tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4978
EURO
34,8187
ALTIN
2.484,72
BIST
9.551,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

Kemalpaşa Belediyesi 2023 Yılı Bütçesi Onaylandı

Kemalpaşa Belediyesi Ekim Ayı 2. Birleşimi Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı Başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında …

Kemalpaşa Belediyesi 2023 Yılı Bütçesi Onaylandı
19.10.2022 14:11
0
A+
A-

Kemalpaşa Belediyesi Ekim Ayı 2. Birleşimi Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı Başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında Kemalpaşa Belediyesi’nin 2023 Yılı Performans Programı ayrıca 2023 Yılı Tahmini Bütçesi oy birliğiyle kabul edildi.

Kemalpaşa Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ikinci oturumunda gündemde yer alan 2 madde görüşüldü. Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere satın alınacak olan, 2 Adet Panel Tipi Camlı Araç için T-1 Cetvelinde değişiklik komisyon raporu doğrultusunda görüşülerek karara bağlandı. Kemalpaşa Belediyesi’nin 2023 Yılı Performans Programı ayrıca 2023 Yılı Tahmini Bütçesi’ne yönelik olarak CHP, AK Parti ayrıca MHP Grubu adına grup sözcüleri söz alarak görüş ayrıca önerilerini dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından gerçekleştirilen oylamada Kemalpaşa Belediyesi’nin 2023 Yılı Performans Programı ayrıca 2023 Yılı Tahmini Bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi. Buna göre Kemalpaşa Belediyesi’nin 2023 yılı tahmini bütçesi 410 milyon TL oldu.

BÜTÇEMİZ KEMALPAŞA’YA HAYIRLI OLSUN

Tahmini bütçenin Kemalpaşa’ya hayırlı olmasını dileyen Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, ‘’ Kitapçığın görünüş açısından yeterli olmadığı söylendi, biz gariban halkın parasını savurmuyoruz ayrıca kitapçık için ekstra masraf yapmadık bu doğru. Belediye emekçileri hakkında da söylemlerde bulunuldu, geçen dönem 300 emekçiyi bir telefon mesajı ile işten attılar ayrıca 2009-2014 döneminde borç olarak gösterdikleri sayının büyük kısmı da bu işten çıkarılan çalışanların tazminatıdır. 5 yıl boyunca ödenmeyen o tazminatları şimdi biz ödüyoruz, Kemalpaşa halkı ödüyor. Bizim için emek en yüce değerdir, hangi emekçinin ne kadar hakkı varsa ödüyoruz, ödemeye de devam edeceğiz. 2014-2019 yılları arasında İŞ-KUR üzerinden 300 kişi çalıştırdılar, bu belediye bütçesine 5 yılda 90 Milyon TL’lik katkı demektir. Geçmiş dönemde yönetim devlete bir kuruş vergi ödememiş biz ödüyoruz. Bunları göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Bugün tamamen belediyenin öz kaynakları ile 609 kişiyi istihdam ediyoruz ayrıca çalışanlarımızın en yüksek ücreti alabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşın günün ekonomik koşullarında asgari ücret ile geçinmesi mümkün değil.’’ dedi.

PROJELERİMİZİ TEKER TEKER HAYATA GEÇİRİYORUZ

Faaliyete geçen projeler hakkında bilgi yapan Başkan Karakayalı, ‘’Asfalt Şantiyemizi Kurduk yakında çalışmalara başlıyor. Kemalpaşa’da asfaltlanmayan yer kalmayacak. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer olmak üzere tüm ekibine teşekkür ederim. İhalelere kimsenin katılmadığı, müteahhitlerin çalışmayı yarıda bıraktığı bir ortamda canla başla çalışıyoruz. İlçemizin en büyük ikinci tarım ürünü olan zeytini daha değerli kılmak ayrıca üreticilerimizin bütçesine katkıda bulunmak için Zeytinyağı Fabrikamız faaliyetlerine başladı. Örnekköy Anaokulu, Mola Evi, Kemalpaşa Eğitim Merkezi gibi binin üzerinde öğrencinin eğitim gördüğü eğitim yuvalarımız dolu dizgin çalışmaya devam ediyor. Metro çalışmaları kesintisiz sürüyor. İzmir’in en büyük yatırımı kurduğumuz ilişkiler, Tunç Başkanımızın çabalarıyla bizlere nasip olacak. ‘’ dedi.

SEÇİMDEN SONRA EVİMİ SATTIM

Ekonomik krizde ayrıca pandemi sürecinde olduğu gibi her vakit halkın yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Karakayalı, ‘’Rıdvan Karakayalı belediye başkanlığı yapıp zengin olmadı, ben geçen dönem seçimi kaybettikten sonra borçlarımı ödemek için evimi sattım, ben lüks arabalara binip servet sahibi olmadım, sadece halkımızın yanında oldum.’’ dedi.

DERDİMİZ KEMALPAŞA

İmar konusu ayrıca gölet ile ilgili gelen açıklamalara değinen Başkan Karakayalı, ‘’ Kuzey Kentsel İmar Projesini biz hayata geçirdik ayrıca üçüncü çevre yolunu en kısa zamanda açıyoruz. Atatürk ayrıca Soğukpınar Mahallemizi ihtiva eden kentsel dönüşüm projeleri de bakanlıkta. Halkımız ile bir arada karar verdik, halkın lehine bir proje çizildi. Bir fayda sağlayacaksanız bakanlığa birlikte gidelim süreci hızlandıralım. Savanda Göleti ‘Bin Günde Bin Gölet’ projesi çerçevesinde ilçemize bizim kazandırdığımız bir alandır. Önceki dönemimde DSİ ile omuz omuza verdik 3 gölet projesini hayata geçirdik. (Bağyurdu, Kızılca, Örnekköy) Halkımızı, toprağımızı suyumuzu seviyoruz. Azmimiz buradan kaynaklanıyor. Bu sayede yüzlerce çiftçimiz bahçesini suluyor, ekmek yiyor. Bütün derdimiz Kemalpaşa’’ İfadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet