ayrıca sistematik kestirimci bakım ile duruş saatlerini de minimuma indiriyor. Kimpur, geliştirdiği MRP projesi sayesinde, pazardan elde edilen anlık satış tahminleri doğrultusunda üretim planlamasını ayrıca hammadde ihtiyaçlarını birebir öngörüyor. Dış ticaret gümrük sistemlerindeki belgeleri elektronik olarak SAP içinde yer alan belge takip sistemine aktarılması ile kâğıt tüketimi ortadan kaldıran Kimpur, SAP projesi sayesinde Lojistik, Kalite, Stok, Satış, Satınalma ayrıca Mali işler departmanlarındaki iş süreçlerinde maksimum verim elde ediyor.Kimpur, geliştirdiği tüm bu dijital çözümler sayesinde tedarik zincirinde hiç aksama olmadan, yıl boyunca üretime kesintisiz devam ediyor.

Üst düzey güvenlik

Kimpur’un veri ayrıca kayıtlarını koruma amacı taşıyan çok sayıda güvenlik çözümü mevcut olduğunu söyleyen Kimpur BT Yöneticisi Tuğrul Köstence şunları ekliyor; “Güvenlik çözümlerimiz sayesinde sunucular ayrıca kişisel bilgisayarlarda yer alan verilerin güvenliği, yetkilendirilmesi, kriptolanması, loglanması ayrıca saldırılara karşı korunması mümkün olmaktadır. Ve yetkilendirme çalışmalarının daha da güvenli hale getirilmesi için DLP (Data Loss Prevention) uygulaması devreye alınmıştır. Bu sayede Ar-Ge’de geliştirilen tüm projeler güvence altına alınmıştır.

Tuğrul Köstence sözlerine ‘Bilişim teknolojileri için gerekli projeleri ayrıca trendleri takip ederek tüm paydaşlarımıza hızlı, hatasız ayrıca üst düzey verim sağlayacak çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz’ diye devam etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex