tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3334
EURO
35,1194
ALTIN
2.302,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48’inci Yıl Dönümü Gölcük’te Kutlandı

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 48’incı yıl dönümü ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Barış ve Özgürlük Bayramı, Gölcük’te düzenlenen törenle …

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48’inci Yıl Dönümü Gölcük’te Kutlandı
21.07.2022 09:51
0
A+
A-

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 48’incı yıl dönümü ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Barış ve Özgürlük Bayramı, Gölcük’te düzenlenen törenle kutlandı.

KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi önündeki meydanda tören düzenlendi. Törene Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aziz Bakıoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şube Başkanı Mehmet Aslan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Gölcük Temsilcisi Mehmet Uğur, Ak Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, MHP İlçe Başkanı Derya Çavdar, CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, gazi dernekleri üyeleri ile vatandaşlar katıldılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende; Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, şehit ve hayatını kaybeden gaziler için dualar edildi.

KIBRIS HAREKÂTININ HAKLI GÖSTERGESİ

Törende açılış konuşmasını yapan Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şube Başkanı Mehmet Aslan: “Kıbrıs adasının etrafında geniş petrol ve doğalgaz yatakları bulunmaktadır. Küresel ve emperyalist güçler dikkatlerini bu bölgeye kaydırmışlardır. Bu nedenle Kıbrıs adasının önemi, eskiye göre daha da artmıştır. Bu durum; Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs müdahalesinde ne denli haklı olduğunu göstermektedir. Türk ordusu; Türk milletinin özü ve Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatıdır” dedi.

TARİHİ SÜRECİN TERSİNE ÇEVRİLDİĞİ İLK HAREKÂT

Kıbrıs harekâtının tarihi önemine değinen Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ise, “Harekâta özü itibarıyla baktığımız zaman; 1939 yılında Hatay’ın Türkiye’ye katılması sonrasında, yavru vatanın barış yoluyla ana vatana katılması, milletimizin güveni açısından, oradaki kardeşlerimizin kurtarılması açısından büyük önem taşıyan, tarihi süreç açısından baktığımızda da, 1683 Viyana Muhasarası sonrası 1699’da Karlofça Antlaşması ile başlayan sürecin tersine çevrildiği ilk olaydır. Kıbrıs; batmayan bir uçak gemisi olarak askeri yönden önemlidir. Bunun yanında; karasuları, münhasır ekonomik bölge, kıta sahanlığı ve mavi vatandaki hal menfaatlerimiz yönünden de önemlidir. Bunların yanında; ekonomik yönden de; çok önemli olduğunu yaşadığımız son yıllarda gördük. 1974’teki harekâta katılan ve şehit olan kahraman şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, 1071’den bu yana bu toprakların vatan olması için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Allah Türk milletini, devletini ilelebet payidar eylesin. Ordumuzu da; karada, denizde ve havada daimi muzaffer eylesin” diye konuştu.

BİZ KIBRISLI SOYDAŞLARIMIZ HER VAKİT YANINDAYIZ

Harekât öncesinde Kıbrıs Türkleri’nin katliam derecesine ulaşan zulümlerle karşı karşıya kaldığını belirten Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, “Harekât ile kahraman ordumuz çok kısa süre içerisinde adada etkinliği ele almak suretiyle soydaşlarımızı, oradaki vatandaşlarımızı, Rum mezaliminden kurtardı. Biz Kıbrıslı soydaşlarımız her vakit yanındayız. Dün böyleydi, bugün böyle, bundan sonra da böyle olacak. Kesinlikle şer odaklarının emellerine ulaşmasına müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“ADAYA BARIŞ GELMİŞTİR AMA MÜCADELE BİTMEMİŞTİR”

Son olarak söz alan AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ise şu ifadeleri kullandı: “Tüm adaya barış getirmek üzere, ama öncelikle; soydaşlarımıza yönelik zulmü sonlandırmak adına yapılan bir harekâttır Kıbrıs Barış Harekatı. Allah’a çok şükür, bugün adaya barış gelmiştir ama mücadele bitmemiştir. Hem havada, hem karada, hem de denizde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, savunma sanayimizi geliştirmek için mücadele etmeye devam edeceğiz: Barış getirmek, hem içerdeki hem de dışardaki tüm terör örgütleriyle mücadele etmek için.”

DAVETLİLERE MADALYA TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi tarafınca törene katılan davetlilere; Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 48’incı yıl dönümüne özel hazırlanan madalyalar takdim edildi. Tören lokma ikramı ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu