tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3350
EURO
35,1334
ALTIN
2.306,70
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kadınlar İzmir’den Seslendi: Özgürlüklerimizden Vazgeçmiyoruz

BAŞKAN CERİTOĞLU SENGEL: HAKKIMIZI ARADIĞIMIZ SÜRECE KADIN HER ALANDA VAR OLACAKTIR Medeni Kanun’un yürürlüğe girişinin 96. Yılı nedeniyle …

Kadınlar İzmir’den Seslendi: Özgürlüklerimizden Vazgeçmiyoruz
05.10.2022 15:36
0
A+
A-

BAŞKAN CERİTOĞLU SENGEL: HAKKIMIZI ARADIĞIMIZ SÜRECE KADIN HER ALANDA VAR OLACAKTIR

Medeni Kanun’un yürürlüğe girişinin 96. Yılı nedeniyle Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde “Kadın ayrıca Siyaset” konulu bir panel düzenlendi. Sosyal Demokrasi Derneği ayrıca İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafınca düzenlenen panelde katılımcılar Medeni Kanun ışığında kadın ayrıca siyaset kavramları üzerine konuştu.

SDD İzmir Şubesi Danışma Kurulu Üyesi ayrıca Eşit Yaşam Derneği Başkanı Nazik Işık ‘ın moderatörlüğünü yaptığı panelde, Prof. Dr. Meryem Koray, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şube Başkanı Cengiz Onur, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Canan Aydemir Özkara konuşmacı olarak yer aldılar.

Moderatör Nazik Işık yaptığı açılış konuşmasında; “Medeni Kanun, Mustafa Kemal Atatürk’ün yüzünü nereye döndüğümüz özelinde o bütün topluma verdiği o işaretin somut halidir” dedi.

Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şube Başkanı Cengiz Onur yaptığı açılış konuşmasında; “Toplum tarafınca üretilen kadınlık, zor ayrıca onun kaderi gibidir. Bu kader Türkiye’de daha da zorlaşmaktadır. Yasalarda ayrıca görünürde fırsat eşitliğine sahip olan kadın siyaset dâhil düşüncedeki kadınlık algısı bakımından erkekler eşit değildir. Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitsizliği ayrıca kadınlık olgusu denen öteki olmanın kilidini sadece zihniyet değişimi anahtarı açabilecektir” dedi.

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Canan Aydemir Özkara, panelde yaptığı açılış konuşmasında; “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin yok sayıldığı günümüzde kazanılmış hakların korunması ayrıca yeni hakları elde edilebilmesi için bizler Cumhuriyet değerlerinden, özgürlüklerimizden ayrıca laiklikten vazgeçmeyeceğimize söz veriyoruz” dedi.

KADIN SİYASETTE EŞİTSİZLİKLER KARŞISINDA DURMALI

Panelin ilk konuşmacısı Prof. Dr. Meryem Koray kadın ayrıca siyaset kavramlarına değinerek; “Siyasete girmek için önemli üç tane güç kaynağı var. Ekonomik koşullar, toplumsal koşullar ayrıca bütün bunların getirdiği kamusal ilişkiler” dedi. Kadının siyasette yer alması kadar karar mekanizmalarında aktif olarak rol olmalarının önemine de değinen Koray; “Kadın ayrıca siyaset derken bana göre siyasette kadının varlığının, ispatı ya da gücü nerede derseniz, savaş ayrıca çatışmalar karşısındaki, ekolojik sorunlar ayrıca iklim değişikliği karşısındaki konumuna, sosyo-ekonomik eşitsizlikler karşısındaki konumuna bakarım. Kadının siyasette olmasını isteyenlerin de bu noktalara bakmasını isterim. Kadının siyasette fark yaratacağı konular bunlar olmalıdır” dedi.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, kadının siyasette yer almasının bir koltuğa sahip olmanın çok ötesinde bir kavram olduğunu belirterek; “Herhangi bir örgütlenmenin içerisinde olmak, fikirlerini ifade etmek, kendi fikirlerini savunabilmek ayrıca savunduğu fikirlerle ilgili yanındakilerle konuşabilmek ya da haklı olduğunu düşündüğü konu ile ilgili mücadele etmek de siyasetin bir noktasıdır” dedi.

Kadına dair her konuda herkesin aynayı kendine tutması gerektiğini savunan Başkan Ceritoğlu Sengel; “Hakkımızı aradığımız sürece kadın her alanda var olacaktır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu