tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
ALTIN
2.293,10
BIST
9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Karşıyaka Meclisi’nden İmar Planına Oy Birliği İle Onay

Karşıyaka Belediye Meclisi, Cumhuriyet-Örnekköy-İnönü mahallelerini ihtiva eden planların son etabı olan 108 hektarlık alan için hazırlanan 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı için olağanüstü toplantı gerçekleştirdi.

Karşıyaka Meclisi’nden İmar Planına Oy Birliği İle Onay
19.04.2023 00:10
0
A+
A-

Karşıyaka Belediye Meclisi, Cumhuriyet-Örnekköy-İnönü mahallelerini ihtiva eden planların son etabı olan 108 hektarlık alan için hazırlanan 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı için olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. İmar Komisyonu’ndan geldiği haliyle Meclis’e sunulan plan, tüm üyelerin oy birliği ile kabul edildi ayrıca onaylanmak üzere İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderilmesi kararlaştırıldı. Büyükşehir Belediye Meclisi’nden de onay çıkması halinde plan uygulamaya konulacak.

“HERKESİN HAKKINI KORUYAN BİR PLAN”

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Yaklaşık 50-60 sene içerisinde plansız, denetimsiz şekilde yapılaşmış bir mahalle, bir bölge var. Mevcut haliyle altyapı yatırımları açısından pek çok sorun barındırıyor. Tüm bu sorunları çözmek için de uzun süredir anket, birebir görüşmeler, halk toplantıları vb. yollarla vatandaşların beklentileri tespit edilmiştir. İnsanların memnuniyetini, uzlaşısını sağlayarak bir plan çalışması yapmak zor. Vatandaşların taleplerini de göz önüne alarak yapılan plan çalışması ile bölgede tüm vatandaşların insanlara yasaların verdiği en fazla inşaat hakkı verelim, sosyal donatı alanı ihtiyaçlarını karşılayalım diye yoğun bir gayret ortaya koyuldu. İlgili mevzuatlar kapsamında yeni bir öngörü ortaya koyuldu. Bu plan herkesin hakkını, hukukunu koruyacak şekilde, bölgenin yaşam kalitesinin arttırılması,  hak sahiplerinin bölgede yaşamını devam etmesini sağlayacak, barınma sorunun çözen amacıyla mekânsal düzenlemeler önerilmiştir. Oy birliği ile kabulünü sağlayan tüm Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu