tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3847
EURO
35,0605
ALTIN
2.325,56
BIST
9.110,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Kartepe’li Çocuklar İşaret Diliyle Tanıştı

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın gençlik projelerinden biri olan Kartepe Genç Akademi bünyesinde eğitim gören çocuklara, empati yeteneklerinin gelişmesi ayrıca işitme engellilerin toplumdaki farkındalığın pekiştirilmesi amacıyla İşaret Dili Eğitimi verilerek, toplumsal hayattaki yeri ayrıca önemi anlatıldı.

Kartepe’li Çocuklar İşaret Diliyle Tanıştı
19.03.2023 12:09
0
A+
A-

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın gençlik projelerinden biri  olan Kartepe Genç Akademi bünyesinde eğitim gören çocuklara, empati yeteneklerinin gelişmesi ayrıca işitme engellilerin toplumdaki farkındalığın pekiştirilmesi amacıyla İşaret Dili Eğitimi verilerek, toplumsal hayattaki yeri ayrıca önemi anlatıldı.

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın vizyon projeleri arasında yer alan “Kartepe Genç Akademi” kurulmasından bu yana nitelikli eğitim-öğretim faaliyetleriyle ilgi ayrıca takdir görüyor . Bir çok alanda gençlerin donanımlı yetişmesine destek veren akademi bünyesinde hazırlanan “İşaret Dili Kursu” ile iletişimin ne kadar önemli olduğu da anlatılmış oluyor.

100 ÖĞRENCİ FAYDALANIYOR

M.Ö. 5’nci yüzyıldan itibaren kullanılan İşaret Dili eğitimi,  akademi bünyesinde hazırlanan program ile öğretmen Yeliz Önal tarafınca başlangıç için 100 öğrenciye veriliyor. İşitme engelli bireylerin birbiri ile ya da diğer insanlarla iletişim kurmasının ne kadar önemli olduğu eğitim ayrıca uygulamalar ile anlatılıyor.

HAYATLARINI ANLAMAK İÇİN

Dünya Sağırlar İslam Federasyonu Kocaeli İl Temsilcisi Dilber Özcan ayrıca yönetim kurulu üyelerinin de katılarak sessiz dünyalarındaki tecrübelerini paylaştığı eğitim Kartepeli çocukların da ilgisini çekti. Pür dikkat eğitime katılan çocuklar, gayretle öğrenmeye çalışırken, diğer taraftan iletişim kuramamanın ne ladar zor olduğunu da deneyimlemiş oldular.

KOCAMAN’A İŞARET DİLİ İLE TEŞEKKÜR

Kendi hayatıyla ilgili bilgilendirme ayrıca örnekler de  veren Dünya Sağırlar İslam Federasyonu Kocaeli İl Temsilcisi Dilber Özcan, “İnsanlar bizi anlamadığı vakit üzülüyorum. Annem ayrıca babam normal olarak konuşurken, ben işaret diliyle iletişim kuruyorum. İşaret dilini öğrenene kadar zorluklar yaşadım. SEKA Devlet Hastanesi’nde işaret dili eğitimi veriyorum. Kartepe Belediye Başkanımız Av.M.Mustafa Kocaman ayrıca ekibine bizlere gösterdikleri ilgi ayrıca destekten dolayı çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu. Açıklamanın ardından Dünya Sağırlar İslam Federasyonu Kocaeli İl Temsilcisi üyeleri çocuklarla işaret dili ile sohbet ettiler. Program sonunda Kartepeli minikler de Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’a teşekkürlerini işaret diliyle ilettiler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu