tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3291
EURO
35,0497
ALTIN
2.284,40
BIST
8.980,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert, SE Labs testinde en yüksek puanı aldı

Bağımsız güvenlik testi kuruluşu SE Labs, EDR ürünlerine ilişkin ilk karşılaştırmalı Kurumsal Gelişmiş Güvenlik değerlendirmesinde Kaspersky …

Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert, SE Labs testinde en yüksek puanı aldı
02.09.2022 20:06
0
A+
A-

Bağımsız güvenlik testi kuruluşu SE Labs, EDR ürünlerine ilişkin ilk karşılaştırmalı Kurumsal Gelişmiş Güvenlik değerlendirmesinde Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert’e ‘AAA’ derecesi verdi. Testte Kaspersky EDR Expert 100 “Toplam Doğruluk Derecelendirmesi” elde ederek her bir tehdidin tüm unsurlarını herhangi bir yanlış pozitif olmadan saptadı.

Siber suçların küresel maliyetinin 2025 yılına kadar 10,5 trilyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu alanda yalnızca tehditlerin sayısı artmakla kalmıyor, aynı zamanda suçluların hedef ağları ihlal etmek için yeni araçlar ayrıca yöntemler kullanmasıyla saldırılar daha karmaşık hale geliyor. Bu nedenle, işletmelerin tüm cihazlarda ağlarını güvence altına almak için sağlam ayrıca güvenilir algılama ayrıca yanıt araçlarına sahip olması büyük önem taşıyor.

SE Labs, her bir EDR ürününün ne kadar etkili olduğunu belirlemek için beş farklı siber güvenlik şirketinin tekliflerine karşı kapsamlı saldırılar gerçekleştirdi. Bunlar, saldırı ortamının mümkün olduğunca gerçekçi olmasını sağlamak için ATT&CK MITRE çerçevesi kullanılarak gerçekleştirilen saldırganların davranışlarına dayanıyordu. Testler Wizard Spider, Sandworm, Lazarus Group ayrıca Operation Wocao olmak üzere dört farklı APT’nin toplam 17 saldırısından oluşuyordu. Ürünler belirli bir alandaki herhangi bir zayıflığın belirlenmesine yardımcı olma ayrıca farklı aşamalarda saldırıyı tespit etme yeteneklerine göre puanlandı.

Kaspersky EDR Expert, tüm aşamalarda 17 saldırının her birini tespit etmeyi başardı ayrıca 100’lük “Toplam Doğruluk Derecesi” aldı. Bu puan, ürünün “Algılama Doğruluğu” ayrıca “Meşru Doğruluk” derecelendirmelerinden geldi. Bu ürünün yalnızca tüm saldırıları tanımlamakla kalmayıp, aynı zamanda herhangi bir yanlış pozitiften de kaçındığı anlamına geliyor. Sonuçlar Kaspersky’yi EDR ürünleri test edilen beş şirket arasında ilk sıraya yerleştirdi ayrıca şirket SE Labs’in mümkün olan en yüksek “AAA” derecesini kazandı.

Kaspersky Tehdit Araştırmaları Başkanı Alexander Liskin, şunları söyledi: “Gelişmiş siber tehditler daha yaygın hale geldikçe, işletmelerin onları güvende tutmak için etkin siber güvenlik önlemlerine sahip olduklarından emin olmaları gerekiyor. SE Labs tarafınca EDR ürünlerinin Kurumsal Gelişmiş Güvenlik değerlendirmesi, kalitelerini değerlendirmek için bilinen birkaç APT grubunun kapsamlı saldırılarına karşı mevcut güvenlik tekliflerini test ediyor ayrıca en iyi çözümü belirlemek için gelişmiş puanlama sistemini kullanıyor. Kaspersky, 2019’da İhlal Tepki Testi adıyla duyurulmasından itibaren bu değerlendirmeye katılıyor. Kaspersky EDR Expert’in en üst düzeydeki yeteneklerine dair düzenli olarak takdir almaktan heyecan duyuyoruz. SE Labs, en gelişmiş ayrıca şeffaf güvenlik testi metodolojisine sahip. Bu nedenle herkese açık olarak yaptıkları testlere güveniyoruz. Bağımsız testler, müşterilerimize sunulan koruma üzerinde bizlere ek kontrol sağlıyor ayrıca şirketimizin gelişen tehdit ortamına ayak uydurmadaki başarısını teyit ediyor.”

SE Labs CEO’su Simon Edwards da şunları ekledi: “Bir siber saldırının birçok farklı parçası vardır ayrıca güvenlik ürünlerini değerlendirirken hepsini kullanmak önemlidir. Birini kaçırırken diğerini yakalayabilirler. Kaspersky EDR Expert ise hepsini yakaladı. Bu son derece etkileyici ayrıca güven verici.”

Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert, şirketin kurumsal ağındaki tüm uç noktalarda görünürlük sunuyor ayrıca üstün savunma yetenekleri sağlayarak karmaşık tehditleri ayrıca APT düzeyinde saldırıları keşfetmek, önceliklendirmek, araştırmak ayrıca etkisiz hale getirmek için rutin görevlerin otomasyonunu sağlıyor.

SE Labs’in testi sırasında Kaspersky EDR Expert’in performansını ayrıntılandıran raporun tamamına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert hakkında daha fazla bilgilendirme için web sitemizi ziyaret edin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu