tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3613
EURO
34,9612
ALTIN
2.325,57
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Katar Tatilinizi Şimdiden Planlayın

Yaz tatiline geç çıkacaklar için en ideal destinasyon Katar ·Kasım ayındaki Dünya Kupası ile birlikte Katar’da futbolun ötesinde bir dünyayı …

Katar Tatilinizi Şimdiden Planlayın
28.07.2022 13:51
0
A+
A-

Yaz tatiline geç çıkacaklar için en ideal destinasyon Katar

·Kasım ayındaki Dünya Kupası ile birlikte Katar’da futbolun ötesinde bir dünyayı keşfedin

Doha, Katar, 28 Temmuz 2022: Katar, geleneksel Ortadoğu misafirperverliğini modernlikle harmanlayan zengin bir kültür ayrıca mirasına sahip olmasının yanında, ziyaret eden herkesi cana yakın ayrıca sıcak bir karşılamayla kucaklamaya hazır bir ülke.

Arap Körfezi’nin parıltılı suları ile çevrili Katar, çölde heyecan dolu maceralardan doğal cazibe merkezleri ayrıca su sporlarına; benzersiz müzelerin sunduğu eşsiz deneyimlerden dünyanın dört bir yanından lezzetlere ev sahipliği yapıyor.

Katar Turizm (Qatar Tourism), yaz tatilini geç dönemde yapmayı tercih edenler için dünyanın en güvenli ülkesinde unutulmaz bir deneyimi şimdiden planlamaya davet ediyor ayrıca Katar gezisini unutulmaz kılmak için en gözde mekanlardan bir seçki sunuyor:

  • Muhteşem bir alışveriş ayrıca yemek deneyimi için Souq Waqif‘i ziyaret edin. Altın, baharat ayrıca şahin çarşılarıyla ziyaretçileri cezbeden ayrıca unutulmaz bir deneyim yaşatan bu otantik mekan, geleneksel mimarisi ayrıca çarpıcı sanat galerileriyle ziyaretçilere Katar’ın tarihi ihtişamını sunuyor.
  • Doha’nın modern Wast Bay bölgesinin çarpıcı siluetini gözler önüne seren Doha Corniche, İslam Sanatları Müzesi‘ne kadar uzanan 7 kilometrelik yürüyüş yoluyla aile ayrıca arkadaş sohbetlerine harika bir fon oluşturuyor.
  • Dünyaca ünlü mimar Jean Nouvel tasarımı bir şaheser olan Katar Ulusal Müzesi, Katar’a özgü bir kristal oluşum olan çöl gülünden esinlenen yapısıyla ülke ayrıca insanlarının kültürünü, mirasını ayrıca geleceğini yansıtıyor. Müze, ziyaretçilere ülkenin değişimi ayrıca modernleşmesinin öyküsünü aktarırken Katarlıların gurur duyduğu geleneksel köklerini de bünyesinde barındırıyor.
  • West Bay ayrıca Pearl-Qatar arasında yer alan Katara Kültür Köyü, Katar’ın sanat ayrıca kültürünün tadını çıkarmak için en ideal nokta. Katara Kültür Köyü’nün girişinde ziyaretçileri karşılayan yapı ise ünlü Türk mimar Zeynep Fadıllıoğlu tarafınca tasarlanan; İran ayrıca Türk çinileri ayrıca mavi ayrıca altın tonlarında emaye işçiliği ile göze çarpan Katara Camii. Dolmabahçe Sarayı’ndan ilham alan bir dekora sahip minare, kubbe ayrıca mihrap, Müslüman dünyasının ünlü camilerinden esinlenmiş. Katara’da sanat galerilerinin yanı sıra Doha’nın en popüler yemek mekanları da bulunuyor. Mamig (Lübnan), Khan Farouk (Mısır), Ard Canaan (Suriye), Sukar Pasha (Türkiye) ayrıca Saffron Lounge (Hindistan) gibi farklı mutfakların yanında Chapati ayrıca Karak’ın dürümleri ayrıca çaylarıyla geleneksel Katar tatları ayrıca Lawazar’daki taze deniz ürünlerine kadar birçok seçenek var.
  • İç Deniz ya da diğer adıyla Khor Al Adaid, kilometrelerce çölle çevrili berrak sulara ayrıca ince kuma sahip, dünyada çöl ayrıca denizin buluştuğu nadir noktalardan biri. Yalnızca 4X4 arazi araçlarıyla erişilebilen ayrıca yol üstünde Bedevi yerleşimlerini ayrıca develeri görme olanağı sunan bu cennete gitmek bile başlı başına bir deneyim. Arap Körfezi’nin ılık ayrıca sakin suları ile tüplü dalış yapmak ayrıca su altı dünyasını keşfetmek için de mükemmel bir mekân olan Khor Al Adaid, deniz otu alanlarından mercan resiflerine kadar deniz yaşamının harikalar diyarına ev sahipliği yapıyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu