tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5842
EURO
34,7966
ALTIN
2.501,77
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Katar’da Dünya Kupası’na son 100 gün Katar’da 100 saatin tadını nasıl çıkarabilirsiniz?

Katar’da Dünya Kupası’na son 100 gün 2022 FIFA Dünya Kupası Katar™ 21 Kasım 2022’de başlıyor. Katar Turizm (Qatar Tourism), taraftarlar için …

Katar’da Dünya Kupası’na son 100 gün Katar’da 100 saatin tadını nasıl çıkarabilirsiniz?
10.08.2022 13:06
0
A+
A-

Katar’da Dünya Kupası’na son 100 gün

2022 FIFA Dünya Kupası Katar™ 21 Kasım 2022’de başlıyor. Katar Turizm (Qatar Tourism), taraftarlar için maçlar dışındaki etkinliklere yönelik bir dizi öneride bulunuyor.

2022 FIFA Dünya Kupası’na geri sayımda 100 gün kala, Katar Turizm, taraftarlar için Katar’da stadyumun haricinde değerlendirilebilecek 100 saatlik aktivite alternatiflerinden oluşan bir dizi öneri sunuyor.

2022 FIFA Dünya Kupası Katar™ için Doha’ya bir milyondan fazla ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Maç haricinde da programlarını aktivitelerle renklendirmek isteyen taraftarlar için Katar’da farklı beklenti ayrıca beğenilere yönelik sayısız deneyim var. Katar’a girişte gerekli olan ‘Hayya Kart’ ile taraftarlar, maç günlerinde klimalı yeni metro da dahil olmak üzere ücretsiz toplu taşıma araçlarına erişerek yarımadanın en iyi yerlerini ayrıca yapılacak şeyleri uygun bir bütçeyle hızlı ayrıca kolay bir şekilde keşfedebilecek.

Aksiyon ayrıca macera – 24 saat (1. Gün)

560 kilometreden fazla sahil şeridi ile Arap Körfezi’nin sakin ayrıca berrak suları, Katar’ı su sporları için ideal bir destinasyon haline getiriyor. İster tecrübeli olun ister yeni başlamış bir maceraperest; Pearl-Qatar’ın etrafında kürek sörfünü denemeli, yemyeşil mangrovlarda gün batımı kayağı yapmalı ya da heyecan verici bir jet ski yolculuğu ile çarpıcı kent siluetini keşfetmeli. Ardından, Katar çölünün dalgalı kum tepelerini ziyaret etmek de olmazsa olmazlardan. Doha’ya arabayla sadece bir saatlik mesafede yer alan, UNESCO’nun doğal rezerv olarak tanıdığı, harika manzaralı Khor Al-Adaid’i veya diğer adıyla ‘İç Deniz’’i de muhakkak görmelisiniz. Bu yolculukta genellikle 4×4 ile kum tepelerinde gezmek, güzel sularda yüzmek ayrıca elbette deayrıca gezintisi yer alıyor.

Şehirde zaman geçirmek isteyen aileler, geçen yaz açılan ayrıca her yaşa özel bir dizi cazibe merkezi sunan Katar’ın tema parklarının en sonuncusu olan Doha Quest’i ziyaret edebilirler. Bunların içinde ‘En Yüksek Kapalı Rollercoaster’ ayrıca ‘En Yüksek Kapalı Drop Tower’ başlıklarında Guinness Dünya Rekoru sahibi kuleler en çok göze çarpanlar.

Kültür ayrıca sanat – 48 saat (2. Gün)

Katar’ın her köşesi kültür, sanat ayrıca tarih kokuyor. En etkileyici kamusal sanat enstalasyonlarından biri olan ayrıca Zekreet’teki Ras Abrouq kaya oluşumları arasında yer alan Richard Serra imzalı East-West/West-East, dört adet 14 metre yüksekliğinde devasa çelik levhadan meydana geliyor.

Şehirde zaman geçirmek isteyenler için de çok sayıda ikonik müze mevcut: Çöl gülü kristali şeklinde büyüleyici tasarımıyla Katar Ulusal Müzesi (NMoQ), I. M. Pei tarafınca tasarlanan İslam Sanatları Müzesi (MIA) ayrıca iddialı projesiyle dünyanın en yenilikçi spor müzesi olan yeni 3-2-1 Katar Olimpiyat ayrıca Spor Müzesi.

Geleneksel bir pazar yeri olan Souq Waqif’te gezinti, ara sokaklardaki mağazaların ayrıca restoranların canlandığı, sokakların kent sakinleriyle ayrıca meraklı ziyaretçilerle dolduğu akşam saatlerinde muhakkak deneyimlenmeli. Ve yerel mutfağı tecrübe edip, hediyelik eşya satın alarak koşturmacanın tadı da ayrı…

Plaj – 72 saat (3. Gün)

Macera dolu 48 saatten sonra dinlenme ayrıca gevşeme zamanı geldi. İster kitabınızı okuyun, ister kumlarda güneş ışınlarının tadını çıkarın, ister suya dalıp ferahlayın; plajda bir gün geçirmeden olmaz. Uçsuz bucaksız gün batımı manzarası için kuzey kıyısındaki Al Shamal’ı ayrıca Fuwairit Plajı’nı deneyebilirsiniz. Aile dostu bir tatil arayanlar, ziyaretçilerini 3.5 kilometrelik yumuşacık bir kumsalla, Desert Falls Su ayrıca Macera Parkıyla ayrıca yeni eklenen yunus cruise ile karşılayan Hilton Salwa Beach Resort & Villas’ta kalabilir. Diğer bir seçenek de kısa bir tekne yolculuğu yaparak, bu yaz sörf havuzunu tekrardan açan ayrıca balina köpekbalığı turları düzenleyen Banana Island Resort Doha by Anantara’ya ulaşmak.

Uygun fiyatlı keşif – 96 saat (4. Gün)

Katar’da herkese ayrıca her bütçeye uygun bir şeyler bulmak mümkün. Başkentin bölgelerinde etrafta gezinmek, gizli köşeleri, sokak sanatını ayrıca sokak kültürünü keşfetmek oldukça eğlenceli. En ilgi çekici bölgelerden biri de Doha’nın kuzeyindeki Pearl-Qatar. Pearl-Qatar, Akdeniz tarzı yatlarla çevrili marinalar ayrıca butik mağazalara sahip geniş bir yapay ada. Adanın Qanat Quartier bölgesindeki rengarenk sokaklarında Instagram için muhteşem kareler yakalayabilirsiniz. Arap mirasını modern ayrıca sürdürülebilir kentsel mimariyle harmanlayan bir bölge arıyorsanız, şık kafeleri, sanat galerileri ayrıca müzeleriyle Doha’nın merkezindeki Msheireb tam size göre.

Katar’a gelen taraftarlar, turnuva başlamadan hemen önce başlayacak bir dizi yeni turizm gelişmesini ilk elden deneyimleyecek. Bu gelişmeler arasında pırıl pırıl kumlu bir adada yer alan Lusail Winter Wonderland, modern beach resort Fuwairit Kite Beach, Katar’ın ilk “Eğlence Adası” Qetaifan Island North ayrıca West Bay North Beach Project kapsamında açılan yeni kamusal ayrıca özel plaj bölgeleri bulunuyor.

Işıl ışıl alışveriş merkezlerinde gezmek de yapılabileceklerden biri. En büyük alışveriş merkezleri arasında, tema parkları ayrıca ailelere uygun yüzlerce ünlü yeme içme mekanıyla Mall of Qatar ayrıca Doha Festival City yer alıyor. Lüks için ise, açık havada klimalı yürüyüş yollarıyla Galeries Lafayette ayrıca büyük açık hava kanalı, dans eden çeşmesi ayrıca Paris’teki ünlü üst düzey alışveriş caddesi Rue de la Paix’ten esinlenilen mimarisiyle yeni Place Vendome yer alıyor.

Öte yandan, Katar’daki her bir güzergahta yerel ayrıca uluslararası mutfaklardan dokunuşlar yer alıyor. Ünlü şef David Myers’ın ADRIFT Anda’sı ayrıca Marsa Malaz Kempinski Hotel’deki Lobito de Mar gibi birçok yeni seçenek mevcut. Ziyaretçileri ve taco’dan shawarma’ya kadar çok zengin, bütçe dostu, lezzetli sokak yemekleri bekliyor. Bu mekânlar genelde Lusail Gece Pazarı gibi uygun bölgelerde bir arada bulunuyor. Otantik yerel atıştırmalık arayan ziyaretçiler, sadece birkaç dolara alabilecekleri, Hint esintili bir gözleme ayrıca tatlı çaydan adını alan, Katar’ın ünlü kafe restoran Chapati & Karak’ı da mutlaka denemeli.

Sırada maçlar var! – 100 saat

Son dört saat ise maç zamanı. Katar, FIFA Dünya Kupası™’na ev sahipliği yapan ilk Orta Doğu/Arap ülkesi. Her ziyaretçinin hayatının en iyi turistik deneyimini yaşaması için ülkede çok kapsamlı planlar yapıldı.

Katar Turizm’in Operasyon Direktörü Berthold Trenkel bu konuyla ilgili şunları söyledi: “Heyecan verici su sporlarından çarşılarda alışverişe, büyüleyici müzeleri keşfetmeye, plajlarda güneşin tadını çıkarmaya kadar, Katar tüm ziyaretçileri için farklı bir şeyler sunuyor. Dünyanın dört bir yanından gelen futbol taraftarlarını, çok sayıda cazibe merkezimizi keşfetmeye davet ediyor, Arap kültürünün sıcakkanlılığını ayrıca cömert misafirperverliğini deneyimleyeceklerine dair söz veriyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex