tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5028
EURO
34,7753
ALTIN
2.488,33
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Kekemeliğe Dair Tabuları Yıkan İletişimci: Sabancı Vakfı Fark Yaratanı Seda Fırın

Sabancı Vakfı 13. Sezon Fark Yaratanı Seda Fırın, kekemelik özelinde farkındalık yaratmak ayrıca bu konuda oluşan önyargıları kırmak için …

Kekemeliğe Dair Tabuları Yıkan İletişimci: Sabancı Vakfı Fark Yaratanı Seda Fırın
13.10.2022 12:11
0
A+
A-

Sabancı Vakfı 13. Sezon Fark Yaratanı Seda Fırın, kekemelik özelinde farkındalık yaratmak ayrıca bu konuda oluşan önyargıları kırmak için çalışmalar gerçekleştiriyor. Fırın, kurmuş olduğu Kekele TV kanalıyla kekemeliği, topluma gerçek, yaşanmış olaylar üzerinden, kekemeliği olan bireylerin hikayeleriyle aktarıyor.

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 13. Sezonunda Fark Yaratan seçilen Seda Fırın, çocukluk döneminden itibaren kekemeliği ile yaşantısını sürdürüyor. Öğrenim hayatı boyunca akran zorbalığı ayrıca yetersiz hissettirilme gibi durumlarla karşılaşan Fırın, hem kendi hayatında hem de toplumda bir değişim yaratabilmek amacıyla çalışıyor.

Seda Fırın bu kapsamda kekemeliği olan bireylerin toplumda görünür olmasını sağlamak amacıyla Kekele TV’yi kurdu. 2019 yılında, 22 Ekim Kekemelik Farkındalık Günü’nde YouTube üzerinden yayın hayatına başlayan Kekele TV; net olarak bilinmeyen kekemelik sorununu doğru bir şekilde anlatmayı, kekemeliği nedeniyle kendini toplumdan soyutlayan bireylerin sosyal hayata katılımlarını artırmayı, onları içinde bulundukları karamsarlıktan kurtararak motiayrıca etmeyi ayrıca dil konuşma terapistlerine yönlendirmeyi amaçlıyor.

İletişim Fakültesi mezunu olan Fırın, kendisini “kekemeliği olan bir iletişimci” olarak tanımlıyor. Öğrenim hayatındaki kazanımlarını aynı zamanda bir dayanışma ağı olan Kekele TV’ye aktaran Seda Fırın, kamuoyuna kekemeliğin ne demek olduğunu doğru bir şekilde anlatmak istiyor.

Seda Fırın’ın Kekele TV ile birlikte Türkiye’de üzerine çok düşünülmeyen kekemelik özelinde farkındalık yarattığını belirten Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de yaklaşık 1 milyon kekemeliği olan birey bulunuyor. Bu konuya göze çarpan ayrıca toplumda bir değişim yaratmak için yola çıkan Seda Fırın’ın yaptığı çalışmaları takdir ediyoruz. Kekemeliği olan bireylerin maruz kaldıkları ayrımcılıkla mücadele eden Seda Fırın’ın girişimi Kekele TV’nin de daha çok insana ulaşması için desteğimizi sürdüreceğiz. Bu değişimin parçası olmaktan gurur ayrıca sevinç duyuyoruz.” dedi.

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı, 2009 tarihinden bu yana Türkiye’de toplumsal gelişmeye katkıda bulunan bireylerin yarattıkları olağanüstü etkileri görünür kılmak ayrıca topluma ilham vermek amacıyla gerçekleştiriliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet