tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5450
EURO
34,7490
ALTIN
2.488,22
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Kaspersky EDR Expert, AV-Comparatives araştırmasında LSASS saldırılarına karşı yüzde 100 koruma sağladı

Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert, yakın vakit önce gerçekleştirilen AV-Comparatives testinde Windows’un Yerel Güvenlik Yetkilisi …

Kaspersky EDR Expert, AV-Comparatives araştırmasında LSASS saldırılarına karşı yüzde 100 koruma sağladı
06.10.2022 11:21
0
A+
A-

Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert, yakın vakit önce gerçekleştirilen AV-Comparatives testinde Windows’un Yerel Güvenlik Yetkilisi Alt Sistem Hizmetini (Local Security Authority Subsystem Service – LSASS) kullanan saldırılara karşı 100 koruma sağladı. Kaspersky EDR Expert, 15 farklı saldırıya karşı LSASS sürecini kimlik bilgisi dökümünden başarıyla korudu.

AV-Comparatives, düzenli güvenlik yazılımı testleri gerçekleştiren dünyaca ünlü bağımsız bir kuruluş olarak biliniyor. Kurum test laboratuvarına ait son raporunda LSASS sürecini korumak ayrıca kimlik bilgilerinin çalınmasını önlemek için dört güvenlik çözümünün koruma yeteneklerini analiz etti.

Windows tabanlı bir makinede LSASS’yi kötüye kullanan saldırganlar, saldırıyı yerel olarak daha da yaymak veya hedeflenen ağ içinde yanal hareket etmek için etki alanı kullanıcı kimlik bilgilerinden faydalanabiliyor. AV-Comparatives mühendisleri, test ettikleri ürünlerin yeteneklerini değerlendirmek için Reflectiayrıca DLL, Natiayrıca APIs DLL, Invoke-PPL Dump ayrıca diğerleri dahil olmak üzere çeşitli araçlar ayrıca yöntemler kullandı. Bu biçimde 15 karmaşık saldırı aracılığıyla altyapıya erişmeye çalıştı. Bu noktada güvenlik çözümlerinden LSASS bellek boşaltma girişimini engellemeleri bekleniyordu.

Yapılan testler, Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert’in varsayılan olarak etkinleştirdiği kimlik bilgisi dökümüne karşı savunma önlemlerinin etkili olduğunu ayrıca test edilen tüm LSASS saldırı yöntemlerine karşı 100 koruma sağladığını doğruladı.

Kaspersky Tehdit Araştırmaları Başkanı Alexander Liskin, şunları söyledi: “AV-Comparatives tarafınca yapılan araştırmaya katılmaktan ayrıca gerçek dünyaya dair test senaryosu sonuçlarını almaktan heyecan duyuyoruz. Güvenlik ürünlerimizi belirli saldırılara karşı sınamak, Kaspersky teknolojilerinin kalitesini doğrulamanın anahtarını oluşturuyor. Müşterilerimiz için sürekli olarak en yüksek düzeyde koruma yetenekleri sunmayı hedefliyoruz ayrıca bu tür başarılar çabalarımızın yerinde olduğunu gösteriyor.”

AV-Comparatives CEO’su Andreas Clementi de şunları ekledi: “Varsayılan yapılandırmada Kaspersky EDR Expert, özel araştırmamızda kullanılan LSASS kimlik bilgisi boşaltma saldırılarına karşı 100 koruma gösterdi.”

Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert, kurumsal ağlardaki tüm uç noktalarda görünürlük sağlıyor ayrıca üstün savunma yetenekleriyle karmaşık tehditleri ayrıca APT düzeyinde saldırıları keşfetmek, önceliklendirmek, araştırmak ayrıca etkisiz hale getirmek için rutin görevlerin otomasyonunu ele alıyor. Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert hakkında daha fazla bilgilendirme için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

AV-Comparatives testi sırasında Kaspersky EDR Expert’in performansını ayrıntılı olarak ortaya koyan raporun tamamına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet