tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3606
EURO
34,9791
ALTIN
2.321,68
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kıbrıs tatilini unutulmaz kılacak 8 farklı lokasyon

Vize veya pasaporta ihtiyaç duyulmadan yapılacak bir yurt dışı seyahatine hazır mısınız? Eğlenceli gece hayatı, sonsuzluğa uzanan kumsalları …

Kıbrıs tatilini unutulmaz kılacak 8 farklı lokasyon
03.10.2022 11:06
0
A+
A-

Vize veya pasaporta ihtiyaç duyulmadan yapılacak bir yurt dışı seyahatine hazır mısınız? Eğlenceli gece hayatı, sonsuzluğa uzanan kumsalları ayrıca kusursuz otelleri bir araya geldiğinde, tatil için kuşkusuz en iyi rotalardan biri de Kıbrıs oluyor. Türkiye’nin önde gelen turizm portalı Tatilsepeti, sonbahar sakinliğinde Kıbrıs keşfi için, birbirinden eşsiz 8 farklı rotayı sıraladı.

Ege ayrıca Akdeniz kıyılarındaki klişeleşmiş tatilleri unutun! Sizi kültür ayrıca tarihin yanı sıra, eğlence dolu bir seyahate çıkarıyoruz. Üstelik bu seyahatte vize ya da pasaporta ihtiyacınız da yok.

Misafirlerinin gönül rahatlığı ile tatil planı yapması için özenle çalışan Türkiye’nin önde gelen turizm portalı Tatilsepeti, Türkiye’deki tatil rotalarına alternatif olarak, tatilcilerin her daim gözdesi olan yavru vatan Kıbrıs’ta gezilebilecek yerleri sıralıyor.

1- Girne Kalesi

Kıbrıs‘a geldiğinizde, Girne’de ziyaret etmeniz gereken yerlerin başında Girne Kalesi gelir. 7. yüzyılda Arap-İslam akınlarına karşı Bizanslılar tarafınca yapılan kale içerisinde, çeşitli tarihsel tipleme ayrıca canlandırmalar ile yaratılan açık hava müzesi atmosferine hayran kalacağınızdan şüphemiz yok.

2- Bandabuliya

Bandabuliya, kentin merkezi noktasında yer alan ayrıca 1878 tarihinde İngiliz sömürge döneminde inşa edilen belediye binasıdır. Yıllar içerisinde kapalı bir pazar yerine dönüştürülen bu bina içerisinde Kıbrıs’a özgü seramik, el işleri, ahşap oyma işleri, takı, aksesuar satış yerleri ayrıca hediyelik eşya dükkanları yer alıyor.

3- Girne Limanı

Girne Kalesi’ni gezdikten sonra Girne Limanı‘na inebilirsiniz. Liman içerisinde yer alan restoranlar, barlar, casino ayrıca kafeler sayesinde, özellikle gün batımında unutulmaz anlara şahitlik edebilirsiniz.

4- Kordonboyu

Deniz, kum ayrıca güneşin bir arada olduğu ayrıca denizin tuzlu havasını teneffüs ederken, huzurla yürüyebileceğiniz bir yol sizi bekliyor. Kıbrıs’a gelmişken, bir kordon boyu havası almadan geri dönmeyin deriz.

5- Bellapais Manastırı

Bellapais Manastırı, Kıbrıs’ın Bellapais köyünde konumlanıyor. MS 12. yüzyılda Romalılar tarafınca inşa edilen manastır, gotik mimarinin güzel örneklerinden biridir. Girne Limanı’na araç ile sadece 10 dakika mesafede yer alan manastır, günümüze kadar ulaşan sağlam yapıda bir kiliseye de sahiptir.

6- Mağusa Surları

Osmanlılara karşı önlem almak amacıyla Venedikliler tarafınca ateşli silahlarla donatılan surlar çok yüksek bir yapıya sahiptir ayrıca Mağusa şehrini çevreler. Tarihi bir geçmişe sahip olan sur duvarlarında burçlar, kapılar, cephanelikler, depo ayrıca ahırların yanı sıra, isimlendirilmiş 14 adet kule yer alıyor.

7- Saint Hilarion Kalesi

Kıbrıs’ın en yüksek tepelerinden birinde yer alan Saint Hilarion Kalesi, Disney Şatosu olarak da bilinir ayrıca denizden 700 metre yukarıda yer alır. Girne merkezinden araç ile 30 dakikada ulaşılabilir. Ada halkını Arap akınlarına karşı korumak amacıyla inşa edilen kale, 1489 tarihinde Venediklilerin adayı ele geçirmesiyle boşaltılmıştır.

8- Boğazköy Türk Şehitliği

20 Temmuz – 16 Ağustos 1974 tarihleri arısında yapılan Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit olan subay, astsubay, erbaş ayrıca erler ile mücahitlerin yattığı mezarlıktır. 1974 tarihinde TSK tarafınca yaptırılmış olan Boğazköy Türk Şehitliği’nde, 326 şehit yatıyor.

Kıbrıs’ta gezilecek yerleri elbette bunlarla sınırlı değil. Ancak kısa bir Kıbrıs seyahatinde, söz ettiğimiz lokasyonlara uğramadan evinize dönmeyin deriz.

Her mevsim en unutulmaz anlara tanıklık edip keyifli anılar biriktirebileceğiniz Akdeniz’in incisi yavru vatan Kıbrıs’ta, tarih ayrıca kültür gezilerinden en eğlenceli aktivitelere kadar, çok sayıda deneyim sizi bekliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu