tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3680
EURO
34,9842
ALTIN
2.325,98
BIST
9.102,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Karabağlar’da 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü

Çocuklar örnek tesisi gezdi Karabağlar Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında çocuklara hayvan sevgisi aşılamak için özel …

Karabağlar’da 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü
04.10.2022 18:51
0
A+
A-

Çocuklar örnek tesisi gezdi

Karabağlar Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında çocuklara hayvan sevgisi aşılamak için özel bir tören gerçekleştirdi. Ahmet Ragıp Üzümcü ayrıca Cevdet Güçlüer ilkokullarında okuyan öğrenciler, Uzundere Veteriner İşleri Müdürlüğü’ndeki merkezi sterilizasyon, klinik ayrıca barınma alanlarını gezerek, tedavi ayrıca bakım süreçleriyle ilgili ayrıntılı bilgilendirme aldılar. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, çocuklara, “Yaşamı birlikte paylaştığımız tüm canlılara saygı gösterin, sahip çıkın” diye seslendi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene, Başkan Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, meclis üyeleri, muhtarlar, öğrenciler, Cevdet Güçlüer İlkokulu Müdürü Ünal Yıldırım ayrıca okulların öğretmenleri katıldı.

Başkan Selvitopu törende yaptığı konuşmada, dünyanın sadece insanlara ait olmadığını hatırlatarak,

“Bizim ne kadar yaşam hakkımız varsa, hayvanların, börtü böceğin de o kadar var. Ancak insanoğlu vakit içinde bu gerçeği unuttu. Birçok hayvan ayrıca bitki türü yok oldu. 4 Ekim tarihi, bu dünya üzerinde başkalarının da yaşam hakkı olduğunu hatırlatmak açısından çok önemli” dedi.

Karabağlar Belediyesi olarak sokakta yaşam mücadelesi veren hayvanlara sahip çıktıklarını ayrıca bunun gibi örnek tesisler yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Başkan Selvitopu, “İstiyoruz ki onlar da insanlar gibi iyi bir sağlık hizmeti alsın. İyi koşullarda tedavi görüp barınsınlar. Bu nedenle benzer tesislerin sayısını çoğaltacağız. Çünkü onlarsız bir hayat düşünemiyoruz” diye konuştu.

Can dostlara nitelikli hizmet

Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, hayvan sevgisinin çocukların sağlıklı gelişimi açısından büyük önem taşıdığını hatırlatarak, “bu dünya üzerinde birlikte yaşadığımız canlılardan biri eksildiği zaman, dünya artık eskisi gibi olmuyor” dedi.

Karabağlar Kent Konseyi Ekolojik Denge ayrıca Hayvan Hakları Çalışma Grubu Lideri Fatma Şimsek de çocukları, tür ayrımı yapmadan bütün canlıları sevmeye ayrıca onlara saygı duymaya çağırdı.

Konuşmaların ardından Başkan Selvitopu çocuklara, günün anısına çeşitli armağanlar verdi. Daha sonra çocuklar örnek tesisi gezerek, burada yürütülen çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgilendirme aldılar.

Karabağlar Belediyesi tarafınca kente kazandırılan tesis, “kirli alan”, “temiz alan” ayrıca “steril alan” döngüsüyle uluslararası standartlara uygun şekilde hizmet veriyor. Merkezde, sahipsiz hayvanların yaşam koşullarının iyileştirilmesi ayrıca ameliyatlarının modern koşullarda yapılması amaçlanıyor. Bunun için, hastalıklarının teşhis ayrıca tedavileri yapıldığı tam donanımlı muayene odası, ameliyat hazırlık ayrıca tam donanımlı ameliyathane bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu